Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konfiguracja strony.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem :) otóż mam gotowe pliki na strone (forum) serwera MC [ folder jscripts, inc, images. Prosiłbym kogoś żeby mi wytłumaczył jak to wszystko "włączyć" w strone żeby działało. Bardzo był bym wdzięczny tej osobie o dokładne wytłumaczenie. (Ja się dopiero uczę ;) )

Opublikowano

@enduroox1

Nie wiem czy autor poradził sobie z tym problemem ale wytłumaczę: 

Musisz mieć hosting (płatny lub darmowy) potem potrzebny ci będzie program np. filezilla (by wrzucić pliki na hosting), w email'u który dostaniesz po założeniu konta/ wykupieniu hostingu będziesz miał dane do FTP, które wklepujesz np. do filezilla. Po połączeniu z hostingiem wgrywasz wszystkie pliki. Potem po wrzuceniu się plików, wchodzisz na adres forum, powinno cię przenieść do instalacji forum (jak nie to będziesz musiał sam się tam dostać wpisując ręcznie adres np. mojeforum/install.php ) to zależy od silnika na którym masz forum. I podczas instalacji podajesz dane do bazy danych (musisz ją wcześniej utworzyć) i postępujesz zgodnie z poleceniami!

Ale moją rada jest taka! Oczywiście jeśli jeszcze się nie uporałeś z tym problemem :P

Poszukaj poradników na internecie np. youtube będziesz miał ładnie pokazane co trzeba zrobić

Cześć...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...