Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usuwanie itemów mobów i map z serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema pracuje na plikach Terenzo i chcem się pozbyć sporej ilości "śmieci" z serwera chodzi mi o jakieś kd z wysokim lvl moby itemy no name mapy itp. I tu mam do was pytanie czy wystarczy skasować w tabelkach mysql w db czy jeszcze musze coś kasować na serwerze ? no i oczywiście czy jeśli pokasuje śmieci to czy przypadkiem mi się nie zbuguje serwer ?

Opublikowano

Siema pracuje na plikach Terenzo i chcem się pozbyć sporej ilości "śmieci" z serwera chodzi mi o jakieś kd z wysokim lvl moby itemy no name mapy itp. I tu mam do was pytanie czy wystarczy skasować w tabelkach mysql w db czy jeszcze musze coś kasować na serwerze ? no i oczywiście czy jeśli pokasuje śmieci to czy przypadkiem mi się nie zbuguje serwer ?

jak cos jest polaczone z czyms to zbugujesz a usuniesz tylko czesc tego

ban na statusy since 09.2015 :(

Opublikowano

­Jeżeli chcesz usunąć całkowicie z serwera niepotrzebne itemy Wchodzisz do Mysql>>>Player>>> Item_Proto Odszukujesz id itema i kasujesz linijkę.
Teraz logujesz się do FTP FileZila/WinSCP  /usr/home/game/share/locale/poland Teraz odszukujesz plik 
special_item_group.txt sprawdzasz czy znajduje się tam id danego przedmiotu i usuwasz. Tak samo robisz w pliku mob_drop_item.txt jak dobrze pamiętam nazwę. Według mnie to powinno wystarczyć, potem tylko reload serwera i gotowe.

@Edit
Poprawiłem nazwy plików .txt

Opublikowano

Ja kiedyś też skasowałem tylko z item_proto i się serwer nie odpalał :P.

Najlepiej będzie jak usuniesz itemy mapy, ale tylko z "systemu gry" tzn. one sobie są w bazie danych, na mapy można wejść, itemów można używać, ale dla normalnego gracza są niedostępne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...