Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w Minecraft po resecie komputera!

Loloszek YT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Całkowicie zresetowałem swój komputer i zainstalowałem Minecraft. Problem polega na tym, że po tym mam spadki FPSów. Utrzymują się one na poziomie 20-40, mimo że wcześniej miałem 120-200.

Specyfikacja mojego komputera:

Typ: Laptop

Procesor: Intel Core i3-3120M (2 rdzenie, 2,5 GHz, 3 MB cache, TDP 35 W)

Karty graficzne: Nvidia Geforce GT 740M 2 GB DDR3 + Intel HD 4000

Pamięć RAM: 8 GB DDR3

Dysk: HDD 750 GB

Oprogramowanie:

System operacyjny: Windows 8.1 x64

Wersja Javy: 7, update 76

Dziękuję każdemu za ewentualną pomoc  :) 

Opublikowano

Czemu masz zainstalowaną jave 7 na windowsie 8 o.O

Zmień ją na najnowszą jave. Jeżeli grasz na forge na windowsie 8 to zainstaluj 8.11 jeżeli nie to najnowszą ósemkę.

https://www.youtube.com/watch?v=qkhmnDlDx78

Użyj tego poradnika wyżej aby wyłączyć wszystkie niepotrzebne programy podczas uruchamiania systemu windows.

+ Mówisz że całkowicie zresetowałeś swój komputer masz na myśli format?

Jak tak to zainstaluj wszystko tak jak było wcześniej czyli optifine, najnowsza java, najnowsze sterowniki do karty graficznej, game booster jeszcze możesz zainstalować do dodania paru fps.

Kappa.

Opublikowano

No dobrze, zaktualizowałem Jave, powyłączałem niepotrzebne procesy i uruchamianie niektórych programów przy starcie, zmieniłem przeglądarkę z Chrome na inną bo Chrome był strasznie ramożerny i w tej chwili defragmentuję dysk oraz wyłączam niepotrzebne funkcje systemu, później powiem czy pomogło. Dziękuję wam za pomoc :D

Opublikowano

A sprawdzałeś sterowniki i co tam jeszcze trzeba aktualizować ? To ma ogromny wpływ na działanie.

Tak, wszystko jest zaktualizowane :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...