Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o route w jungli, postacie.

blacha212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Nie grałem jakieś 1,5 miesiąca, jak teraz wygląda route w jungli? I czy także postacie typu Vi, Pantheon, Wukong, Kha'Zix etc dają radę w jungli jak wcześniej? Możecie jeszcze przy okazji podać teraz top postacie w jungli. Za pomoc like elo.

Opublikowano

Zaczyna się od grompa/golemów i smite na to, potem normalka.
Wszystko daje sobie rade w jungli, Vi jest bardzo dobra, tak samo jak WW

Opublikowano

Dużo biją moby w jungli, trzeba dużo dmg albo dużego heala. Myślę że do najlepszych junglerów należą: Rek'Sai, Xin Zhao, Lee Sin, Pantheon, Warwick. Kolejność przypadkowa :3

Opublikowano

1. Smitujesz żabe -> blue -> smite red

2. Smitujesz duzego golema -> red -> smite blue

Niektóre postacie mogą nie dać rady zrobić 2 buffa, wtedy trzeba sie cofnąć po jungle item.

Ja zawsze zaczynam od żaby nawet gdy botlane jest przy golemach, jakoś lepiej mi idzie, szybciej czyszcze chociaż to tylko moje przekonanie, nie musi być to dobra droga.

FizzyFisherman_eune_57_3_logo.png

Opublikowano

Vi, J4, WW, Wukong, Pantheon - tak, ale Kha'Zix stracił potencjał, już nie gra tak dobrze imo, jak grało się nim na początku Sezonu 4. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

vi daje rade

pantheon jeden z lepszych pickow na soloq

wukong tez daje rade

kha to s**t nie graj

route to zalezy, ale taki zwykly to zaba ze smajtem blue wilki red ze smajtem i gank topa zawsze dziala

­

Opublikowano

Nie słuchaj tych co gadają że kha to sh*t ;P Nie grali to sie nie znają , kumpel grał placementy a w s4 mial plat 3 i wygral 7/10 z czego 5 winów kha i jeden lose . Jego Q powinno jeszcze jakiegoś nerfa dostać xD bo na 16 lv bije po 700+_

sIbMQDw.png

Opublikowano

Nie słuchaj tych co gadają że kha to sh*t ;P Nie grali to sie nie znają , kumpel grał placementy a w s4 mial plat 3 i wygral 7/10 z czego 5 winów kha i jeden lose . Jego Q powinno jeszcze jakiegoś nerfa dostać xD bo na 16 lv bije po 700+_

Akurat Kha jest out of meta imo, bo nie jest już taki broken, jaki był w S4 jeszcze. Nerfy go poniszczyły bardzo. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Moze i tyle bije, ale dostanie kilka cc i pada.

Opublikowano

Teraz najlepsze postacie w jungli to te które mają dobry sustain albo przynajmniej jakoś tako zrobią te dwa buffy na początku

NUNU,LEE,VI,J4

Golem+smite--->blue--->red+smite :)

Opublikowano

gralem

guwno jakich malo na summoners rift

nie czysci

maly sustain

squishy

nie bije nic przed ewolucja q

c*****e cc porownojac do takich postaci jak vi czy j4, juz nawet naut jest lepszy od niego w nowym lesie (wyczysci i tons of cc)

­

Opublikowano

Kha coś tam potrafi, jedyne czego potrzebuje to dużo farmy lub dostać te 2-3 kille w early, jak ma obydwa to ogarnięty kha zix robi kose, i jest po grze. Ale nie grałbym nim na jungli ponieważ dość wolno czyści early i ma duże koszty many. Rengar już się bardziej nadaje ze względu na heala, szybki clear, jeśli trafi z nastackowanego E podczas ganka to jest to 70% flash/kill. Ale według mnie, po 6 poziomie kha zix ma lepsze ganki ze względu na swój skok, ulta oraz duży dmg jeśli nie ma w pobliżu miniona.

Opublikowano

Jungle jest teraz zdecydowanie trudniejsza, ale jak się potrafi smite'ować to zdecydowanie dla takiego kogoś jest to łatwe.

Smite'owanie dużych stworów w jungle daje buffy, dlatego trzeba robić to z głową.

Moja topka wygląda tak: Jarvan IV, Vi, WW, Pantheon. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...