Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jakiego champa kupić i grać nim jako support ?

Filcu_Filip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie jestem support playerem ­i poszukuje dobrego dość chempiona którym mógłbym (jeśli ogarnę jego mechanikę) tworzyć dobre combo z moim ADC 

Interesuje mnie wasze zdanie i wskazanie 1 - 3 chempów którym najlepiej się wam supportuje/supportowało lub wam oni supportowali byłbym bardzo wdzięczny za pomoc kogo kupić następnego. gdyż posiadam Sorake Sone Brauma Blitza Alistara lecz chciałbym poszerzyć swoje zastępy bohaterów o kolejne postacie spełniające tą role :)

Opublikowano

Thresh jest bardzo mocny. Ma hooka, podrzucenie, najmocniejszego slowa. Nie dość że tak dobrze łapie/zamyka przeciwnika to jeszcze ma latarnię, która wyciągnie Cie z niebezpieczeństwa. Warto mieć Thresha, safe pick.

Opublikowano

Polecam dodać do swojej kolekcji Leonę. Posiada dobre AoE, ogłuszenie i slow. Zadaje spore obrażenia dzięki swoim bogatym spellom. Dobrze działa z wieloma adc. Leona jest kolejnym bohaterem z serii "Warto mieć". :)

"And I'm staying here to end my life,

down in the Rising Sun."

Opublikowano

Morgana jest całkiem spk shield klatka plus całkiem fajne ult, niestety w late żeby coś robić trzeba trafiać klatkę 

Polecam dodać do swojej kolekcji Leonę. Posiada dobre AoE, ogłuszenie i slow. Zadaje spore obrażenia dzięki swoim bogatym spellom. Dobrze działa z wieloma adc. Leona jest kolejnym bohaterem z serii "Warto mieć". :)

właśnie właśnie ;) zapomniałem dodać że posiadam tą Morganę i Leonę ;P ale tak są to dość mocne postacie leaona praktycznie wystawia adc kille i dobrze nawala tymi stunami :) a Morganą w tamtym sezonie to nawet Quadra na rankedzie wpadła :) przez magiczne r + zonhia : D niefortunnie ale była to i tak ostatnia akcja meczu :)  jakieś jeszcze propozycje ? :)

Opublikowano

Polecam Thresha, bardzo dobry system do ochrony adc plus fajna inicjacja tf. Utrzymuje się w God Tierze od wielu miesięcy. Zobacz sobie filmy na yt MadLife thresh.

Opublikowano

Ja bym polecił janne, nie raz carrowałem nią grę. Tylko, że jest do dość defensywny support moim zdaniem. Ma wszystko czego potrzeba żeby uratować adc z opresji. Podrzut, tarcza, slow i odpechniecie z healem. Dobrze użyte ulti i całe ustawienie przeciwników gdzieś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...