Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

s

rafikozakk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer nie polecam, źle zrobiony, odblokowane complaity i whispery. :/

Witaj. Racja, serwer nie jest profesionalny i dokończony, ponieważ dopiero się uczymy. Whispery zablokowałem, a complaity są specjalnie, jedank automatycznego bana nie powinno się dostać. Uczy się na błędach, ale jednak trzeba jakoś zacząć ;) Jeżeli masz jeszcze jakieś uwagi to chętnie ich wysłucham.

Pozdrawiam, nicku1

Opublikowano

Witaj. Racja, serwer nie jest profesionalny i dokończony, ponieważ dopiero się uczymy. Whispery zablokowałem, a complaity są specjalnie, jedank automatycznego bana nie powinno się dostać. Uczy się na błędach, ale jednak trzeba jakoś zacząć ;) Jeżeli masz jeszcze jakieś uwagi to chętnie ich wysłucham.

Pozdrawiam, nicku1

Jeżeli można to ja wtrącę swoje kilka uwag, mam nadzieję, że obiektywnych :)

To tak zacznę od desingu serwera no nie jest on baaardzo powalający, lecz nie jest też zły zmieniłbym górne spacery (chodzi mi o "★=") nie wyglądają one zbyt ładnie :P Następnie to ikony administracji, DJ i kanałowe u mnie zawsze panowała zasada, że jest komplet tzn każdy jest w takim samym stylu :).

Następną rzeczą jest:

1. zabezpieczenie portów po przez iptables lub zmiana portu query
  2. Zmiana nazwy serveradmin (konto query) (opcjonalnie)
  3. Zmiana hasła serveradmin (konta query) (wymagane)

Proszę blog moderatora działu @Norczan Blog masz tam wszystko objaśnione jak zmienić itp. :)

Następnie boty, teraz boty to podstawa wystarczy jeden bot, który ułatwi pracę administracji chodzi tu o poke bot'a. :)

post nie miał na celu 'hejtować' serwera tylko wyraża moją opinię oraz cenne rady, które każdy na początku powinien znać oraz je wykonać :)

@serekfeta zapomniałeś o jeszcze jednym KidModeratorze działu a dokładnie to o @Lord King™.

Ale tak użytkownicy nie powinni zajmować się pisaniem postów 'moderacyjnych' wystarczy, że zgłoszą to po przez funkcję "Raportuj"

Pozdrawiam :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ile online?

Nie ma ludzi, ts działa jako taki nasz serwer do rozmawiania z znajomymi. Publikujemy ten serwer aby zyskać nowe umiejętności (typu tutaj uwagi na zabezpieczenie serwera za co bardzo dziękuje). Może z tego powstanie kiedyś coś "większego", jednak narazie przystajemy na nauce poprzez motodę prób i błędów, jak i rady bardziej zaawansowanych użytkowników :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...