Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Battlegroundy, instancjie, questy... itp.

Pies Zbigniew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie co do Battlegroundów. Czy każdy gracz, który wchodzi na mapę, ma takie samo eq jak inni? Dlaczego bez powodu, podczas walki, nagle wyskakuje napis DRAW i pisze że runda została zakończona i dostaje nagrodę taką jak za przegraną. Da się jakoś wygrać te battlegroundy bez premade albo gildii? Czy te questy na 50g i jakieś boxy są jednorazowe czy dzienne? Ile w sumie jest battlegroundów jest na 65lvl?

Co do instancji, to jest to trochę przykre... niby mogę sam zrobić instancje typu ''solo'', ale jeśli mam kampanie, żeby zabić bossa w normalnym trybie, a nikt nie chce mnie dodać do pt

( pisze pod teleportem ''looking for group'' przez 30min i nic... ). Tutaj zastanawiam się, czy mogę wejść tam na wyższym lvl-u, by nie mieć problemu z wysolowaniem bossa?

Podobno na 65lvl przechodzi się w kółko instancje Lot. Ile czasu musi minąć, żeby mobki zrespiły się tam od nowa? Nie ma innych sposobów na zarobek, od dropienia tych masterwork alkahest? Nie ma jakiś powtarzalnych questów na gold lub coś innego?

Za questy typu ''story'' dostaje ''Hands of Velika Reputation'' i ''Hands of Velika Credits'' Co to jest? Jak sprawdzić ile się tego ma? Czy te questy wgl. warto robić? Jeśli nie zrobi ich wszystkich na danej mapie, to np. nie dostanę jakiejś fajnej nagrody na końcu np. mount?

Skąd wezmę Charming campfire i jaki jest najwyższy poziom charmów ( II,IV,X itp. ) ?

W niektórych miastach są powtarzalne questy na ''support token'', ''progress token''. Do czego one służą?

Czy te przedmioty potrzebne do craftu broni i setu trudno się dropi? Zajmuje mniej więcej tylko co guild wars2 ( pół roku - rok ), czy tylko co np. w aionie ( parę dni ) ?

Skąd wezmę pas, broszkę, coś na twarz i włosy, kostium i jakiś innerwear ( nie wiem co to znaczy )

Gdzieś usłyszałem że codziennie można dostać 1 darmowy klucz do otwierania tych skrzynek, co dropią podczas expa. Jak to się robi?

Czy impact modifier w broni podnosi nam agro przeciwko mobom?

Na niektórych filmikach widzę, że ludzie leczą się używając skilli i combo ataku. Czy to sprawa kryształów, czy jakiegoś specjalnego efektu broni ulepszonej na +12?

Opublikowano

Czy każdy gracz, który wchodzi na mapę, ma takie samo eq jak inni?

Tak ale tylko na  kumasylum i corsairs stronghold,ze swojego setu masz tylko zyrki i cruxy.

Dlaczego bez powodu, podczas walki, nagle wyskakuje napis DRAW i pisze że runda została zakończona i dostaje nagrodę taką jak za przegraną. 

Kiedy przeciwna drużyna opuszcza,rozwiązuje party to jest remis czyli draw.

Da się jakoś wygrać te battlegroundy bez premade albo g

ildii? 

Tak :P

Co do instancji, to jest to trochę przykre... niby mogę sam zrobić instancje typu ''solo'', ale jeśli mam kampanie, żeby zabić bossa w normalnym trybie, a nikt nie chce mnie dodać do pt

( pisze pod teleportem ''looking for group'' przez 30min i nic... ). Tutaj zastanawiam się, czy mogę wejść tam na wyższym lvl-u, by nie mieć problemu z wysolowaniem bossa?

Tak możesz z wyższym lvl.Co do czekania to zależy w jakich godzinach i na jaką instancje :P

Podobno na 65lvl przechodzi się w kółko instancje Lot. Ile czasu musi minąć, żeby mobki zrespiły się tam od nowa? Nie ma innych sposobów na zarobek, od dropienia tych masterwork alkahest? Nie ma jakiś powtarzalnych questów na gold lub coś innego?

Na tej instancji dropia mwa które potrzebujemy do enchantu więc prawie każdy tam chodzi :P Gdy zabijesz bosy te które chcesz(Ja zabijam 4 bossy) wpisujesz /reset i instancja sie resetuje,jeśli posiadasz Tera club za 5 minut znów możesz wejść a bez Tera clubu za 10 minut.Inne sposoby na zarobienie na 65:Farmienie zalwahide,farmienie Empyrspade shard,zbieranie i sprzedawanie kamyków/roślinek/esencji,chodzenie na instancje i dropienie mesów albo jakiś rzadkich itemów.

Czy te przedmioty potrzebne do craftu broni i setu trudno się dropi? Zajmuje mniej więcej tylko co guild wars2 ( pół roku - rok ), czy tylko co np. w aionie ( parę dni ) ?

Jak bedziesz grał z 3-4 godziny dziennie to w max 2 tygodnie :) 

Skąd wezmę pas, broszkę, coś na twarz i włosy, kostium 

Pas z instancji,voa,i za punkty reputacji,broszke z instancji i punkty reputacji,kostiumy możesz dropić z eventów,kupować na brokerze lub za fashion cupony.

Gdzieś usłyszałem że codziennie można dostać 1 darmowy klucz do otwierania tych skrzynek, co dropią podczas expa. Jak to się robi?

Musisz raz dziennie wygrać corsairs stronghold i oddać questa w velice.

Na to co wiedziałem to odpowiedzialem :P 

Opublikowano

Wielkie dzięki za pomoc :)

Najbardziej nurtuje mnie mnie pytanie o te ''Hands of Velika Reputation'' i ''Hands of Velika Credits''. Dostaje je za czerwone questy i nw w ogóle po co mi to.

Dropneła mi jakaś skrzynia z bronią flamingo ( perm ) lepiej to otwierać czy sprzedać?

Od którego lvl pojawią się jakieś questy daily i powtarzalne questy, na których można się trochę wzbogacić?

Opublikowano

Wielkie dzięki za pomoc :)

Najbardziej nurtuje mnie mnie pytanie o te ''Hands of Velika Reputation'' i ''Hands of Velika Credits''. Dostaje je za czerwone questy i nw w ogóle po co mi to. Jest to reputacja z nią możesz kupić różne przedmioty ale ta akurat jet bezwartościowa.

Dropneła mi jakaś skrzynia z bronią flamingo ( perm ) lepiej to otwierać czy sprzedać? Jeśli chcesz dużo zarobić to ją sprzedaj bo permy są drogie.

Od którego lvl pojawią się jakieś questy daily i powtarzalne questy, na których można się trochę wzbogacić? 30lv. Pojawiają się wtedy questy na bg, jedna skrzynka za cs'a warta jest około 500 golda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...