Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowy nauka pisania pluginów (JAVA) - polecane i autoryzowane przez MPCforum!

iJava

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że kilka lat temu wyjechałem z Polski więc czasami robię błędy w języku polskim, dlatego z góry przepraszam.

Mam na imię Łukasz ale odkąd wyjechałem piszę Lucas. Mam 17 lat i chciałbym ci pomóc nauczyć się kilku rzeczy dzięki którym będziesz w stanie pisać SAM wtyczki/pluginy na swój serwer Minecraft.

Ja natomiast od blisko 4/5 miesięcy posiadam Oracle Certified Associate, Java SE 5/SE 6 z czego od 1,5 roku bawię się w środowisku Java. Z tego wynika, że jestem Developerem Java w zakresie pojęć zawartych w certyfikacie. 

Dzięki mojej wiedzy, jestem w stanie profesjonalnie przygotować cię do samodzielnej pracy w środowisku JAVA.

Dodatkowo, jestem w stanie pomóc ci ze zdobyciem certyfikatu - przygotuję cię pod kątem merytorycznym. 

Co więcej, wszelka nauka jaką oferuje jest w 100% DARMOWA!

Warunek jest jeden, na razie pomagam tylko w dziale Minecraft. 

Nie ważne czy przeszedłeś mutacje czy też jeszcze nie. Nie ważne czy masz 7 lat czy 35. Nie ważne czy jesteś początkujący czy też bardziej zaawansowany, jeżeli tylko masz chęci, przygotuje cię odpowiednio.

Nie chciałbym, że mój temat był kolejny poradnikiem czy też odnośnikiem do video poradnika.

Oprócz oferty nauki, chcę abyś się rzeczywiście nauczył tego czego chcesz.

Prosiłbym o aktywność w tym temacie. Piszcie proszę co od czego byście chcieli zacząć?

Od podstaw? Czy może wolicie już przejść do konkretów?

Prowadzić porządne i "do zrozumienia" video poradniki lub/i poradniki?

Piszcie w komentarzach.  

Wszelką pomoc jak i naukę pośredniczy MPCforum co da ci pewność i skuteczność wiedzy z jaką się z Tobą podzielę. 

Swoją pomoc oferuje TYLKO i wyłącznie na MPCforum

Jeżeli masz jakieś pytania, pisz śmiało. 

Pozdrawiam i zachęcam do nauki,

iJava

maxresdefault.jpg

Opublikowano

Wszelką pomoc jak i naukę pośredniczy MPCforum co da ci pewność i skuteczność wiedzy z jaką się z Tobą podzielę.

polecane i autoryzowane przez MPCforum!

Co przez to rozumiesz? Bo, z czego widzę, póki co tylko zamknęli twój poprzedni, podobny temat.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Co przez to rozumiesz? Bo, z czego widzę, póki co tylko zamknęli twój poprzedni, podobny temat. 

Pewne niedogodności związane z porozumieniem się. Zmieniłem nieco charakter tematu aby był zaakceptowany przez administracje i "przerzucony" do działu Minecraft. 

W razie jakichkolwiek dodatkowych pytań proszę pisać. 

Opublikowano
Ja natomiast od blisko 4/5 miesięcy posiadam Oracle Certified Associate, Java SE 5/SE 6 z czego od 1,5 roku bawię się w środowisku Java. Z tego wynika, że jestem Developerem Java w zakresie pojęć zawartych w certyfikacie.

Tutaj śmiechłem.

nie widzę związku

Opublikowano

@Sopelek997

No, w zakresie pojęć zawartych w certyfikacie pewnie jest...

http://education.oracle.com/pls/web_prod-plq-dad/db_pages.getpage?page_id=609&get_params=dc:D65792

Ile by tego nie było xD Sorry @iJava że tak do tego podchodzimy, ale twój poprzedni temat wprowadza dość wiele wątpliwości w bezinteresowność tego działania i twoje kompetencje ;)

A, i rozumiem że 'polecanie i autoryzowanie przez mpcforum' polega tylko na tym, że nie wywalają tego tematu do kosza?

708121422388637873334.png

Opublikowano

Witajcie, 

Eh, nie urywa dupy jak dla mnie ;<

Czego dokladnie sie naucza od ciebie?

Mój temat i inicjatywa nie ma urywać nikomu dupy tylko nauczyć osoby zainteresowane posługiwaniu się w środowisku Java. 

Swoją inicjatywę kieruje na razie TYLKO dla działu Minecraft (administracja poprosiła mnie o wrzucenie tematu do podobnego działu aby ten mógł przerzucić go do działu Minecraft - nie "nabiłem" 50 postów) 

Wszelką pomoc jak i naukę pośredniczy MPCforum co da ci pewność skuteczność wiedzy z jaką się z Tobą podzielę.

nie widzę związku

Jeżeli nie widzisz związku to tylko Twój brak niekompetencji. 

Zostałem sprawdzony przez Administracje i za ich pośrednictwem postaram się nauczyć w jakimś stopniu Javy. 

Tutaj śmiechłem.

W takim razie albo masz dziwne poczucie humoru, albo cały czas śmiechłeś. 

Professional Java Developer jest innym Dev'em od Java Developer'a który zdobył O.C.A.

Jeżeli coś nie piszę poprawnie, przepraszam. 

No, w zakresie pojęć zawartych w certyfikacie pewnie jest...

http://education.ora...arams=dc:D65792

Ile by tego nie było  xD Sorry @iJava że tak do tego podchodzimy, ale twój poprzedni temat wprowadza dość wiele wątpliwości w bezinteresowność tego działania i twoje kompetencje  ;)

Certyfikat daje realny stan faktu, że potrafię posługiwać się środowiskiem Java na dobrym poziomie. 

Nie masz za co przepraszam. Bezinteresowność - dużo powiedziane. Sama nauka darmowa, jednak chciałbym stworzyć jakąś bezpłatna platformę do nauki javy i innych równie przydatnych języków. Moje kompetencje nie mają nic do pewnego niezrozumienia pomiędzy mną a Administratorem. 

Pozdrawiam, 

iJava

Opublikowano

Witajcie, 

Mój temat i inicjatywa nie ma urywać nikomu dupy tylko nauczyć osoby zainteresowane posługiwaniu się w środowisku Java. 

Swoją inicjatywę kieruje na razie TYLKO dla działu Minecraft (administracja poprosiła mnie o wrzucenie tematu to podobnego działu aby ten mógł przerzucić go do działu Minecraft - nie "nabiłem" 50 postów) 

Zostałem sprawdzony przez Administracje i za ich pośrednictwem postaram się nauczyć w jakimś stopniu Javy. 

W takim razie albo masz dziwne poczucie humoru, albo cały czas śmiechłeś. 

Professional Java Developer jest innym Dev'em od Java Developer'a który zdobył O.C.A.

Jeżeli coś nie piszę poprawnie, przepraszam. 

Certyfikat daje realny stan faktu, że potrafię posługiwać się środowiskiem Java na dobrym poziomie. 

Nie masz za co przepraszam. Bezinteresowność - dużo powiedziane. Sama nauka darmowa, jednak chciałbym stworzyć jakąś bezpłatna platformę do nauki javy i innych równie przydatnych języków. Moje kompetencje nie mają nic do pewnego niezrozumienia pomiędzy mną a Administratorem. 

"Certyfikat daje realny stan faktu, że potrafię posługiwać się środowiskiem Java  na dobrym poziomie."

I z tym moge sie zgodzic.

A nie urywa dupy to prezentacja, uczysz tylko majnkraftowego api czy programowania w javie? Czy obu naraz czy co?

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

To wskaż mi związek między tym, że pośrednikiem jest MPC, a gwarancją skuteczności zdobytej wiedzy (co to w ogóle jest skuteczność wiedzy?)

Jeśli swoje umiejętności programowania opierasz na certyfikacie z samymi podstawami w 9 letniej wersji javy to nie mam pytań

http://programmers.stackexchange.com/questions/44/are-certifications-worth-it

Opublikowano

Ja również dołączę się do hejtowania nowego kolegi na forum. :)

Osobiście uważam że każdy kto załapał podstawy Javy bezproblemowo powinien poradzić sobie z pisaniem srajkraftowych pluginów. W internetach jest cała masa poradników oraz gotowych kodów, których sama analiza dużo nas nauczy. Nie wydaje mi się żeby był do tego potrzebny specjalista uczący pseudo kodersów bezsensownego przepisywania kodu bez jego zrozumienia.

2mmtzeu.jpg

Opublikowano

Ja również dołączę się do hejtowania nowego kolegi na forum. :)

Osobiście uważam że każdy kto załapał podstawy Javy bezproblemowo powinien poradzić sobie z pisaniem srajkraftowych pluginów. W internetach jest cała masa poradników oraz gotowych kodów, których sama analiza dużo nas nauczy. Nie wydaje mi się żeby był do tego potrzebny specjalista uczący pseudo kodersów bezsensownego przepisywania kodu bez jego zrozumienia.

Eno nienawisci we mnie nie ma, natomiast nie lubie jak ktos podaje informacje typu posiadania jakiegos certyfikatu a dokladnie napisac czego nauczy i jak nie jest wstanie :C

o8HfXuR.png

Opublikowano

Dlaczego sądzisz, że nie jestem w stanie "czegoś" nauczyć (konkretnie javy)?

Platforma ucząca języka od psuedo poradników czy video poradników różni się pod wieloma względami. 

Sądzę, że w dziale Minecraft przyda się ktoś kto pomógłby nauczać javy krok po kroku. 

Wybrałem dział Minecraft, ponieważ tam najbardziej przyda się ktoś kto im pomoże. 

Co więcej, zamierzam zrobić platformę, dlatego Minecraft'owicze posłużą mi jako testerzy przy tym czegoś mogą się nauczyć. 

Jeżeli prezentacja komuś się nie podoba - trudno. Każdy ma swoje zdanie, mi się podoba i to mi wystarczy. 

Jeżeli czytasz ze zrozumieniem to oznacza, że wiesz co możesz ode mnie dostać. 

Pozdrawiam, 

iJava

Opublikowano

Dlaczego sądzisz, że nie jestem w stanie "czegoś" nauczyć (konkretnie javy)?

Platforma ucząca języka od psuedo poradników czy video poradników różni się pod wieloma względami. 

Sądzę, że w dziale Minecraft przyda się ktoś kto pomógłby nauczać javy krok po kroku. 

Wybrałem dział Minecraft, ponieważ tam najbardziej przyda się ktoś kto im pomoże. 

Co więcej, zamierzam zrobić platformę, dlatego Minecraft'owicze posłużą mi jako testerzy przy tym czegoś mogą się nauczyć. 

Jeżeli prezentacja komuś się nie podoba - trudno. Każdy ma swoje zdanie, mi się podoba i to mi wystarczy. 

Jeżeli czytasz ze zrozumieniem to oznacza, że wiesz co możesz ode mnie dostać. 

Pozdrawiam, 

iJava

Zle mnie zrozumiales, nwm czy potrafisz uczyc czy nie, chodzilo o to ze nie ma informacji odnosnie jak przebiega nauka, czego dokladnie uczysz.

o8HfXuR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...