Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] [Plugin] Losowe Teleporty ! (Teleportacja za pomocą guzika/płytki)

Gość Dat Java

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4309914120119811244357.png

Zapewne pamiętacie stary mój plugin o tej samej nazwie (Kliknij aby zobaczyć).

Ostatnio dużą motywację dała mi pewna osoba do kontynuowania tego pluginu.

Funkcje:

- Grupowa  oraz pojedyncza teleportacja

- Plik konfiguracyjny
- Wyłączenie / Włączenie możliwości teleportacji na ocean
- Możliwość ustawienia zasięgu działania teleportacji grupowej a także rozproszenia graczy
- Możliwość ustawienia czasu nieśmiertelności (zasada działania: Potka Ochrona 10 na daną ilość czasu)
- Możliwość ustawienia także wartości X,Y,Z, świata

- Wszystko za pomocą komendy w grze! (Nie tak jak kiedyś ;D)

Instrukcja instalacji:

- Pobrany plik wrzucamy do folderu z pluginami
- Reloadujemy / Restartujemy serwer
- Konfigurujemy plugin
- Reloadujemy plugin (komenda /lt reload)
- Tworzymy nasze własne teleporty! :)

Zasada działania:

Kiedy utworzysz teleport w grze, plugin sprawdza czy znajduje się on w pliku danych (tam zapisuje wszystko). 

Teleportacja wygląda następująco: Plugin pobiera lokalizację bloku (guzik/płyta), do X oraz Z dodaje losowe wartości (podane w komendzie), ustawia świat oraz Y i teleportuje.

Komendy:

- /lt - Główna komenda pluginu, w niej jest wszystko opisane

Uprawnienia:

- "lt.admin" - uprawnienie do korzystania z ustawienia teleportu

Download:

Wersja 6 - Click! (Skan: Click!)

Wersja 6 (1.7.X, nie testowana) - Click! (Skan: Click!)

Uwagi autora:

- Oczywiście plugin sobie dekompilujcie, nie mam nic do tego, ale nie czepiać się jak jest napisany. Umiesz lepiej to sam napisz.

- Plugin napisany jest w Javie7, dla chętnych udostępnię w Javie8.

- Plugin działa na nowym Spigocie 1.8, jeżeli chcesz to udostępnię wersję dla 1.7.X

- Jeżeli masz BARDZO dużą ilość teleportów, upewnij się że masz dysk SSD dla szybszego odczytu danych (przy OGROMNEJ ilości teleportów)

- Plugin jest przetestowany, ale mogło mi coś umknąć. Jeżeli zauważyłeś błąd to napisz.

- Jeżeli masz jakieś propozycje, co dodać, poprawić czy usunąć to pisz w tym temacie lub na PW.

- Pliku "dane.yml" lepiej nie ruszać :)

- Nie testowałem wersji 1.7.x, bo po prostu nie mam jak. Jeżeli działa to proszę o słowo że tak jest.

Opublikowano

Bardzo fajnie napisany poradnik.

Przede wszystkim jest estetyczny i zawiera tresc w takiej formie jaka powinna byc.

poradnika zaliczam do tych bardziej przydatnych.

Przydaloby sie tylko pare screnow albo jakis filmik prezentacyjny (to juz nie musi byc twoje ) a wzbogaci wizualnie ten poradnik.

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Bardzo fajnie napisany poradnik.

Przede wszystkim jest estetyczny i zawiera tresc w takiej formie jaka powinna byc.

poradnika zaliczam do tych bardziej przydatnych.

Przydaloby sie tylko pare screnow albo jakis filmik prezentacyjny (to juz nie musi byc twoje ) a wzbogaci wizualnie ten poradnik.

Tylko, że to jest jego plugin xD

@topic

Zaraz wrzucę na swój serwer i sprawdzę jak działa :)

Pomogłem? Liczę na LIKE :D

Opublikowano

@PlayPvP

Tylko ze jest to kontynuacja mojego pluginu

@LuxarPL

I jak :> ?

Opublikowano

@dat Java a  co jeżeli trafisz na góre ? to będziesz an dnią czy dedniesz przez zablokowanie w skale ?

Możesz się zrespić  w lawie ?

Możesz się zrespić w powietrzu ?

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

@dat Java a co jeżeli trafisz na góre ? to będziesz an dnią czy dedniesz przez zablokowanie w skale ?

Możesz się zrespić w lawie ?

Możesz się zrespić w powietrzu ?

Wrzuc spbie wysokosc na ktora teleportuje 256, wtedy w gore raczej nie wpadniesz ;)
Opublikowano

- W sygnaturze masz "Plugin LosoweTeleportyV6" w grze wyświetla się pod komenda /lt że wersja pluginu v5 (testowałem na 1.7.X)

Na daną chwile najlepiej napisałeś ten plugin , lepszego w  necie aktualnie nie ma :)

Jeżeli masz czas to mogę ci podpowiedzieć jaki możesz jeszcze napisać plugin (nie ma takiego w  necie) - myślę że byś dał rade.

Opublikowano

Dobrze, że zrobiłeś kontynuacje. Zaraz wgrywam na swój serwer, ponieważ taki Plugin jest mi potrzebny. Poradnik jest Bardzo dobrze Napisany i Przejrzysty. Wszystko jest ok. Pozdrawiam

Opublikowano

Plugin Gites :D Jest to 2 z tego co widziałem na forum :D (Chyba, że jestem ślepy)

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

- W sygnaturze masz "Plugin LosoweTeleportyV6" w grze wyświetla się pod komenda /lt że wersja pluginu v5 (testowałem na 1.7.X)

Na daną chwile najlepiej napisałeś ten plugin , lepszego w  necie aktualnie nie ma :)

Jeżeli masz czas to mogę ci podpowiedzieć jaki możesz jeszcze napisać plugin (nie ma takiego w  necie) - myślę że byś dał rade.

Nie wiem co się stało ale na graczu bez op i permissi stawiam płytki naciskowe i normalnie teleportuje mnie, a powinno tylko działac na płytki naciskowe stawiane przez op/admina z permissią.

Z przyciskiem to samo, to wszystko się stało gdy ustawiłem 1 płytkę naciskową an op potem testowałem graczem losowe tp grupowe i przez przypadek wrzuciłem na konto zwykłego gracza płytkę naciskową i zobaczyłem że normalnie po postawieniu działała, po czym sprawdziłem przycisk wrzuciłem graczowi do eq i po postawieniu działała teleportacja stawiana przez gracza.

Moja propozycja / rozwiązanie:

Aby działało tylko gdy przycisk jest na gąbce

tak samo z płytką naciskową że wymagana była by płytka naciskowa.

Proponuje tez dodanie do configu możliwość wyłączenia działania płytek naciskowych.

Napisz ci też za 1h jaki plugin  w wolnym czasie mógł byś napisać :) Jeżeli zechcesz oczywiście.

Opublikowano

@Nigusek

Jeżeli to wszystko robiłeś w tym samym miejscu to tak się dzieje.

Aby usunąć płytkę/guzik nie wystarczy go rozwalić, trzeba też usunąć jego dane z pliku dane.yml.

Dodam update który zmieni to, zaraz zedytuję post.

Opublikowano

@Nigusek

Jeżeli to wszystko robiłeś w tym samym miejscu to tak się dzieje.

Aby usunąć płytkę/guzik nie wystarczy go rozwalić, trzeba też usunąć jego dane z pliku dane.yml.

Dodam update który zmieni to, zaraz zedytuję post.

Gdy stawiałem płytkę przycisk nawet po użyciu losowejtp ,  w losowym miejscu to działało.

Sposób naprawy tego oraz kilka przydatnych funkcji na PW!

napisałem ci wiadomość na PW w temacie nie będę robił spamu. (a to tylko propozycja wprowadzenia tych zmian, przeczytaj do końca wiadomość na PW)

Ps. Do 16 przybędzie ci trochę, damy rade dobić  60 Like ?  mam nadzieje że nie obrazisz się jak damy ci Like :D

Plugin poleciłem już znajomym!

Opublikowano

Bardzo fajny plugin. Szczególnie podoba mi się możliwość grupowej teleportacji oraz wyłączenia teleportacji na ocean.

Opublikowano

Dużo jest jakich pluginow,skryptow

Dużo?

Podaj jakies linki z mpcforum.

A jeżeli ich jest dużo to nie każdy ma takie opcje jak ten ;/

@topic

Będe używał naprawde fajny.

Może jakieś MiniToolsy ? :P

Opublikowano

Poprawiłem pierwszy post prywatnej wiadomości, przeczytaj i daj odpowiedz czy teraz lepiej i czy da rade coś takiego zrobić i czy oczywiście coś takiego zrobisz ?

Wypisałem ci trochę sporo w tej wiadomości jeżeli byś tak rozwinął plugin to byłby to pierwszy plugin z tyloma opcjami.

A nie pytałem się ciebie jeszcze, czy tak ogólnie chcesz kontynuować prace nad tym pluginem ?

Opublikowano

@Nigusek

Tak, będzie kontynuowany, jest nawet teraz.

Pracuję na wersją 1.0.0, tak, wersją pierwszą. 

Poproszę administrację później o nowy temat do tego, gdyż nie chcę tutaj robić syfu.

Dodam rzeczy z Twojego PW

Opublikowano

@Nigusek

Tak, będzie kontynuowany, jest nawet teraz.

Pracuję na wersją 1.0.0, tak, wersją pierwszą. 

Poproszę administrację później o nowy temat do tego, gdyż nie chcę tutaj robić syfu.

Dodam rzeczy z Twojego PW

A co z płytkami naciskowymi zostawisz czy usuwasz ? bo moim zdaniem zbędne są (decyzja należy oczywiście do ciebie )

Będzie przedmiot wymagany za guzkiem ? możliwością zmiany ustawienia tego przedmiotu  jak ci rozpisałem na pw ?

Opublikowano

@Nigusek

Płytki zostawiam, jak ktoś nie chce to nie użyje, a jak chce to użyje.

Dodaję znaki, są płytki i guziki.

Dodana zostanie wiadomość do gracza przy zablokowanym TP na ocean.

Dodane zostanie opis configu w configu (ale to brzmi, mówię o #coś)

Dodane zostanie specjalne sprawdzanie czy coś jest możliwe do użycia

Zmieniony zostanie system teleportacji

Poprawiony zostanie system teleportacji na oceany i wysyłania wiadomości o tym

Poprawione zostaną wiadomości

Dodany zostanie debug

Dodane zostanie wyłączenie danych biomów

Zostanie zmieniona nieco komenda, ale dodam alias do tego, aby ludzie co przyzwyczaili się do /lt mogli tego używać (podstawowo to /losowetp)

Dużo zmian w kodzie, sprawdzanie przed zapisem czy można zapisać dane o bloku.

Możliwe że dodam teleportację na itemek oraz na komendę (itemek będzie pierwszym w Polsce, komenda raczej wątpię)

Sporo rzeczy, dlatego wersja 1.0.0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...