Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Blokada komend

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba kolego się nie zrozumieliśmy :) Ja chce zablokować komendę dla DANEJ RANGII.

Np:

/spawn - dostępna dla graczy ale nie np. dla Moderatorów.

Opublikowano

Możliwe, że dana komenda nie ma przypisanego uprawnienia, wtedy możesz je dodać w skrypcie. Oto skrypt:

on command "komenda":
[TAB]if player does not have permission "matt.moderator":
[TAB][TAB]cancel event

Wytłumaczenie: Tylko gracz z uprawnieniem matt.moderator będzie mógł wykonać komendę o nazwie komenda ;d

Opublikowano

Właśnie ja nie chce korzystać ze skryptów bo moim zdaniem przymulają serwer :/ Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

Opublikowano

Chyba kolego się nie zrozumieliśmy :) Ja chce zablokować komendę dla DANEJ RANGII.

Np:

/spawn - dostępna dla graczy ale nie np. dla Moderatorów.

@Lord Asasin to spamer, nie przeczyta calego tematu i pisze juz posta. (gz moderatorzy, spami w kazdym temacie czyms co wgl nie jest na temat) 

@topic

jaki plugin na gildie masz? w funnyguilds mozesz wlasne uprawnienia dac (chyba) w configu i dajesz np. dla gracza /pex group gracz add uprawnienie, a jak mod ma uprawnienia moda + gracza to daj /pex group gracz add -uprawnienie (KONIECZNIE MINUS!), przyklad na pexie dalem, bo pewnie nie masz pbukkit.

Opublikowano

Możesz zablokować im dane komendy pluginem WorldGuard.

Poradnik:

https://www.youtube.com/watch?v=2yxJQzeFqEQ

Tak jak zawsze robisz tylko spam, czytaj uważnie, nie uczyli cie czytać w szkole ?

A co do tematu to musisz odebrać permissie lub zablokować komendę  w skript ale aby inne rangi mogły używać dajesz permissie do komendy

Możliwe, że dana komenda nie ma przypisanego uprawnienia, wtedy możesz je dodać w skrypcie. Oto skrypt:

on command "komenda":
[TAB]if player does not have permission "matt.moderator":
[TAB][TAB]cancel event

Wytłumaczenie: Tylko gracz z uprawnieniem matt.moderator będzie mógł wykonać komendę o nazwie komenda ;d

Tak jak tu napisał Rayso tylko pamiętaj o usunięciu [TAB] jak będziesz wklejał i o wytabowaniu.

Nie jestem pewny ale możesz też coś pokombinować pluginem MyCommand jeżeli nie chcesz używac skryptów

minecraft.jpg
Opublikowano

Tak, mam plugin FunnyGuilds. Mam PermisionsEx. Ja nie wiem jakie są uprawnienia pluginu Funnyguilds (jest tylko dla rangi np.: funnyguilds.player), a ja chce pojedyncze.

EDIT: Gdy zablokuję komendę w MyCommand to Gracz też nie będzie mógł używać tej komendy, którą zablokowałem, ponieważ próbowałem to zrobić i nie działało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...