Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ułożenie obrazków obok siebie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, już skończyły mi się pomysły jak zrobić aby obrazki były koło siebie. Przy 3-4 obrazkach wszystko jest okej. Jednak gdy jest ich więcej pomiędzy nimi robi się wielka szpara. Chcę uzyskać efekt podobny jak tutaj.

http://www.photoblog.pl/#najlepsze-zdjecia

Czyli wszystkie zdjęcia są od lewej i są równo pod sobą a nie, że są różne odstępy. Ktoś coś?

Opublikowano

Chcesz zrobić galerię obrazków, czy po prostu dodać obrazki na stałe?

Jak na stałe, to dodaj normalnie img, a potem w css, ładnie jest ustaw, korzystając z możliwości.

Jak czegoś nie będziesz wiedział, wdepnij sobie na kodcss.pl :)

sygnatura.png

Pierwszym warunkiem szczęścia jest rozsądek.

Opublikowano

Chcesz zrobić galerię obrazków, czy po prostu dodać obrazki na stałe?

Jak na stałe, to dodaj normalnie img, a potem w css, ładnie jest ustaw, korzystając z możliwości.

Jak czegoś nie będziesz wiedział, wdepnij sobie na kodcss.pl :)

Obrazki będą dodawane dynamicznie dlatego stałe przypięcie nie wchodzi w grę

Opublikowano

Chcesz, żeby Ci podpowiedział jak masz się za to zabrać? Czy raczej chcesz żeby ktoś to za Ciebie napisał i żebyś miał "gotowca"?

Jeśli chodzi o zabranie się, poszperaj w internecie o tym. Dużo tego, tylko trzeba chcieć i mieć czas. Większość ludzi na swoich tumblr'ach ma podobne galerie do swoich obrazków i wpisów.

A jeżeli chodzi o to żeby ktoś to za Ciebie zrobił, to pisz PW lub GG: 10283955, może się jakoś dogadamy ;]

IXLcQct.png

Opublikowano

Chcesz, żeby Ci podpowiedział jak masz się za to zabrać? Czy raczej chcesz żeby ktoś to za Ciebie napisał i żebyś miał "gotowca"?

Jeśli chodzi o zabranie się, poszperaj w internecie o tym. Dużo tego, tylko trzeba chcieć i mieć czas. Większość ludzi na swoich tumblr'ach ma podobne galerie do swoich obrazków i wpisów.

A jeżeli chodzi o to żeby ktoś to za Ciebie zrobił, to pisz PW lub GG: 10283955, może się jakoś dogadamy ;]

Nie chodzi mi aby ktoś podał mi gotowca. Szukałem na podobnych typu stronach jak mają to rozwiązane ale ni uja gdy próbuję zrobić to podobnie u mnie to niestety jest padaka. 

Opublikowano

Ja bym próbował ściągnąć jakieś theme tumblr'owe, gdzie są podane różne zmienne wstawianych lub reblogowanych obrazków i przerobił po swój kod i w nie swoje obrazki.

Próbuj, próbuj może uda Ci się z edytować jakiś skrypcik, a jak nie to pisz od podstaw swój własny ;)

IXLcQct.png

Opublikowano

@danielhinz

Dodaj sobie obrazki. [Dodaj do nich klasę(<... class="klasa"/>)]. Do css wpisz

Jezeli wybierasz klase to piszesz .klasa, inaczej to pisz img.
.klasa{
display:inline;
}

albo .klasa{
display:inline-block;
}

aw

Opublikowano

@danielhinz

Dodaj sobie obrazki. [Dodaj do nich klasę(<... class="klasa"/>)]. Do css wpisz

Jezeli wybierasz klase to piszesz .klasa, inaczej to pisz img.
.klasa{
display:inline;
}

albo .klasa{
display:inline-block;
}

Próbowałem ale nie działa tak jak chcę. Dzięki za rady ale już sobie poradziłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...