Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki język używa ta strona?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Pownettaja

No tak, jeśli chcesz to masz tu fają stronę na której możesz nauczyć się HTML/CSS

Tylko że zacznij w tej kolejności co napisałem, chodź nauka html to kilka dni do tygodnia, z css może trochę więcej tu trzeba nabrać wprawy co jak działa itp, a z javascript to już trochę więcej będziesz musiał popracować by się jej nauczyć, tak czy tak nie jest to jakiś poziom HARD

http://www.kurshtml.edu.pl/

Najlepiej nauczyć się nowych standardów czyli HTML 5 i CSS 3 :P 

I jeszcze kurs JavaScript

http://webmaster.helion.pl/index.php/kurs-javascript

Cześć...

Opublikowano

Dzięki. A jaki edytor wybrać? Co myślicie o Ager Web Edytor?

I mam pytanko:

Jak to jest? 

1. Co ja będę robić w Ager Web Edytor? Przecież wszystkie pliki będą połączone z programem FTP?
  2. Odrazu wykupywać hosting i próbować na jakimś ugu.pl, czy czymś tworzyć strone?
  3. Na jakim hostingu (tanim/darmowym) najlepiej próbować swoich sił ucząc się HTML/CSS?
Opublikowano

Jedyne prawilne edytory do pisania kodu to: Sublime text 3 - polecam i notepad++.

Co do twojego edita

1. Używaj jednego z wymienionych przeze mnie edytorów

2,3. Postaw localhost (xampp) chociaż to nie wymagane, bo możesz normalnie bez niczego edytować i będzie działać jeżeli będziesz używał tylko html/css. Będzie to szybsze niż edytowanie pliku przez ftp. A dopiero gotową stronkę wrzucasz na hosting.

wipek.pl

Opublikowano

SublimeText 3 najlepszy albo Notepad++ jeżeli wystarcza Ci notatnik z ładnymi kolorkami ;)

1. Co ja będę robić w Ager Web Edytor? Przecież wszystkie pliki będą połączone z programem FTP?

Otóż, nie od razu wrzucasz na server tylko sprawdzasz u siebie na kompie czy coś dziala, xampp lub appserv powinny wystarczyć, znajdź na necie jak sie je konfiguruje. Dopiero później wrzucasz pliki na FTP

Odrazu wykupywać hosting i próbować na jakimś ugu.pl, czy czymś tworzyć strone?

Możesz założyć sobie darmowy np cba.pl ktory polecam, ma wszystko co potrzeba. Jednak na razie trenuj na localhoście

Na jakim hostingu (tanim/darmowym) najlepiej próbować swoich sił ucząc się HTML/CSS?

tak jak wyżej, cba.pl. Jednak jeżeli uczysz sie tylko HTML/CSS to nie jest Ci nawet hosting potrzebny, po prostu zapisujesz strone np. index.html i otwierasz za pomocą przeglądarki i masz ;)

,,Miecz przez­nacze­nia ma dwa os­trza. Jed­nym jes­teś ty."

~~Andrzej Sapkowski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...