Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DB po skompilowaniu Source

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj udało mi się skompilować source, zaś był problem z uruchomieniem serwera.

Db po prostu nie startowało, bez jakiegokolwiek błędu. Wyłączyłem serwer, za godzinke wszedłem znowu by kminić dalej, i o dziwo serwer uruchomił się bez problemów. Wyłączyłem, wstałem teraz próbuje włączyć i co? Znów się nie odpala, jaka może być tego przyczyna? Niczego w plikach nie ruszałem, anie wykonałem ani najdrobniejszej edycji czego kolwiek.

Wszystkie game startują, prócz DB i wywala conection refused.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Edytowales source? Na pobieranie danych item_proto i mob_proto z bazy danych?

Nie, czyste db bez jakichkolwiek edycji.

masz dodanego liba do DB? Bo z SG ja musiałem liba implodować aby zadziałało :)

O jakim libie mówisz?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie, czyste db bez jakichkolwiek edycji.

O jakim libie mówisz?

libz.so.4

Wpis do start.sh

env LD_32_PRELOAD=/usr/home/mt2/share/libz.so.4 

Skan pliku:

https://www.virustotal.com/pl/file/62e1aec97c112a8c04b1d082ec016229cbe264a999a8bdf05b973fa95872847e/analysis/

Link:

http://www.speedyshare.com/Mqz59/libz.so.4

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

libz.so.4

Wpis do start.sh

env LD_32_PRELOAD=/usr/home/mt2/share/libz.so.4 

Skan pliku:

https://www.virustotal.com/pl/file/62e1aec97c112a8c04b1d082ec016229cbe264a999a8bdf05b973fa95872847e/analysis/

Link:

http://www.speedyshare.com/Mqz59/libz.so.4

Haha taki z Cb znawca.

@topić

Naid Ci powiedzial dobrze, ja w zasadzie zapomniałem dodać to do tematu.

Opublikowano

Haha taki z Cb znawca.

@topić

Naid Ci powiedzial dobrze, ja w zasadzie zapomniałem dodać to do tematu.

Ja pomogłem mu na PW zrobiłem i działa mu :) patrz UP kiedy dopiero napisał jaki ma błąd, ja czytam że się wgl nie włącza i nie ma syssera więc co pierwsze? Lib dopiero potem powiedział że raz się włącza a raz nie.... Zapytaj go to ci powie że pokazałem mu jak zmienić kodowanie bazy.... 

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Ja pomogłem mu na PW zrobiłem i działa mu :) patrz UP kiedy dopiero napisał jaki ma błąd, ja czytam że się wgl nie włącza i nie ma syssera więc co pierwsze? Lib dopiero potem powiedział że raz się włącza a raz nie.... Zapytaj go to ci powie że pokazałem mu jak zmienić kodowanie bazy....

Nie wiem jak ty, ale widać po pierwszym poście:

Witam, wczoraj udało mi się skompilować source, zaś był problem z uruchomieniem serwera.

Db po prostu nie startowało, bez jakiegokolwiek błędu. Wyłączyłem serwer, za godzinke wszedłem znowu by kminić dalej, i o dziwo serwer uruchomił się bez problemów. Wyłączyłem, wstałem teraz próbuje włączyć i co? Znów się nie odpala, jaka może być tego przyczyna? Niczego w plikach nie ruszałem, anie wykonałem ani najdrobniejszej edycji czego kolwiek.

Wszystkie game startują, prócz DB i wywala conection refused.

Coś jeszcze nie jest jasne?
Opublikowano

Nie wiem jak ty, ale widać po pierwszym poście:

Coś jeszcze nie jest jasne?

Nie czytałem całego, tylko fragment że się nie uruchamia... popatrz że dopiero pod jego postem:

Bez zmian, nie pomogło.

Najśmieszniejsze że raz się włącza, raz nie, i nie wiadomo o co chodzi.

Żadnego błędu, czego kolwiek.

Napisałem że wiem już o co chodzi i niech mi napisze na PW, zapytaj go... a nie k***a pluj się o to że nie czytałem dokładnie pierwszego posta.

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Nie czytałem całego, tylko fragment że się nie uruchamia... popatrz że dopiero pod jego postem:

Napisałem że wiem już o co chodzi i niech mi napisze na PW, zapytaj go... a nie k***a pluj się o to że nie czytałem dokładnie pierwszego posta.

Ja nic o Twoim czytaniu nie napisałem przecież. Sam się zbłaźniłeś, ze piszesz "pomocne" posty, nawet nie czytając dokładnie całego tematu. xD

I tym o to, jakże krótkim i trafnym stwierdzeniem kończę dyskusje.

Opublikowano

Zmień standardowe kodowanie locale z euckr na latin2 w db i po sprawie.

Dokładnie, pomogło.

Zgadza się, wyjaśnił wszystko.

Temat można zamknąć.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...