Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SSD jako Cache

Linaxis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak więc w moim ultrabooku byla zainstalowana opcja Intel Start Rapid Storage, ultrabook posiada 20GB SSD dysku który służył jako pomoc w działaniu Windowsa, lecz jednak po nowej instalacji Windowsa nie jest z nim nadal połączony.

Nie wiem co mam teraz zrobić aby było wszystko jak wcześniej ustawione, jestem laikiem w tych sprawach, jak mogę ponownie skonfigurować ten Windows tak aby korzystał z tego dysku SSD jako pamięć podręczna.

Opublikowano

no to zainstaluj program i go włącz , instrukcje dołączone zwykle w manualach pomocy w programie albo szukaj tutoriali na google 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jak to jak, zainstaluj soft i uruchom program. Reszta to tylko kwestia ustawienia napędu i inne konfiguracje.

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Jak to jak, zainstaluj soft i uruchom program. Reszta to tylko kwestia ustawienia napędu i inne konfiguracje.

To nie takie proste zainstalować soft, program jest już zainstalowany dawno komputer wyszukuje sterowników rapid shere, teraz kwestia utworzenia partycji zrzutu systemu na owy dysk ssd, czyli przez opcje zarządzaj w systemie windows, widze że wiem więcej dlatego czekam na konkretniejsze informacje, bo tak raczej nic mi nie pomożesz.

Tu bardziej chodzi o ustawienia a nie jak w przypadku głupiej instalacji gry, każdy potrafi kliknąć, dalej , dalej zainstaluj.

tu trzeba to skonfigurować a nie jakieś softy

checkdisk02.png

Opublikowano

nie wiem w czym problem uruchomić program, wskazać dysk ssd jako cache i kliknąć OK.

opcjonalnie jeszcze wlaczyc funkcji w biosie jeśli jest. aż tutorial trzeba napisał do tego.?

mniemam że RAID już jest włączony skoro wcześniej była uaktywniona opcja 

@u.p

Może on po prostu nie wie ze jak zainstalował soft to razem z nim program do konfiguracji, nie wiem jak go nazwał producent ani jaki ma akurat u niego wygląd i sposoby konfiguracji ale chyba myśleć potrafi by ustawić ?

przykład np dla dysku 19 Gb SSD i 64 zwykłego 

IntelSRT_SRTsetup1a1.jpg

problem wcisnąć F1 i na podstawie pomocy załączyć , jak to takie trudne tutoriale na necie i do konkretnego modelu płyty głównej czy laptopa znajdzie nawet z obrazkami jak ustawić 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie wiem w czym problem uruchomić program, wskazać dysk ssd jako cache i kliknąć OK.

To już dawno w google wyczytałem, nie mam tej opcji accelerate w programie rapid storage

Opublikowano

bo nie masz włączonego pewnie RAID w biosie albo jakiś innych opcji 

zresztą manual do sprzętu się kłania ( masz na CD albo stronie producenta , ewentualnie na forum tego producenta )  i w nim napisane co należy włączyć i ustawić w biosie, wystarczy poszukać

zresztą jaki masz w końcu ten dysk SSD, jest hybrydą czy osobno wpięty ? 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...