Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zainstalowaną pamięcią RAM

CzakNorris1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z pamięciom RAM, w informacji o systemie pisze że zainstalowane jest 4GB a dostępne jest 2.7, nie wiem od czego to jest, zintegrowaną kartę mam raczej wyłączoną, kiedyś miałem normalnie 4 GB ale po formacie na ten sam system czyli windows 8 32bit właśnie to mi się pojawiło

Proszę o jak najszybszą pomoc

Opublikowano

dowiedziałem się że moja karta graficzna (Nvidia GeForce GT220) przywłaszcza sobie trochę pamięci bo jak odłączyłem i włączyłem na zintegrowaną to miałem 3.7 Gb RAM'u niewiem oco chodzi ztym i można to jakoż naprawić ??

Proszę o pomoc

Opublikowano

przecież nic nie masz zepsute, tak ma być bo tak pokazuje system, miej pretensję do twórców że zrypali liczenie pamięci

żadna karta nigdy nie przywłaszcza sobie pamięci i to twoje urojenia tylko , ona jej używa kiedy potrzebuje. zresztą nie istnieją zwykłe programy używające więcej niż 2Gb RAM więc sobie odpuść biadolenie i doinstaluj wszystkie sterowniki do płyty głównej jakie mają być  

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ale problem w tym że ja jusz miałem całe 4 gb tylko zrobiłem formata bo musiałem i miałem jusz 2.7 to zrobiłem jeszcze raz formata tylko na system 64 bit i to samo, więc zainstalowałem 32 bit i nadal to samo, czytałem że w biosie to jakoś można zmienić że jest tak opcja "Advanced" ale ja niemam czegoś akiego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...