Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

10kg w 3 tygodnie

Koggz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 tygodnie temu 125kg

dzisiaj 114kg

niedługo siłka i rzeźba

dobry wynik w odchudzaniu czy nie?

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

10:3=3,33

Ponad 3 kilo na tydzień traciłeś. Dobry wynik.

Jak wyglądało ucinanie kalorii w Twoim wypadku?

egq3SFm.png

Opublikowano

Jak jesteś takim fenomenem w spalaniu ciała miałbyś jakiś tip o przybierania masy?:) 

Co do wyniku to gratki  niektóre moje ziomki w połroku tyle palą :DD

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Przyjmuje się że powinno chudnąć się 1kg na tydzień, żeby nie mieć efektu jojo.

Co do odchudzania na wagę nie trzeba patrzeć tylko na wymiary. Przy ćwiczeniach  powstaje masa mięśniowa która jest o wiele cięższa niż tłuszcz. Dochodzi do paradoksu gdzie zamiast waga spadać to rośnie.

Deus vult

Opublikowano

­

Przyjmuje się że powinno chudnąć się 1kg na tydzień, żeby nie mieć efektu jojo.

Co do odchudzania na wagę nie trzeba patrzeć tylko na wymiary. Przy ćwiczeniach  powstaje masa mięśniowa która jest o wiele cięższa niż tłuszcz. Dochodzi do paradoksu gdzie zamiast waga spadać to rośnie.

Żeby nie mieć efektu jojo wystarczy się nie opierdalać po schudnięciu i trzymać dietę.

Co do tematu - troll.

Opublikowano

10:3=3,33

Ponad 3 kilo na tydzień traciłeś. Dobry wynik.

Jak wyglądało ucinanie kalorii w Twoim wypadku?

Przestałem żreć tyle ile żarłem, przestałem jeść smażone rzeczy, gotuję i "smażę" tylko na wodzie.

Przestałem jeść:

- wieprzowinę

- słodycze

- cukier

- chipsy, chrupki

- sól (zdrowotnie)

- makaron

- białe pieczywo

- wędliny (to z czym jesz chleb? z pastami które sam robię)

- ser żółty

Zacząłem jeść:

- drób

- ryby

- brązowy ryż

- kasza gryczana prażona, kuskus itp

- surówki z warzyw + jogurt grecki

- rośliny strąszkowe

owoce pomiędzy śniadanie-obiad i obiad-kolacja:

- grejpfrut

- gruszki

- mango

- melon

- jabłko

- kaki

piję:

- herbaty liściaste z imbirem, zielona, czerwona

- czasem wieczorem czarną kawę

generalnie nie docieram nawet do 1500kcal dziennie i nie odczuwam już pomiędzy posiłkami jakiegoś szczególnego głodu/dyskomfortu, lekkie ssanie w brzuchu

do teraz waga spadała szybko, tera trochę zwolniło, ale nawet nie ćwiczyłem. już niedługo zaczynam

uprzedzam, że jak ktoś chcę zrezygnować z tego z czego zrezygnowałem ja, to nie będzie łatwo, ponieważ na początku ciężko jest się przyzwyczaić do naturalnego smaku,

obliczcie swoje zapotrzebowanie na kalorie i jedzcie połowę :)

dziwne, że nikt nie pyta o wzrost xD

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

Próbowałem trochu zrzucić ale wszystko na marne przez kebsa XDD

Nice schudłeś, brawo.

3adb6317fc.png

Opublikowano

Jak na twoją wagę to bardzo dobrze. Gdybyś ważył z 80 KG i schudł 10 KG w 3 tyg to ostro byś przesadził. A tak to gratki. Tak 3m.

Opublikowano

"Siłka i rzeźba". Zacznij od pompek, brzuszków, bo na siłowni sobie nie poradzisz.

1500kcal - gwarantuję ci, że jest spożywasz więcej. Dużo więcej. Poza tym, wynik 3 kg na tydzień jest dobry, ale założę się, że nie tracisz tylko tłuszczu ;)

Opublikowano

"Siłka i rzeźba". Zacznij od pompek, brzuszków, bo na siłowni sobie nie poradzisz.

1500kcal - gwarantuję ci, że jest spożywasz więcej. Dużo więcej. Poza tym, wynik 3 kg na tydzień jest dobry, ale założę się, że nie tracisz tylko tłuszczu ;)

owszem, jakiś procent tej wagi to na pewno woda itp.

jutro dokładnie policzę ile zjem kalorii i dam znać :D

polecacie jakieś ćwiczenia na brzuch?

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

Wynik dobry lub nie....
Trzeba  najpierw wiedzieć ile faktycznie spala on tłuszczu, bo zapewne większość utraconej wagi to: woda, glikogen, i bardzo negatywny wpływ kortyzolu sami wiecie na co.

Ps. zjechanie od razu do 1500 kcl to idiotyzm.....
Podaj jeszcze jak procentowo wyglądają te kcl. tzn WW/B/T

Opublikowano

1.5k kalori ? Boże !

Czytam Twój post, wielki szacunek, zdrowa  żywność, ąż tu nagle 1.5k ! Niszczysz się !

Przyjmując 2x tyle podejrzewam że byś schudnął przy odrobinie pracy. Głodzenie się zastąp areobami.

Tak jak kolega wyżej - patrz na B/T/W bardziej niż na kalorie. Wszystko masz pięknie, jesz czysto a psujesz cały efekt tą głodówką. 

Szacunek za zmiane nawyków ! Masz powody do dumy, nie poddawaj się :) 

52287137559562145640.png

Opublikowano

byłem u babci, trochę mi zepsuła moją dietę ale nie za mocno. to napiszcie mi co mam robić i na co patrzyć, jakie ćwiczenia, linki, fora itp

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

Nie ucinaj kalorii od razu o połowę bo potem szybko możesz z powrotem na tej wadze przybrać. Ucinaj kalorie po max 500 od zapotrzebowania bo połowa to przesada.

Co do ćwiczeń na brzuch - Michał Karmowski fajne pokazywał.

egq3SFm.png

Opublikowano

Pamiętaj tylko żebyś za dużo na raz nie zrzucał, później ciężko jest pracować nad ciałem by skóra nie była obwisła.

Taki efekt jaki teraz osiągasz, trzymaj aż do osiągnięcia celu, nieco możesz zmniejszyć intensywność a dokładniej popracować nad dietą do tego dołożysz siłownie i będzie jak najbardziej okej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...