Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie ogólne o serwery metina.

Gollersten

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam takie pytanie czy jeżeli administrator nie ma dostępu do logów i np. dropimy dropem sztabki / sprzedajemy eq za pln z 1lvl to on może sprawdzić jaka mamy glowna postac ? 

Jezeli to zly dzial to bardzo , ale to bardzo przepraszam .. pilnie mi zalezy :P 

Opublikowano

­Jeżeli nie ma dostępu do logów/wglądu IP to nie dojdzie.

Wiem że na pewno nie ma dostępu do logow a do ip nie wiem xD 

Na plu mogą dojść do tego na priv mało kto jest kumaty do tego stopnia ^^ i mało kto to sprawdza ;]

czyli jednak mogą jakoś dojść do tego xD

Opublikowano

­

Wiem że na pewno nie ma dostępu do logow a do ip nie wiem xD

czyli jednak mogą jakoś dojść do tego xD

Skoro do logów nie ma, to do IP też pewnie nie. Nikt bez odpowiednich uprawnień Ci do tego nie dojdzie.

Opublikowano

A tam pierdolicie Hipolicie...
Serwer metin2 ma całkiem rozbudowany system logów.

Nie dość, że zapisywana jest aktywność graczy w bazie MySQL (baza log)

http://scr.hu/1yl7/o3to3

To jeszcze są logi serwerowe w postaci plików txt (syslog), których treść niewiele się różni od tego co jest w bazie.

I nie ma takiej opcji, żeby administrator nie miał wglądu w logi, chyba, że jest cipą.

arijh2.jpg

Opublikowano

Ale to zależy od serwera, niektóre mają takie informacje dla zwykłego gm, niektóre nie mają więc nie ma 100% pewności że nie 'dojdzie' xD

Jeśli Admin jest na tyle ogarnięty to pisze system weryfikacji logów do których mają dostęp pozostali członkowie Teamu - przyspiesza to rozpatrzenie wniosków typu "Nie dało mi itemu za tą misje", "Ukradli mi itemy, mam SS"

i wiele wiele innych.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Siema mam takie pytanie czy jeżeli administrator nie ma dostępu do logów i np. dropimy dropem sztabki / sprzedajemy eq za pln z 1lvl to on może sprawdzić jaka mamy glowna postac ?

Jezeli to zly dzial to bardzo , ale to bardzo przepraszam .. pilnie mi zalezy :P

Tak, wszystko po IP ew po danych logowania na postacie.
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...