Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zmienić essentials na polski?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , czy jak mam już zrobiony serwer na 1.7.2 - wgrane pluginy/edytowane i czy mógłbym zmienić essentials z angielskiego na POLSKI , a jak bym zmienił czy nic nie usunie 

A jak sie da to jak ?

Dodam , ze jak mam te pluginy na hostingu to nie mam przetlumaczonego essentialu a jak na hamachi[serwer to essentials jest przetlumaczony]

Opublikowano

Chaotycznie troche napisałeś więc n ie wim o co ci dokładnie chodzi ale jeśli o tłumaczeni pluginu, który jest juz wgrany na serwer to:

Chyba najlepiej byloby pobrac ten sam plugin i go przetlumaczyć, sprawdzić czy prawidłowo działa i następnie usunąć ten z serwera i wgrać ponownie ten nowy prztłumaczony 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Chaotycznie troche napisałeś więc n ie wim o co ci dokładnie chodzi ale jeśli o tłumaczeni pluginu, który jest juz wgrany na serwer to:

Chyba najlepiej byloby pobrac ten sam plugin i go przetlumaczyć, sprawdzić czy prawidłowo działa i następnie usunąć ten z serwera i wgrać ponownie ten nowy prztłumaczony 

Już kiedyś usunołem essentials ANGIELSKI i wgrałem POLSKI - ale nic dalej było po ANGIELSKU

Opublikowano

Oczywiście że możesz zmienić Essentials z ANG na PL, wystarczy zmiana linijki w configu.

Linijka:

locale: pl

Nie tracisz nic, zmienia to tylko komunikaty na czacie.

Jeżeli tłumaczenie Cię nie satysfakcjonuje, zawsze możesz pobrać .jar Essentialsa, wypakować go, zedytować plik polskiego tłumaczenia i wpakować do .jar (tak jak ja zrobiłem)

Opublikowano

Oczywiście że możesz zmienić Essentials z ANG na PL, wystarczy zmiana linijki w configu.

Linijka:

locale: pl

Nie tracisz nic, zmienia to tylko komunikaty na czacie.

Jeżeli tłumaczenie Cię nie satysfakcjonuje, zawsze możesz pobrać .jar Essentialsa, wypakować go, zedytować plik polskiego tłumaczenia i wpakować do .jar (tak jak ja zrobiłem)

To zmieniam w folderze confing ??

Czy w plugnie essentials.jar ?

Opublikowano

@BaronTiVi

Błagam, nie pogrążaj się. 

Podałem dokładnie co i jak, jest od tego SPECJALNA linijka w PLIKU KONFIGURACYJNYM. Wydaje mi się że nie potrzeba w tym wypadku edycji CAŁEGO PLIKU .jar, biorąc pod uwagę że wszystko jest na hostingu.

Opublikowano

W essentials config masz linijke:

#locale: en lub pl, nie pamietam

Zamien na:

Locale: pl

Wazne, zebys usunal # przed locale

Najlepsza odpowiedz własnie o to mi chodziło ! ;D

Wielkie dzięki!

Opublikowano

@BaronTiVi

Błagam, nie pogrążaj się. 

Podałem dokładnie co i jak, jest od tego SPECJALNA linijka w PLIKU KONFIGURACYJNYM. Wydaje mi się że nie potrzeba w tym wypadku edycji CAŁEGO PLIKU .jar, biorąc pod uwagę że wszystko jest na hostingu.

Ja mówię jak ja robię. Każdy ma inny sposób. I proszę mnie nie obrażać.

bmqxnpM.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...