Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzione konta

maddog357

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do supportu napiszesz to rozwiążą sprawę, po co chodzić po policji i sądach, skoro można to załatwić w domu i 25 razy szybciej.

Opublikowano

Do supportu raczej.

Policja też może ingerować jeżeli wartość konta jest duża.

Było ostatnio o kradzieży Wirtualnych kont w grach w telewizji, złodziej został ukarany.

​No nie ostatnio jakieś 4 mies temu

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Opublikowano

­Jeśli konto jest warte więcej niż chyba 500 zł (lub 200) to można zgłosić takie coś na policje.

Ale co Ci to da skoro napiszesz do supportu i w 2 dni odzyskasz konto.

Opublikowano

­Jeśli konto jest warte więcej niż chyba 500 zł (lub 200) to można zgłosić takie coś na policje.

Ale co Ci to da skoro napiszesz do supportu i w 2 dni odzyskasz konto.

wiem wiem, ale czy to nie jest wlasnosc riotu ? bo jakos tak mi cos miga ze w regulaminie jest ze konto nie nalezy do tworcy konta tylko do rito gaming.

Opublikowano

wiem wiem, ale czy to nie jest wlasnosc riotu ? bo jakos tak mi cos miga ze w regulaminie jest ze konto nie nalezy do tworcy konta tylko do rito gaming.

No tak, ale on jest właścicielem tego konta, podam głupie porównanie - kupujesz Opla, ktoś Ci go ukradnie, ale policja Ci nie pomoże, bo należy on do producenta. WIem, bardzo głupie, i idiotyczne porównanie, nie logiczne ale chodzi tu o przesłanie.

To jest twoje konto, tzn. twoja własność.

Nie chce żeby ktoś miał ból dupy, ale co potrzebne, do odzyskanie konta - to tylko oryginalny e-mail, na którym zostało założone konto. 

E-mail najważniejszy, bo dane takie jak pierwsze postacie, pierwsze kupione rp (data, ilość), posiadasz kod PSC, z kim grałeś częśto, etc jest taki formularz i do tego musisz posiadać ten email na którym założyłeś konto, bez tego emaila support nie pomoże.

Jeśli nie mam racji napiszcie, i tak już nie będe wchodził w ten temat, ale myśle że pomogłem.

Opublikowano

No tak, ale on jest właścicielem tego konta, podam głupie porównanie - kupujesz Opla, ktoś Ci go ukradnie, ale policja Ci nie pomoże, bo należy on do producenta. WIem, bardzo głupie, i idiotyczne porównanie, nie logiczne ale chodzi tu o przesłanie.

To jest twoje konto, tzn. twoja własność.

Nie chce żeby ktoś miał ból dupy, ale co potrzebne, do odzyskanie konta - to tylko oryginalny e-mail, na którym zostało założone konto. 

E-mail najważniejszy, bo dane takie jak pierwsze postacie, pierwsze kupione rp (data, ilość), posiadasz kod PSC, z kim grałeś częśto, etc jest taki formularz i do tego musisz posiadać ten email na którym założyłeś konto, bez tego emaila support nie pomoże.

Jeśli nie mam racji napiszcie, i tak już nie będe wchodził w ten temat, ale myśle że pomogłem.

nie porównuj samochodu do konta w grze, konto w grze w wiekszosci przypadkow nalezy do firmy a ty masz dostep.

Opublikowano

­Tak.

Według regulaminu konto należy do Riot Games.

Ale jeśli chcesz odzyskać skradzione konto to tylko support.

Policja ingeruje tylko wtedy kiedy konto jest dużo warte.

Był przypadek gdzie konto w metku było warte ponad 1.5k PLN i koleś zgłosił to na policje.

Oczywiście konto odzyskał i dostał hajs za to że typek sprzedał mu itemy :D

Opublikowano

nie porównuj samochodu do konta w grze, konto w grze w wiekszosci przypadkow nalezy do firmy a ty masz dostep.

Napisałem, że miało to być tylko przesłanie,

Z resztą napisałem, support w sumie musi Ci pomóc, skoro jesteś oryginalnym właścicielem to ODZYSKANIE KONTA to żaden problem.

Konto jest własnością RG.

Kłamałem, że nic nie napiszę.

tl;dr

Dobra już się nie wypowiadam, bo logiczne jest, jeśli konto jest bardzo dużo warte można pójść na policje, ale odzyskanie konta jeśli jest się jego właścicielem nie powinno sprawiać żadnych problemów.

Opublikowano

Kiedyś w faktach był reportaż o Metku. Koleś zakosił jakiemuś innemu kolesiowi konto warte kilka tysiaków. Same ebo +9 były warte 500 - 1000 zł. Poszło na policję i do TV. Twoje konto raczej do supportu.

"And I'm staying here to end my life,

down in the Rising Sun."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...