Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Draven czy Caitlyn?

Looken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Draven - mocniejsze wymiany, ogromny dmg, gdy nabije passywke to nawet 600 golda za killa w early, dobry ult do dobijania, w late rozwala adc na 1 q

Opublikowano

Hmm gram na pozycji ADC około 2 lat i moim zdaniem Caitlyn powinna być jedną z pierwszych zakupionych ADC. 

Caitlyn:

+największy zasięg początkowy spośród wszystkich ADC w grze (dzięki temu można bezpieczniej farmić i efektywniej obijać wroga)

+Q z połączeniem z W da nam idealny poke

+ma system escape 

+ma daleko zasięgowy ult

-trudny system escape'u 

-można zasłonić jej ult

Draven:

+potężny DMG w mid i late game

+szybsze zdobywanie złota dzięki umiejętności pasywnej 

+globalny ult

-nie ma systemu escape

-jest ciężki do opanowania przez wielu graczy

Nie napisałem wszystkich + i - ponieważ wybrałem najbardziej zrozumiałe. Jeśli miałbym teraz wybierać wybrałbym zdecydowanie Dravena, jednak jeśli ktoś nie potrafi nim grać to tylko zniszczy mecz i nic nie zrobi, Caitlyn jak dla mnie jest aktualnie słaba nadaje się głównie do poke'owania wroga i dobijania z R, pewnie wiele osób się z tym nie zgodzi ale to moje zdanie oraz odczucia. 

Best%20Jungler%20EU_euw_421_0.png

Opublikowano

Hmm gram na pozycji ADC około 2 lat i moim zdaniem Caitlyn powinna być jedną z pierwszych zakupionych ADC. 

Caitlyn:

+największy zasięg początkowy spośród wszystkich ADC w grze (dzięki temu można bezpieczniej farmić i efektywniej obijać wroga)

+Q z połączeniem z W da nam idealny poke

+ma system escape 

+ma daleko zasięgowy ult

-trudny system escape'u 

-można zasłonić jej ult

Draven:

+potężny DMG w mid i late game

+szybsze zdobywanie złota dzięki umiejętności pasywnej 

+globalny ult

-nie ma systemu escape

-jest ciężki do opanowania przez wielu graczy

Nie napisałem wszystkich + i - ponieważ wybrałem najbardziej zrozumiałe. Jeśli miałbym teraz wybierać wybrałbym zdecydowanie Dravena, jednak jeśli ktoś nie potrafi nim grać to tylko zniszczy mecz i nic nie zrobi, Caitlyn jak dla mnie jest aktualnie słaba nadaje się głównie do poke'owania wroga i dobijania z R, pewnie wiele osób się z tym nie zgodzi ale to moje zdanie oraz odczucia. 

Oj nie... Jak draven nei ma systemu escape??? z W ma szybkosc biegania, a z E moze odepchnac KOGOS do sciany = stun ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...