Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złamany jack w wejściu słuchawkowym

mistrzek22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Wpadł mi do wejścia słuchawkowego złamany jack. I teraz mam dwa pytanka:

1. Jak go wyjąć? Czy metoda z klejem jest bezpieczna? Jeśli nie do końca, to jak zrobić aby nic nie uszkodzić i wyjąć to ustrojstwo

2. Czy słuchawki będą po tym działać?

Bez reklam fb

Opublikowano

Wpadł i się zaklinował czy został wciśnięty i podczas wyciągania się ułamał? Spróbuj delikatnie podłubać jakimś patyczkiem lub igłą. Może da się wypchnąć element od drugiej strony.

Opublikowano

był wcześniej złamany, ale wczepiłem do reszty jecka i działał tylko jedna sluchawka nagle się wyłączyła no i ją wyjąłem i patrzę a tu nie ma części i tak została w lapku

Bez reklam fb

Opublikowano

Jesteś jesteś w tym oblatany możesz spróbować dostać się do tego i wypchnąć tą część igłą od środka. Wyciąganie na klej może się źle skończyć chyba, że zrobisz to naprawdę umiejętnie.

Ewentualnie serwis, jeśli sam nie jesteś w stanie tego rozebrać. No chyba, że ktoś ma lepszy pomysł.

Opublikowano

ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? nie chciałbym rozkręcać bo średnio vsię na tym znam i jeszcze cos popsuje, poza tym nie wiem czy w Lenovo g500h przypadkiem te wejście nie jest zablokowane. a do serwisu nie chcę bo mam tylko jeden serwis w mieście i najprawdopodobniej będzie to kosztować około 40 zł...

Bez reklam fb

Opublikowano

Musisz przelutować gniazdo lub spróbować je rozebrać bez uszkodzeń i wyjąć ułamaną końcówkę. Innych opcji raczej nie ma. Sam prawie na pewno nie zrobisz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...