Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 15 - Poradnik trików i innych aspektów gry

Paatrick1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Serdecznie z tej strony Paatrick1, postanowiłem zrobić serie poradników dotyczących gry Fifa 15.

Na początku dodam, że będą na nim pojawiać się najróżniejsze poradniki takie jak Poradniki trików, stałych fragmentów gry, graczy Ultimate Team oraz wiele wiele innych.

Wszystkich chętnych zapraszam do subskrybowania kanału oraz like'owania, jeżeli dany materiał wam pomógł.

Co więcej proszę również o konstruktywną krytykę, staram się polepszać jakość materiału przesyłanego na Youtube. 

#1 Ruletka

#2 Berbatov Spin (Turn and Spin)

Temat będę aktualizował wraz z nowym materiałem. Mam nadzieję, że porady pomogą wam być może w wygraniu jakiegoś ważnego meczu.

#3 Ruletka typu Spin

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wielkie dzięki, zmienię nazwy. Sam osobiście nigdy nie korzystałem z Poradników, większości nauczyłem się sam, dlatego też nazewnictwo sztuczek nie jest moją mocną stroną w tym przypadku :) Dodałem również zmianę w opisie filmu.

Opublikowano

Bardzo dobre poradniki :)

Jeżeli masz zamiar to kontynuować, to możesz nagrać poradniku typu jak zacząć grę, przedstawić różne rodzaje zarobku.

Te linki możesz dać w [media] i umieścić je w spoilerze. Wtedy będzie to bardziej przejrzyste ;) 

­

Opublikowano

W tej Fifie podczas rzutów karnych wystarczy trafić w bramkę ­ xD Podczas mojej gry (Od premiery) udało mi sie obronić tylko 2 karne ponieważ stałem w miejscu i o dziwo bramkarz złapał. 

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Mógłbyś pokazać jak się wykonuje poszczególne TRIKI w grze ? Tzn w jakimś spotkaniu UT bo na Arenie zrobię każdy trik lecz podczas normalnego spotkania w FUT niestety mi już nie wychodzą. Chodzi mi głownie o : Ronaldo Chop, Ruletka,Berbatov Spin oraz ten nowy trik dodany w FIFIE 15.­

Opublikowano

Czy to na prawdę jest takie trudne? Po prostu odwracasz kombinację w zależności od tego, w którą stronę biegnie zawodnik. Żeby zrobić Berba Spin musisz pociągnąć prawy analog w stronę biegu zawodnika + w stronę w którą chcesz wyjść. A jeśli chodzi o Ronaldo Chop to już wgl nie rozumiem o co chodzi, przecież to jest nic innego jak fake shot z przyciśniętym modyfikatorem sztuczek.

Opublikowano

Co do robienia danych trików w meczu to jest to trochę problematyczne dla mnie, z tego względu, że mam dużo innych zajęć, a jeden mecz trwa około 20 minut. Wiadomo też, że grając normalnie, nie starając się robić spejcjalnie danego triku w meczu trwa jeszcze dłużej... Samo nagranie nie jest jeszcze tutaj aż tak dla mnie ciężkie, ale kto montował filmiki to wie, ile to trwa. I do każdego meczu, żeby wyłapać potem triki(jeżeli kilka meczów się nagrało) trwa bardzo długo. Stąd łatwiej dla mnie nagrywać to na arenach treningowych, żebym nie musiał tracić 2x więcej czasu. Postaram się po prostu nagrywać więcej w meczach dany trik, chociaż może to trochę sztucznie wyglądać. Co do tego, że na arenie Ci wychodzi a w meczach nie, to na początku zawsze tak jest, ponieważ myślisz jak zrobić ten trik, zamiast mieć go już wyćwiczonego. Z czasem będzie coraz lepiej i wejdzie Ci to w automatyzm, wtedy nie będziesz myślał "kiedy i jak zrobić". 

Edit: Gdy ja uczyłem się trików to osobiście właśnie ćwiczyłem na arenie bo tam masz więcej czasu na początku do pomyślenia jak to zrobić, a następnie przechodziłem do meczu i starałem się go robić. Wiadomo jak to na początku jest, że go robisz i albo robisz go w złym momencie, bo robisz go na siłe niepotrzebnie albo mylą Ci się guziki. Co do Berbatov Spin ten akurat trik nie wymaga dużego uczenia się. Tak jak kolega wyżej napisał. Po prostu musisz sobie uświadomić, że zawsze pierwszy ruch jest w stronę, która biegniesz a drugi w która chcesz się odwrócić.

Jak macie jeszcze jakieś pytania to piszcie :).  Jakieś propozycje na następny odcinek? Mogę zrobić  Ronaldo Chop, jeżeli chcesz. Również mogę zrobić do czegoś innego, bo mam kilka pomysłów tylko w nich potrzebuję trochę więcej czasu, a w tym tygodniu z nim słabo, dlatego nie chcę też zrobić odcinka byle jak. Staram się, aby z odcinka na odcinek wszystko było lepiej zrobione.

Pozdrawiam

Opublikowano

Może zaczniesz robić poradniki do tricków bardziej zaawansowanych, które można wykonać z 5 gwiazdkami sztuczek, bo ten zwód który nagrałeś u góry to raczej każdy się nauczy w minutę, dobre tutki - nagrywaj więcej 

Opublikowano

Oczywiście do 5 gwiazdkowych trików również ukażą się poradniki. Postaram się przynajmniej 2 razy w tygodniu wypuszczać nowy poradnik. Zacząłem od łatwiejszych sztuczek, aby średnio-zaawansowani gracze potrafili je łatwo przyswoić. 

Opublikowano

bardzo dobrymi przewodnikami, to jest przydatne do mnie, do przodu więcej! ^_^

Cieszę się, że mogę pomóc. Wiem, że jeszcze dużo pracy przede mną jeżeli chodzi o obróbkę materiału i poprawę jakości dźwięku i mojej narracji. A teraz pytanie z nieco innej beczki Co myślicie o streamie w 480 pikselach? Jest w ogóle sens o tym myśleć? Niestety w moim miejscu zamieszkania nie jest możliwe, abym miał więcej niż 1Mb upload, dlatego też zastanawiam się na ewentualnym streamowaniem w 480p. Czy ktoś wgl byłby zainteresowany oglądaniem takiego streama?

Opublikowano

Zwód ciała to najprostsza i najbardziej efektywna sztuczka techniczna moim zdaniem.

Do tego tylko wymagane 2*.

Bardzo dobry pomysł z tą akademią piłkarską i kolejnymi aspektami gry.

636451494245979649038.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...