Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest z licencją NPL?

myts3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie,

Chciałem założyć swój serwer TeamSpeak 3 publiczny. Jednak sporo teraz czytałem o tej licencji non-profit czy jakoś tak. 

Niestety tamte informacje pochodzą z 2013/2014 roku, a ja chciałem uszlyszeć opinie teraz. 

Nie chce pozostać przy 32 slotach, chcę założyć serwer 400-512 slotowy. Rok temu była straszna nagonka na tą licencję, a jak jest teraz czy coś się zmieniło? Mój serwer teamspeak będzie w pełni darmowy (kanały, rangi, brak vipa itd.). Jednak chciałem zapytać jeszcze o stronę www. naszego ts3, którą mamy podać przy formularzu wypełnienia tej licencji. Otóż, mój serwer teamspeak będzie znajdował sie na forum Cs 1.6 / Metin2. Mogę podać tą stronę jako stronę ts3,  czy muszę założyć oddzielną ? 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Przede wszystkim licencje NPL nie przyznawane są ts'om publicznym tylko prywatnym-klanowym. Do publicznych ts trzeba miec licke ALL :). Na swojej stronie ts nie możesz mieć żadnych reklam, komercji :)

graphic.png

Opublikowano

Aha, dzieki. Moze to być banner mojego ts3? Muszę wykupić domenę .pl + czy ta licencja dalej jest rozdawana? + polecial.

Opublikowano

Dziekuję za pomoc, czegoś się dowiedziałem. Mam jeszcze pytanie z innej beczki ile taki Voice vps z firmy mintshost, oraz czy mogę mieć domenę forum: xaa.pl

Opublikowano

To tak zacznę od tego, że strona nie może zawierać żadnych linków wychodzących poza stronę.

Na stronie musi być 'ruch' oraz wypisane dane szczegółowe typu: regulamin itp. najlepiej w języku angielskim/niemieckim. NIE MOŻE BYĆ NIGDZIE "STRONA W BUDOWIE"

Musisz posiadać email z twoją domeną np, [email protected]

Voice VPS:

https://www.mintshost.pl/voicevps.php

Lecz słabe są zabezpieczenia przed atakami, ja osobiście polecam:

http://net-speak.pl/zamow_vvps_pl.php

*Od zakupu voice VPS powyżej 30zł możliwość wgrania własnej licencji.

Domena musi być domeną główną nie może być sub-domeną jak jest to w xaa.pl czyli proserwer.pl

Tak na sam koniec jeżeli chcesz otrzymać licencję pod serwer gry, serwer publiczny to jeżeli już ją otrzymasz, co zapewne będzie graniczyło z cudem, zostanie na ciebie nałożona kara w postaci "BlackList" czyli teamspeak zablokuje twój serwer.

Kiedyś był popyt na te licencje tak jak i na crackowane licencje ALL, lecz to minęło, teraz każdy kto chce prowadzić swój serwer ma co do niego plany kupuje licencję czy też serwer na sloty i dopiero zaczyna działać. Pozdrawiam :).

Opublikowano

Szanse masz dużo większe jakieś 50% (mogę się mylić) ;p.
Tak, blacklist jest to właśnie blokada adresu IP serwera, przez co nie można się na niego łączyć.

@1361622928-U485574.pngHeaven. tak można, nawet jest poradnik w dziale na ten temat, lecz nie każdy użytkownik ma takiego clienta.

Opublikowano

Szanse masz dużo większe jakieś 50% (mogę się mylić) ;p.

Tak, blacklist jest to właśnie blokada adresu IP serwera, przez co nie można się na niego łączyć.

Można się połączyć po przez crackowanego clienta, który pozwala na wejście na wszystkie serwery z black list ale no... Nie polecam :)

Opublikowano

Czyli nie warto? Ps: To nie bedzie Ts3 taki jak np. ts3-palr***, bedzie to ts3 dla forum Counter- Strike 1.6, chyba można to inpretować jako "klan" ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...