Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

100% formatowanie telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Jak sformatować telefon z Androidem 4.3 w 100%, aby nie pozostały żadne ślady użytkowania? <historia przeglądania, wiadomości i tego typu pierdółki> <żeby nie dało się ich odczytać>

Opublikowano

ustawienia, kopia i kasowanie danych, ustawienia fabryczne­

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Bywalec
Opublikowano

ustawienia, kopia i kasowanie danych, ustawienia fabryczne­

To wystarczy? 100% pewności?

Opublikowano

tak, jak masz możesz jeszcze wyczyścić SD­

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Opublikowano

tak, jak masz możesz jeszcze wyczyścić SD­

Skończ... Takimi działaniami gorzej działasz na niekorzyść telefonu...

Jaki model telefonu?

jeśli chciałbyś go wyczyścić w 100%, że naprawdę już w nim nic nie ma po tobie, to najlepszym wyjściem, będzie wgranie na nowo softu.

Jak wgrać Soft? Wystarczy, że znajdziesz na youtube filmik ja to zrobić, używając oficjalnego oprogramowania .

Samsung>Kies/Odin

Sony/Sony Ericsson > PC companion/flashtool

LG>PC Swift( nie wiem dokładnie, nie bawię się LG) itp.

Bywalec
Opublikowano

Skończ... Takimi działaniami gorzej działasz na niekorzyść telefonu...

Jaki model telefonu?

jeśli chciałbyś go wyczyścić w 100%, że naprawdę już w nim nic nie ma po tobie, to najlepszym wyjściem, będzie wgranie na nowo softu.

Jak wgrać Soft? Wystarczy, że znajdziesz na youtube filmik ja to zrobić, używając oficjalnego oprogramowania .

Samsung>Kies/Odin

Sony/Sony Ericsson > PC companion/flashtool

LG>PC Swift( nie wiem dokładnie, nie bawię się LG) itp.

A jak zrobię Full Wipe Reset? 

Opublikowano

Zadziałało by to, ale telefon jednym słowem mial by częstsze bugi .

Podaj powod, dla ktorego mialoby się tak dziać.

Masz cwm, przez recovery wipe'ujesz wszystko i wgrywasz brandowany/niebrandowany stockowy rom, lub cos co będzie Ci odpowiadac.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Podaj powod, dla ktorego mialoby się tak dziać.

Masz cwm, przez recovery wipe'ujesz wszystko i wgrywasz brandowany/niebrandowany stockowy rom, lub cos co będzie Ci odpowiadac.

Może się zdarzyć, że jakiś telefon, nie ma np. możliwości instalowania oryginalnego softu przez cwm lub recovery. Co do 1 części twojej wypowiedzi to jest to pozostałość po aplikacjach i innego rodzaju. Nawet, jeśli wykonasz wszystkie 3 wipy, to i tak MOGĄ występować różnego rodzaju crashe itp.

Opublikowano

Może się zdarzyć, że jakiś telefon, nie ma np. możliwości instalowania oryginalnego softu przez cwm lub recovery. Co do 1 części twojej wypowiedzi to jest to pozostałość po aplikacjach i innego rodzaju. Nawet, jeśli wykonasz wszystkie 3 wipy, to i tak MOGĄ występować różnego rodzaju crashe itp.

;-;

Uznajmy, że masz rację.

W takim wypadku ten sam rom flashuje, wgrywa przez download mode.

Nie wiemy co to za telefon, wiec ja podaje mozliwe rozwiązania.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

jeśli kogoś interesuje naprawdę pozbycie się danych z SD to samo wipe karty nie wystarczy, nawet format/wipe telefonu nic nie daje a już tym bardziej wgranie softu czy nawet przepartycjonowanie karty.

poza ręcznym wyczyszczeniem pamięci karty ( wyzerowaniem całej karty ) to co kiedyś było na karcie jest cały czas dostępne przez dowolny program do recowery 

co do reszty chyba zapomnieliście że większość telefonów praktycznie większość danych, konfigurację, programy zapisuje własnie na karcie SD jeśli ja tylko podłączymy do telefonu 

fizycznie wipe / reset / hardreset telefonu nie jest jego wipem ( zerowaniem, czyli zapisaniem wszystkich sektorów z danymi i nadpisaniem każdej komórki pamięci  )  tylko prostym formatem albo kasowaniem plików zwłaszcza dla karty SD . 

wipe / reset / hardreset  kasują głownie dane zawarte w pamięci NAND telefonu czyli wszystko to co do niej wgramy od  ustawień fabrycznych czy zrobionego ROM-u, albo kasują tylko konfigurację albo dograne programy lub aktualizację programów  ROM  .

normalnie wgrany pierwotnie ROM jest zawsze w telefonie cały czas i niemożliwy do edycji, stąd nazwa ustawienia fabryczne telefonu.

p.s ogólnie to skrótowo i bardziej poglądowo napisałem o tych pamięciach bo rożne firmy robiące telefony stosują rożne metody budowy pamięci itp , dlatego taka rozbieżność i mnogość sposobów programowania telefonów w zależności od producenta , ale zasady takie same cały czas 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...