Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z routerem

EximiusSquare

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam taki problem...

Wyświetlają mi się reklamy :/

Jedynym rozwiązaniem na usunięcie tego jest zrestartowanie go.

Dlaczego się tak dzieje?

Nie wchodzę na jakieś podejrzane strony głównie na:

-facebook

-youtube

-kwejk

-scrap.tf

Wiecie co może być przyczyną?

Opublikowano

no ciekawe, router ci spami komputerek... a pomyślałeś ze to ty jesteś przyczyną bo zainstalowałeś coś na kompie ?

adwcleaner pomoże

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@RobeM

Więc tak:

adwcleaner nie pomógł.

Gry ściągam z platform typu origin, steam itp.... NIC innego nie ściągałem

Może to przez to że w ustawieniach routera musiałem wpisywać jakiś e-mail i jakieś hasło co mi z Netii podali?

Pomocy bo to są strony erotyczne!

Opublikowano

przecież router nie wysyła ci do kompa nic ! sam sobie zainstalowałeś coś na kompie albo wchodziłeś na strony XXX czy inne takie 

przeskanuj i usuń z KOMPUTERA adware czy inne wirusy, a nie mów że to router skoro to ty sam to zrobiłeś

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@RobeM

No kurde mówię że po restarcie routera już nic nie wyskakuje więc to musi być wina routera.

Miałem jeszcze strone która wyskakiwała AliExpress po paru restartach odwaliło się.

To musi być wina routera.

Opublikowano

to powodzenia w naprawie dobrego sprzętu, skoro się uparłeś to już twój problem że nie masz zamiaru pozbyć się syfu z komputera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

pochwal się jaki i pokarz nam rozwiązanie problemu 

to że matoły co ustawiają router wpisują pierwsze lepsze adresy serwerów DNS co znajdą w necie i niby ma to im przyspieszyć internet nie znaczy że to jest wirus !

jest  to świadome działanie użytkownika który ustawia router a nie wirusa 

nie chwaliłeś się że sam sobie zmieniałeś te adresy które może zmienić tylko administrator routera 

ISP sieci dał ci właściwe serwery DNS , twoim problemem jest że nie zostały ustawione jak należy i zmienione na inne 

innym problemem jest bezmyślny użytkownik routera który nie potrafi zmienić domyślnego loginu i hasła do routera czyniąc go dostępnego dla każdego kto potrafi czytać instrukcję obsługi routera 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@RobeM

Po 1. JA NIC NIE ZMIENIAŁEM. Jak zmieniałem neta z Neostrady na Netie to wtedy się coś zaczęło dziać. Przeczytałem poradnik na innym forum i już nic nie wyskakuje. TO BYŁO SAMO TAK USTAWIONE JA NIC NIE ROBIŁEM. Oprócz tego co mi kazali z netii ale ja tylko wpisywałem jakiś email i hasło żeby net działał. Ja nic nie ustawiałem żeby mi net szybciej działał czy coś -_- Nie oceniaj innych jak nie znasz problemu dokładnie. Hasło zmieniałem i nikt go nie zna oraz jest trudne. To był problem z routerem. Ponieważ gdy sprawdzałem co może być przyczyną znalazłem, że trzeba coś tam zmienić. A JA TEGO NIE MIAŁEM. Był to dostęp do routera przez internet czy coś takiego. I co? To jednak nie moja wina ja nie wiedziałem że trzeba coś ustawiać mój brat to zawsze robił ale mu się chyba zapomniało.

Opublikowano

to pochwal brata bo jak widać to tylko jego wina że zmienił konfiguracje routera.

router nie był niczemu winny  z nim nie było żadnego problemu 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

router fabrycznie nie ma nic ustawione , ściąga przy automatycznym ustawieniu ustawienia  sieci twojego ISP .

czyli ktoś te DNS musiał wcześniej wprowadzić dla ustawień ręcznych konfiguracji sieci ( działają kiedy nie działa automatyczna konfiguracja ) , jak widzisz pozostaje opcja ze to zrobił brat jeśli jakiekolwiek inne były tam wpisane. przecież nie musiałeś wiedzieć w ogolę że on je zmieniał a skoro wiesz to i znasz przyczynę reklam, złe DNS wpisane w ustawienia ręczne   ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

ale żeś się uparł,  router sam swojej konfiguracji nie zmieni ot tak sobie musiał to zrobić CZŁOWIEK wpisując te DNS , konfiguracje ISP nie mogą zmienić nic w routerze by zaszkodzić bo dosłownie wszyscy użytkownicy tej sieci mieli by taki sam problem a ISP potem problem z pozwami w sądzie 

ale skoro jesteś znawcą tematu, znasz się na sprzęcie i jego działaniu lepiej niż ja , powiedzmy że zawinił router i zmienił sobie dane sam bo mu się tak podobało zmienić 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@Linaxis Bardzo pomogłeś wiesz?

@RobeM No po prostu nie wiem jak ci to wytłumaczyć xD Router nie był po prostu zabezpieczony czy coś takiego i strony internetowe mogły z nim robić co chcą. Coś w tym stylu nie wiem jak inaczej mogę to nazwać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...