Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką wersje Minecrafta polecacie ? : )

adamovski/>

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jestem nowy na tym forum i potrzebuje waszej pomocy   :) 

Pojawiam się na tym dziale ponieważ zaczynam grę w Minecrafta , ale nie wiem jaką wersje wybrać bo jest ich trochę dużo :D , mogli byście mi pomóc.?  :unsure:

Chciał bym grać bez lagów i wgl.
Tu jest mój sprzęt :
Procesor: Intel® Pentium® CPU 2020M @ 2.40GHz 2.40GHz
RAM: 6,00GB
Karta Graficzna: AMD Radeon HD 7600M  Series/ Intel® HD Graphics
System: 64bit

Za pomoc daje lajka.  :)

Opublikowano

Jeżeli chcesz grać bez lagów i mieć więcej FP'S, to polecam wersję Minecrafta 1.7. Mianowicie jeżeli chcesz więcej nowości, to wybieraj wersję 1.8.

Opublikowano

Jeżeli chcesz grać bez lagów i mieć więcej FP'S to polecam wersję Minecrafta 1.7. Mianowicie jeżeli chcesz więcej nowości to wybieraj wersję

No wybrał bym tą 1.8 wersje tylko czy nie będę miał pingów itp ? :C

Opublikowano

No wybrał bym tą 1.8 wersje tylko czy nie będę miał pingów itp ? :C

Myślę, że będzie wszystko dobrze. Tylko lepiej nie ustawiaj wysokich ustawień graficznych, jeżeli masz nieco słabszy komputer.

Ewentualnie jeżeli będziesz miał jakieś problemy, to napisz mi na PW lub pisz tutaj, zawsze pomogę. ;)

Opublikowano

Zawsze najlepiej grać na tej, na której jest najwięcej serwerów lub po prostu najnowszej. W tym wypadku 1.8.

Głupoty gadasz ;)

Najlepiej grać na najstabilniejszej wersji i na tej, która komuś najbardziej pasuje ;) Ja osobiście bym nie grał na tych nowych bo są kijowe

więc nie są one najlepsze, to zależy od gustu

Co do temattu i twojego pytania: 

Procek AMD :/ 

Poza tym wszystko jest ok to czy będziesz grał na najnowszej czy starszej nie będzie robiło różnicy. Jednak nie polecam 1.8 ponieważ nie jest jeszcze tak dopracowana i ludzie mają z nią częste problemy. 

Na tej nasz najlepszą wersją jest chyba 1.7.9 a jak dla mnie najlepsze wersje to te od 1.2-1.4  albo 1.5.2- 1.7.2

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Zalezy do czego, do gry na modach to 1.7.10, do czystego survivalu to najnowsza (1.8.1), a do gry na polskich serwerach 1.7.5, a na zagranicznych 1.8.

Mimo tego najkorzystniejsza decyzja bedzie granie na 1.8 gdyz powoli mody wychodza, a serwery zmieniaja wersje na nowsza.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Osobiście uwielbiam wersje 1.7.2 na tej wersj jest bardzo dużo modyfikacji technicznych, a także przygodowych. Nawet na zwykłym survivalu gra się przyjemnie. Jeszcze nie wszystkie serwery przeszły na 1.8 więc można śmiało grać na 1.7.2

Opublikowano

Polecam 1.7  i starsze. Na 1.8 są większe lagi niestety :/ Ogólnie 1.8 jest slabą wersją. Lepiej zaczniej od starszych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...