Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana Ip na Nazwę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zrobić tego na swoim komputerze, tzn. nie że się nie da, a po prostu nie będziesz umiał tego zrobić, lepiej kup domenę np.

http://www.nazwa.pl/domeny/

Poszukaj na necie poradników jak podpiąć domenę pod stronę. BTW co ty robisz że masz ip numeryczne?

Cześć...

Opublikowano

Nie zrobić tego na swoim komputerze, tzn. nie że się nie da, a po prostu nie będziesz umiał tego zrobić, lepiej kup domenę np.

Poszukaj na necie poradników jak podpiąć domenę pod stronę. BTW co ty robisz że masz ip numeryczne?

A znasz jakieś inne rodzaje IP niż numeryczne?

Opublikowano

Ip numeryczne bo stronę mam na vps ;). Tak ale wykupienie domeny na nazwa.pl kosztuje.

Edit: @down Nie tworze serwera metin, minecraft, cs itp ;). Chce rozwinąć swoje "umiejętności" i postawić stronę na vps.  :X

reklama.png

Opublikowano

Zakładam, że robisz jakiś server metina czy coś i stąd to IP :). Żeby zmienić nazwę ip musisz wykupić strone gdzieś na hostingu tudzież jak koledzy wyżej kupić domene i po prostu podpiąć ją pod vps`a ;)

Opublikowano

A znasz jakieś inne rodzaje IP niż numeryczne?

Chodziło mi o to że zazwyczaj jeśli wykupuje się hosting to adres nie masz w formie IP numerycznego a np. costam.xaa.pl etc. Nie wiem jak na innych hostingach, ale pewnie podobnie :P Myślałem że autor stawia stronę, a nie serwer. 

Cześć...

Opublikowano

Chodziło mi o to że zazwyczaj jeśli wykupuje się hosting to adres nie masz w formie IP numerycznego a np. costam.xaa.pl etc. Nie wiem jak na innych hostingach, ale pewnie podobnie :P Myślałem że autor stawia stronę, a nie serwer. 

A jeżeli to będzie serwer to co to zmienia?

Wszystko co działa w sieci ma własne IP. Na hostingach dostajesz po prostu darmową domenę. Nie zmienia to jednak faktu że pod tą domeną kryje się adres IP.

Opublikowano

Co do tematu:

Najprościej kupić domenę gdzieś (Polecam az.pl) (TO NIE REKLAMA).

Mają tanie domeny + 2 pierwsze domeny są rok za free.

Jeżeli masz już domenę to w panelu az.pl po prostu przekierowujesz domenę na rekord A

To chyba najprostsze rozwiązanie, bez zabawy w DNSy i działa tak samo.

Opublikowano

Co do tematu:

Najprościej kupić domenę gdzieś (Polecam az.pl) (TO NIE REKLAMA).

Mają tanie domeny + 2 pierwsze domeny są rok za free.

Jeżeli masz już domenę to w panelu az.pl po prostu przekierowujesz domenę na rekord A

To chyba najprostsze rozwiązanie, bez zabawy w DNSy i działa tak samo.

No nie wiem czy tak tanio. Sprawdź ofertę ovh. 

Opublikowano

Tanio,

Czym się sugerujesz przy sprawdzaniu ceny? Bo chyba nie tym czym powinieneś.

przedłużenie domeny zależy od popularności, popularna domena jest droga i przedłużenie też a mała nic nie znacząca kosztuje grosze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...