Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dziwnymi smugami/artefaktami przy świetle/wodzie.

Selene

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z dziwnymi artefaktami/smugami występującymi przy źródłach światła/wodzie, jednak nie w każdym miejscu, czasem mam je w losowych miejscach. Są najczęściej białe i mocno widoczne, ale są też czerwone i niebieskie- lekko przezroczyste. Jest tak zarówno w widoku 1 jak i 3-osobowym. Mam wgranych kilka modyfikacji (mam je odkąd zaczęłam rozgrywkę) i odkąd gram nie miałam takiego problemu. Nie grałam z miesiąc wchodzę do gry a tu takie rzeczy. Naprawy przez Steam próbowałam (weryfikacja plików) pomogło tylko tyle, że nie mam podobnych rzeczy na ekranie wczytywania. Dodam, że czasem gdy jestem na podglądzie mapy ona miga, podobnie jest z dymem przy kuźniach. Miał może ktoś podobny problem i wie jak temu zaradzić? Reinstall raczej w grę nie wchodzi. A gra jest oryginalna ze Steam.

Z góry dziękuję za pomoc :) | poniżej kilka screenów:

post-367339-0-51352800-1422386709_thumb.jpg

post-367339-0-08903000-1422386708_thumb.jpg

post-367339-0-36502000-1422386707_thumb.jpg

post-367339-0-52654100-1422386706_thumb.jpg

post-367339-0-69355100-1422386705_thumb.jpg

post-367339-0-93707000-1422386704_thumb.jpg

post-367339-0-13093300-1422386704_thumb.jpg

post-367339-0-35968900-1422386703_thumb.jpg

post-367339-0-48306300-1422386702_thumb.jpg

Opublikowano

Sprawdzanie spójności plików gry z modami to samobójstwo. Przede wszystkim jakie mody masz. O komputer się nie pytam skoro wszystko działało. 

Opublikowano

Spójność sprawdzałam z odinstalowaną większością modyfikacji (AntiFreeze i Skse zostały) Bez modów to samo, bynajmmniej jak koledze save'a naprawiałam to tak było, a na moim save bez modów to samo.

Mody których używam (jeśli screeny będą niewyraźne to zrobię je i prześlę raz jeszcze/ mody na dodatkowe lądy miałam zainstalowane, ale odinstalowałam i później ich nie dodawałam): Standardowo Skse, http://enbdev.com/patch_tesskyrim_antifreeze_v0096.htm, http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=300430540,

post-367339-0-46533700-1422399607.png

post-367339-0-22736500-1422399608.png

post-367339-0-77302600-1422399608.png

post-367339-0-48526200-1422399609.png

Opublikowano

Zaktualizuj dla pewności kartę graficzną i pobaw się ustawieniami w grze.

Kartę graficzną mam aktualną- zawsze aktualizuję. A co do ustawień to już się nimi bawiłam- bez tego gra nie chodziłaby mi płynnie i zapewne miałabym  w niektórych momentach mocne spadki fps'ów.

Opublikowano

Warsztat plz. Rozumiem że komuś coś może być stamtąd potrzebne, ale to jest jedna wielka kaszana. Na ten moment nie wiem nic, nic nie jestem w stanie wykluczyć, ale ja to naprawie. W razie czego jestem na steamie bo tam z reguły jestem cały czas.

Opublikowano

Warsztat plz. Rozumiem że komuś coś może być stamtąd potrzebne, ale to jest jedna wielka kaszana. Na ten moment nie wiem nic, nic nie jestem w stanie wykluczyć, ale ja to naprawie. W razie czego jestem na steamie bo tam z reguły jestem cały czas.

No cóż bądź co bądź kilka modów z warsztatu jest przydatnych- dla mnie + kilka broni robionych na wzór tych z Dark Souls ;) W każdym bądź razie dziękuję za chęć pomocy :) Ugięłam się przed częściowym reinstalem, bo może to coś da, aczkolwiek wątpię.

Opublikowano

Raczej wątpię żeby reinstall w tym wypadku coś dał. Tak samo mi reinstall w wypadku "flickering textures" nie pomógł, trzeba było grzebać w .ini. 

Edit

Dobra, mam. Usuń absolutnie wszystkie mody (z naciskiem na enb jeśli jest), i zacznij nową grę. Jeśli problem będzie dalej występował to mamy winnego. Karta wysiada. 

Opublikowano

Raczej wątpię żeby reinstall w tym wypadku coś dał. Tak samo mi reinstall w wypadku "flickering textures" nie pomógł, trzeba było grzebać w .ini. 

Edit

Dobra, mam. Usuń absolutnie wszystkie mody (z naciskiem na enb jeśli jest), i zacznij nową grę. Jeśli problem będzie dalej występował to mamy winnego. Karta wysiada. 

Mam usunięte mody jak na razie, bo pobieram nowe pliki do Data- zostały resztki po odinstalowaniu, ale nie potrafiłam ich znaleźć. Co do karty graficznej to jest sprawna i ma się dobrze, bo te cosie mam tylko w Skyrim. Wracając do karty, nie wysiada, bo bez problemu ciągnie sims 3 ze wszystkimi dodatkami i akcesoriami + ok.3000 custom content, na najwyższych ustawieniach nie ścinając gry ;) Ale zrobię jak mówisz, skoro i tak na chwilę obecą modów się wyzbyłam.

Edit

No cóż dalej mam to samo i bez modów, ale tak się zastanawiam, czy to może ja mam coś nie tak z ustawieniami graficznymi (odinstalowałam tego AntiFreeze i nawet go od nowa nie wrzucałam)? Bo mogłam coś źle ustawić, bądź jak zwykle coś skopałam...

Opublikowano

Może przeinstaluj grę :D mody można wgrać ponownie,to samo z savami :Dpewnie mody Ci bajzel w plikach zrobiły i tyle.

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Opublikowano

Może przeinstaluj grę :D mody można wgrać ponownie,to samo z savami :Dpewnie mody Ci bajzel w plikach zrobiły i tyle.

Gra została już przezemnie przeinstalowana i to mi nie pomogło, dopiero wczoraj w nocy doznałam oświecenia- a może przeinstaluję sterowniki karty graficznej. I to mi pomogło. Tak więc uważam problem za rozwiązany i być może komuś w przyszłości pomoże ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...