Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zamiana płyty i procesora

NandaParbat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Aktualnie posiadam procesor AMD Athlon 64 X2 +5000 i płytę gigabyte ga-m52l-s3, 2 kości ramu ddr2 po 2gb. Zasilacz Termatake SmartSE oraz kartę graficzna RADEON 4890. Myślę o zmienię płyty głównej wraz z procesorem na coś nowszego/lepszego. Idzie za tym pewnie także zmiana kości ramu na ddr3 ale to już swoja droga. Zasilacz jest dobry ostatnio kupiony i daje rade świetnie. Karta na razie tez wystarczy. Co mogli byście mi polecić oczywiście nie za jakieś kokosy.

Nie będę się jakoś ograniczał cenowo ale chciałbym to zrobić jak najmniejszym kosztem.

Nie jestem jakimś zapalonym graczem ale lubię sobie czasem w coś pograć i potrzebuje sprzętu który da sobie rade (Może nie na full detalach przy najnowszych grach ale tak na średnich było by milo) Pozdrawiam i licze na dobre rady

Opublikowano

O to fajnie. Rozejrze sie w tym temacie. Zostanie do dokupienia ram. Co tydzien bym kupował jakis podzespol i by jakos wyszlo. Chyba ze masz moze jakis inny pomysl co niewiele podniesie cene a podniesie wydajnosc. Bylo by milo jak bys podawal jakies linki z allegro latwiej bylo by mi sie polapac. 

http://allegro.pl/intel-core-g1620-5-4ghz-64bit-asus-h61m-k-z-dvi-i4987432632.htmlznalazlem takie cos za 300

Opublikowano

Ok dzieki za pomoc teraz juz bede ogarnial o co chodzi. Pytanie tylko ostatnie mam czy ten i3 bedzie duzo wydajniejszy niz moj obecny AMD?

a i jeszcze ta plyta Asus tez ma podstawke 1155. Czyli juz nie bardzo. Najlepiej zestaw ktory podales z olx?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...