Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Zarabianie na wyświetleniach swojej strony - model CPM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zarabianie na wyświetleniach swojej strony - rozliczenia CPM

Dzisiaj chciałbym przedstawić metodę, dzięki której zarobiłem najłatwiejsze pieniądze od bardzo dawna. Wszystko co należy zrobić to wstawić banner na swoją stronę. Ale po kolei. W poradniku postaram się przeprowadzić was przez wszystkie techniczne aspekty niezbędne do rozpoczęcia zarabiania.

1. Zakładamy konto wydawcy w serwisie HotCPM.pl
Rejestracja jest bardzo prosta. Sam proces wymaga podania jedynie mejla i wpisania hasła. Są to raptem trzy pola i jestem pewien, że nawet osoba początkująca poradzi sobie bez problemów. Podczas uzupełniania formularza musimy pamiętać o zaakceptowaniu regulaminu. Zaraz po procesie rejestracji mozemy się zalogować do panelu użytkownika, co też czynimy.

img-1421257470702250048.png

2. Dodajemy naszą stronę do systemu HotCPM
Dodając stronę musimy podać jej adres, opis oraz wybrać kategorie. Kiedy zgromadzimy już wszystkie informacje klikamy "Zgłoś domenę" i czekamy na jej akceptację bądź odrzucenie. Możemy wybrać od jednej do pięciu kategorii. W opisie starajcie się napisać coś o stronie, wizji jej prowadzenia, historii itp.

img-142125746047493425.png

Po dodaniu strony pojawi się ona na liście z odpowiednim statusem. To właśnie ta lista powie nam o tym czy nasza strona została zaakceptowana, czy nie.

3. Generowanie bannerów
Po zaakceptowaniu naszej strony klikamy button "Bannery" umieszczony w wierszu odpowiedniej domeny, wybieramy rozmiar, który nas interesuje i kopiujemy kod, który później wklejamy na stronę w wybranym przez nas miejscu.

img-1421257946256805761.png

img-14212579491440050628.png

Dlaczego HotCPM?
Wiele osób, którym pomagałem stawiać pierwsze kroki pytało mnie dlaczego wybrałem taki, a nie inny serwis. Odpowiedź jest bardzo prosta. CPM jest najbardziej korzystnym dla mnie (i jak się zdaje) nie tylko dla mnie systemem rozliczeń. Pozwala on osiągnąć optymalne zarobki i w pełni wykorzystać potencjał strony. W połączeniu z atrakcyjnymi stawkmi, jest to idealny wybór. Drugą bardzo ważną zaletą są proste zasady współpracy na linii Serwis-Klient oraz bardzo dobry support, dzięki któremu rozwiałem wszystkie swoje wątpliwości. Trzecim powodem (choć to już kwestia względna) był fakt, że jako jedyna sieć reklamowa, HotCPM ma bannery, tematycznie najbardziej odpowiadające mojej grupie docelowej, choć myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie.

Mam nadzieję, że opisałem wszystko wystarczająco jasno. Jeśli ktoś miałby jakieś pytania, możecie pisać w wątku, albo na PW. Postaram się odpowiedzieć tak szybko jak to możliwe. Powodzenia i trzymam za Was kciuki :).

Opublikowano

Ładnie opisany poradnik. Mam pytanie do Ciebie, pieniądze zarabia sie za ilość wejść na strone czy za kliknięcia w banner?

,,Miecz przez­nacze­nia ma dwa os­trza. Jed­nym jes­teś ty."

~~Andrzej Sapkowski

Opublikowano

Model CPM jest strasznie nieopłacalny. Lepiej zadbać o większą ilość wyświetleń i jakość publikowanych treści. Wtedy masz szansę publikować np. artykuły sponsorowane.

Niemniej jednak poradnik opisany przystępnie. Dla zainteresowanych z pewnością będzie to jakiś punkt zaczepienia.

Opublikowano

Model CPM jest strasznie nieopłacalny. Lepiej zadbać o większą ilość wyświetleń i jakość publikowanych treści. Wtedy masz szansę publikować np. artykuły sponsorowane.

Niemniej jednak poradnik opisany przystępnie. Dla zainteresowanych z pewnością będzie to jakiś punkt zaczepienia.

Pozwól, że się nie zgodzę. Model CPM to najatrakcyjniejsza forma wynagrodzeń, gdyż wszystko jest jasne i proste. Twoja strona generuje daną ilość wyświetleń, za którą Ty jesteś wynagradzany. Nie namawiasz nikogo do klikania. Wszystko co musisz zrobić to wstawić banner, a to czy ktoś w niego kliknie to Ciebie nie dotyczy. Za to właśnie lubię ten model, jest prosty i niosący profity na miarę posiadanego zaplecza. Zarabiasz tyle ile jest w stanie zagwarantować Ci Twoja strona.

Co do wymienionych przez Ciebie sponsorowanych artykułów to musisz prezentować unikalną treść no i jest to skierowane przede wszystkim do wydawców blogów, czy forów. Nie każdy może sobie pozwolić na zarabianie tą metodą, a nawet jeśli zostaniesz zauważony przez jakąś firmę to podpisanie z nią umowy wiąże się z wyłącznością, bądź z warunkami współpracy co w konsekwencji prowadzi do tego, że nie zawsze możesz publikować na własnej stronie to co chcesz. Nie mówię tutaj o współpracy na zasadzie umowy przy herbacie, czy na GG, a o poważnych firmach dokumentujących współpracę z usługodawcami.

Mimo, że nie do końca zgadzam się z Twoją opinią na temat modelu CPM, to chciałbym Ci podziękować za opinię na temat mojego poradnika. Jak tylko znajdę jeszcze jakąś metodę pozwalającą łatwo zarabiać, czy jakąkolwiek inną na pewno się podzielę.

Ładnie opisany poradnik. Mam pytanie do Ciebie, pieniądze zarabia sie za ilość wejść na strone czy za kliknięcia w banner?

Zarabia się na wyświetleniach, czyli kliki w banner nie są wymagane do otrzymania profitów. Dzięki za pochlebną opinię.

Pozdrawiam :).

Opublikowano

Przydatny poradnik, ale mam pytanie jakie oni mają wymogi by zatwierdzić stronę? I jak jest z wypłatami? Czy jest możliwość przelewów na paypal? 

Cześć...

Opublikowano

Przydatny poradnik, ale mam pytanie jakie oni mają wymogi by zatwierdzić stronę? I jak jest z wypłatami? Czy jest możliwość przelewów na paypal? 

Po zgłoszeniu każda strona jest weryfikowana i w przypadku odrzucenia podają powód.

Tak, wypłacają na PayPal.

Opublikowano

Jakbyś nie wiedział bartuss hotcpm należy do dość dużej firmy oferującej zarabianie w internecie np. Subsms. Więc proszę zanim coś napiszesz zastanów się bo robisz z siebie idiotę

Opublikowano

Po pierwsze dzieciaku, jak robie z siebie idiote to chooy ci do tego. Po drugie zindexowałem strone i mam prawo twierdzić ze jest fejkiem. A na koncu chcialbym potwierdzic (w sumie sam potwierdziłeś) ze jestes dzieckiem ponieważ obrażasz kogoś, kto przedstawia swoje zdanie, w dodatku mając racje. Żegnam

Opublikowano

Po pierwsze dzieciaku, jak robie z siebie idiote to chooy ci do tego. Po drugie zindexowałem strone i mam prawo twierdzić ze jest fejkiem. A na koncu chcialbym potwierdzic (w sumie sam potwierdziłeś) ze jestes dzieckiem ponieważ obrażasz kogoś, kto przedstawia swoje zdanie, w dodatku mając racje. Żegnam

Jeżeli w wieku 19 lat jestem dzieciakiem to spoko. Myśl sobie tak dalej, koniec rozmowy żegnam

Opublikowano

Wiek nie oznacza rozwoju umysłowego. Możesz mieć i 30 lat i nadal być dzieckiem. Kuhwa rece opadają czasami przez tych pseudo wykwalifikowanych nastolatków.

Opublikowano

Foqusonik a mógłyś podesłać screena przedstawiającego wygląd reklam, które się wyświetlają? Ciekaw jestem jak to może wyglądać w praktyce :D

Nie chciałbym tutaj na forum niczego takiego prezentować, gdyż nie wiem jaka jest polityka administracji forum w stosunku do takich materiałów, natomiast jeśli chcesz, mogę Ci kilka przykładowych bannerów podesłać na prywatną skrzynkę :).

Co to za fejk, kolejne dziecko niby firma ale widac ze fejk........

Mógłbyś coś więcej na ten temat powiedzieć, dlaczego uważasz, że HotCPM jest fejkiem? Mi, jak dotąd, firma prowadząca ten projekt wypłacała bez zarzutu, dlatego nie wiem skąd Twoje zdanie.

Opublikowano

Ja np mam problem z bannerami wgl się nie wyświetlają po dodaniu tego kodu od Nich.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Ja np mam problem z bannerami wgl się nie wyświetlają po dodaniu tego kodu od Nich.

Najlepiej napisz do kogoś z supportu. Na pewno pomogą.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odradzam jednak, właściciel jest oszustem. 3 tygodnie pisania do supportu, że jednego magicznego dnia traffic spadł 3x. Support odpisał, ze ta sytuacja wymaga analizy problemu przez parę dni. Minęło 3 tygodnie i żadnych informacji, żadnych.
Trzeba było pisać o tym na innych forach z wątkami o hotcpm, by właściciel był łaskaw zareagować i kolejnych osób, które zaczeły wklejać screeny spadku ruchu.
Na dodatek zamiast przepraszać za sytuacje, że to się więcej nie powtórzy, próbować rekompensować to, by ratować swoją utraconą reputacje, to wyskakuje z tekstami typu

"Jeśli faktycznie jesteś tak wartościowym Wydawcą, a my tak słabą siecią bez poszanowania ludzi (choć Wydawców, którym nasz Programista tworzył bezpłatnie dedykowane rozwiązania nie jesteśmy w stanie zliczyć już na palcach obu rąk, a to tylko wierzchołek góry lodowej), już dawno powinieneś być rozpieszczanym w innej sieci za dostarczanie im tak dobrego ruchu."

Czyli "mamy twoje problemy w dupie. Jak coś ci się nie podoba, to sobie zmień usługę".
Chyba większej marketingowej głupoty nie można było sobie zrobić niż to.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przepraszam za odkop lecz polecam stronę. Kontakt i pomoc poprzez gg jest fenomenalna.

Od razu dostałem odpowiedź na najważniejsze pytania a wypłaty można robić już od 50 PLN :)

Pisz po Polsku bo jest różnica czy robisz komuś "łaskę" czy "laske" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...