Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program graficzny do tworzenia wizualizacji mapy/obszarów świata gry

djmati5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie pewien obraz tego, co chciałbym zobaczyć w jakiejś grze, pewien pomysł, projekt. Niestety nie posiadam umiejętności ani artystycznych ani programistycznych aby stworzyć coś takiego na własną rękę. Dlatego piszę tutaj o pomoc. 

Czy istnieje jakiś łatwy w obsłudze program, który pozwoli mi stworzyć chociaż zarys takiego świata gry? 

Nie musi to powalać graficznie, ale żeby nie było większych problemów ze stworzeniem czegoś takiego.

Ostatnio bardzo często nachodzą mnie takie myśli... "projektowe"? Chyba można to tak nazwać. Jakiś czas temu napisałem dość obszerny "potencjalny scenariusz fabularny do potencjalnej gry RPG". Obszerny bo jakby nie patrzeć blisko 500 stron ;)

Także po głowie chodzi mi idea gry MMORPG, ale to już raczej nie na temat ;)

Jeśli nie ma takich programów typu wybieram teren, kształtuję go myszką, wstawiam obiekty, oświetlenie itp. i je odrobinę modyfikuję (bo o czymś takim myślałem) to może być coś trudniejszego od tego, poczytam i pooglądam jakieś tutoriale, poradniki i porady. Tylko nie wiem za jaki program się zabrać i na tym mi najbardziej zależy. Douczyć się zawsze można spróbować, a i na przyszłość może się przydać.

Mam nadzieję, że nie pomieszałem nic i jest to w miarę zrozumiałe ;)

Za pomoc oczywiście i, plusiki, 5* czy inne tego typu pochwały ;) 

Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam ;]

Opublikowano

Chyba tak... chyba coś w tym stylu, dzięki za informację. Poszukam jakiś poradników etc. do tego programu, może coś z tego wyjdzie.

Ale jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje takich programów, to proszę, napiszcie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...