Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

L# i patch 5.22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, w patchu 5.22 usunęli dfg, Znerfili cassio, zeda , akali i Fizza. Więc według mnie z God tiera jeśli chodzi o L# zdecydowanie wypadnie Akali i Fizz . Cassio i Zed otrzymali dosyć słabe nerfy (u cassio skile więcej many kosztują a u zeda zmniejszony as) wiec dalej będą op pickami na mida/topa natomiast Akali i Fizz już będą o wiele słabsze nich dotychczas ;) Przypominam , że patch ma wejść dziś w nocy .

Więc wypowiadajcie się , co o tym sądzicie , oraz jakie postacie według was wejdą do God tiera a jakie z niego spadną jeśli chodzi o L# + mam pytanie, po wejściu patcha 5.22 ile trzeba będzie czekać na update do L# ?

07b0pe452q46_t.jpg

Pozdro dla wszystkich junglerów :*

Opublikowano

Fizza dostał tylko jakieś zmiany, myślisz że jak riot wprowadza jakiś nerf to od razu jakaś postać wypada? Był nerf na syndre a dalej dobrze ciśnie.

Opublikowano

Fizza dostał tylko jakieś zmiany, myślisz że jak riot wprowadza jakiś nerf to od razu jakaś postać wypada? Był nerf na syndre a dalej dobrze ciśnie.

Ktoś tu chyba nie czytał zmian ;) Fizz dostał obniżone dmg ze skilli oraz obniżyli mu przeliczniki z ap . To jest katastrofalny nerf, który może wykluczyć go z gry + wiele postaci dostało juz nerfy które sprawiły , że stała się ona nie grywalna na długi czas , ale nie o tym temat ;)

07b0pe452q46_t.jpg

Opublikowano

Ktoś tu chyba nie czytał zmian ;) Fizz dostał obniżone dmg ze skilli oraz obniżyli mu przeliczniki z ap . To jest katastrofalny nerf, który może wykluczyć go z gry + wiele postaci dostało juz nerfy które sprawiły , że stała się ona nie grywalna na długi czas , ale nie o tym temat ;)

Coś mu zabrali coś mu dodali poczytaj dokładnie.

Opublikowano

Z L# zależy czy znowu nie pozmieniają pakietów, jeżeli nie to podejrzewam że tak do 3 dni maks. Akali raczej nie spadnie z God tier, a nawet jeśli to zostanie w Top 1, tak samo z Fizzem.

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

Coś mu zabrali coś mu dodali poczytaj dokładnie.

Czytałem wszystko i dodali mu , a właściwie zmienili mu funkcję ulta , teraz osoba która trafi ult ma zwiększony dmg od Fizza . Jeśli Ty uważasz , że takie g****o utrzyma go w grze , to się mylisz . Jego ultime można bardzo łatwo zdodgowac i co wtedy ? Fizz 0 dmg 2/10 kappa. :v

@DaPik Akali spadnie do tier 1 nie ma bata aby pozostała w God tierze , czemu ? Zmniejszony zasięg ulta + E już nie markuje Q , co składało się na główne źródło dmg Akali ;)

07b0pe452q46_t.jpg

Opublikowano

• Urchin Stike [Q]
    • Obniżono obrażenia do 10/25/40/55/70 (0.3 AP) z 10/40/70/100/130 (+0.6 AP)
  • Seastone Trident [W]
    • Pasywnie zadaje 20/30/40/50/60 (0.45 AP) zamiast 30/40/50/60/80 (0.35 AP) (+4/5/6/7/8 % brakującego HP)
    • Aktywnie zadaje 10/20/30/40/50 (+4/5/6/7/8 % brakującego HP) zamiast 10/15/20/25/30 (0.25 AP)
    • Nie nakłada klątwy redukującej leczenie
  • Chum the Waters [R]
    • Gdy cel, na którym przyklejona jest ryba otrzyma o 20 % większe obrażenia od Fizza przez następne 6 sekund

• Skoro to wedlug Ciebie jest duzy nerf, to brawo.  Wedlug mnie jest to buff.
Opublikowano

• Urchin Stike [Q]

• Obniżono obrażenia do 10/25/40/55/70 (0.3 AP) z 10/40/70/100/130 (+0.6 AP)
  • Seastone Trident [W]

• Pasywnie zadaje 20/30/40/50/60 (0.45 AP) zamiast 30/40/50/60/80 (0.35 AP) (+4/5/6/7/8 % brakującego HP)
    • Aktywnie zadaje 10/20/30/40/50 (+4/5/6/7/8 % brakującego HP) zamiast 10/15/20/25/30 (0.25 AP)
  • Chum the Waters [R]

• Gdy cel, na którym przyklejona jest ryba otrzyma o 20 % większe obrażenia od Fizza przez następne 6 sekund

• Skoro to wedlug Ciebie jest duzy nerf, to brawo. Wedlug mnie jest to buff.

Lol, według Ciebie to może być nawet i rework xD , ale Ty chyba nie wiesz na czym polegał Fizz oraz chyba w życiu buffa na oczy nie widziałeś :O

07b0pe452q46_t.jpg

Opublikowano

• Urchin Stike [Q]
  • Seastone Trident [W]
  • Chum the Waters [R]

Taaa buf , ziom Ty chyba w życiu na oczy buffa nie widziałeś :O

• Skoro to wedlug Ciebie jest duzy nerf, to brawo.  Wedlug mnie jest to buff.

to jest buff dla Ciebie? xD

• Urchin Stike [Q]
  • Seastone Trident [W]
  • k

787741420213763595569.jpeg

Opublikowano

@DaPik Akali spadnie do tier 1 nie ma bata aby pozostała w God tierze , czemu ? Zmniejszony zasięg ulta + E już nie markuje Q , co składało się na główne źródło dmg Akali ;)

Meh, grając akali nie czekałem nigdy aż Q doleci do celu tylko leciałem od razu z ultem, a marka zbijałem z auto attacku albo z E. Zasięg, no jest to nerf ale nie coś co zabiera jej niesamowite obrażenia, ot będzie teraz możliwa ucieczka Flashem od niej co przedtem było pointless.

A jeżeli chodzi o fizza to zmienili go tak po prostu aby spełniał swoją funkcje jako Assasin 

W końcu bądźmy szczerze tak wysokie obrażenia jakie miał do wszystkich celów trochę nie pasowały do stylu gry Assasina. Będzie tak samo musiał polegać na ultimate jak inni, a jak się nafeeduje to będzie niszczył jak inni Assasyni ot tyle.

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

Meh, grając akali nie czekałem nigdy aż Q doleci do celu tylko leciałem od razu z ultem, a marka zbijałem z auto attacku albo z E. Zasięg, no jest to nerf ale nie coś co zabiera jej niesamowite obrażenia, ot będzie teraz możliwa ucieczka Flashem od niej co przedtem było pointless.

NIE PRÓBUJ MI WMAWIAĆ CO JEST DOBRE NA AKALI A CO NIE MAINOWAŁEM JĄ PRZEZ CAŁY SEZON( i dalej mam zamiar nią grać ;>) I MAM NIĄ Z 500 / 600 GIER xD WIĘC WIEM JAKIE JEST DOBRE COMBO I CO TEN NERF Z NIĄ ZROBI xD

A pozatym to ją osłabi w early / mid w late będzie tak samo op jak teraz :) Ponieważ zazwyczaj combo było takie , że dashujesz się , potem rzucasz Q i E , to dawało większy dmg niż Q , R , E . W late z full buildem to już nie będzie miało tak dużego znaczenia jak zrobisz to combo ;)

07b0pe452q46_t.jpg

Opublikowano

Masakryczny jest nerf cassiopei. Mane będzie żarło masakrycznie i będę musiał zmienić build... Jeśli nie wiecie o co chodzi to - zrobienie first blooda wymianą ciosów na 2/3 lvlu będzie nieosiągalne bez ignit'a, bo braknie many, która teraz starcza ale zostaje jej na 2 shoty E.... Szkoda trochę mojej cassiopei ale i tak będę nią orał dalej. Akali jest wywalona z gry praktycznie.

Opublikowano

Masakryczny jest nerf cassiopei. Mane będzie żarło masakrycznie i będę musiał zmienić build... Jeśli nie wiecie o co chodzi to - zrobienie first blooda wymianą ciosów na 2/3 lvlu będzie nieosiągalne bez ignit'a, bo braknie many, która teraz starcza ale zostaje jej na 2 shoty E.... Szkoda trochę mojej cassiopei ale i tak będę nią orał dalej. Akali jest wywalona z gry praktycznie.

Trzeba będzie zacząć z kryształem a manę, a następnie szybko rashować kropelkę , a potem Casio Carry xD

07b0pe452q46_t.jpg

Opublikowano

Według mnie Victor może wejść e God Tier. Bardzo duży ma dmg i jest fajny skrypt dla niego.

Popieram , viktor jest op :D Jak dobrze ulta walnie w teamfighta to gg ^^

07b0pe452q46_t.jpg

Opublikowano

Trzeba będzie zacząć z kryształem a manę, a następnie szybko rashować kropelkę , a potem Casio Carry xD

dokładnie. Ale z kryształem nie zdobędziesz first blood'a bo na każdym ataku tracisz 15ap które byś miał z pierscienia... Dlatego myślę, że i tak będę próbował z pierścieniem ale większy poke na początku, a branie blue od junglera to już będzie obowiązek xD Kropelke trzeba będzie mieć, a teraz jej nie używałem ;p

Opublikowano

Śmiechowa administracja L# powoli zmierza do wprowadzania płatności owego programu ( xD )
Więc może doczekamy się jej teraz? Ciekawi ile finowi lub Marcolowi zajmie obejście? Tego się nie da zabezpieczyć,więc płatności to strzał w stope ;)

Opublikowano

dokładnie. Ale z kryształem nie zdobędziesz first blood'a bo na każdym ataku tracisz 15ap które byś miał z pierscienia... Dlatego myślę, że i tak będę próbował z pierścieniem ale większy poke na początku, a branie blue od junglera to już będzie obowiązek xD Kropelke trzeba będzie mieć, a teraz jej nie używałem ;p

Nom, niestety ale lepiej zrezygnować z 15ap i po spamic troszkę skilami niż wziąść pierścień i stracić manę po 3 skilach xD , najlepiej będzie w sumie znaleść junglera do duo który da blue drugie odrazu ;)

07b0pe452q46_t.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...