Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wolny windows/wina dysku twardego ?

Runeyylo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam pytanie mianowicie dotyczące ślimaczego zachowania mojego PCta posiadam grafike NVIDIA geforce 640 gt 2 gb procek amd a8-5600k 4x 3,6 GHz PŁYTA GŁOWNA GIGABYTE F2A88XM-D3H dysk twardy kijowy ma 7 lat był formatowany conajmniej 10 razy 512 GB i czy przez niego tak mi się muli komp/mam błędy systemy tóż po formacie nie wiadomo z kąd ?

Kolega mi powiedział ,że przez ten dysk mam tylko  50% wydajności kompa czy ten dysk może być przyczyną >

Prosiłbym o pomoc ,bo nagrywam filmiki z gier a ten problem mi to bardzo utrudnia

One hits,one hits runeyylo yea lets go bitches

Opublikowano

Tak to wina dysku.Wszystkie inne podzespoły sa nie najgorsze. Jest jeszcze opcja że masz za mało RAM z własnych doświadczeń wiem że 2gb ram nie wystarcza na win 7 i 8. a do windowsa 8.1  8gb ram to minimum 

76561198081995096.png

Opublikowano

to raczej wina użytkownika mającego nie poinstalowane sterowniki do płyty głównej i ogólnie zaśmiecony system zawartością na dysku

skoro nigdy system nie zgłaszał problemów tak samo jak smart biosu i dysku to  odpuść sobie zwalanie wszystkich win na coś co jest sprawne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tak to wina dysku.Wszystkie inne podzespoły sa nie najgorsze. Jest jeszcze opcja że masz za mało RAM z własnych doświadczeń wiem że 2gb ram nie wystarcza na win 7 i 8. a do windowsa 8.1  8gb ram to minimum 

nawet trochę mnie to rozśmieszyło.

sprawdź w menedżerze zadań jaki jest odczy/zapis dysku i czy nie spada możesz też użyć programu jakiegoś do diagnostyki dysków,

ale jak nie było problemów tak jak mówi RobeM to moim zdaniem zrobiłeś jeden wielki syf, nie usuwasz starych programów, nie aktualizujesz i masz kupe trojanów na kompie

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

możliwe ,że mam pełno wirusów ,ale to i tak mni wina dysku mam tylko 4gb ram to też trochę mało jak na taki sprzęt a dysk siedzi bo siedzi na swoim miejscu ,i jedynie to trzyma go przy kompie ,bo taki stary dysk ma też swoje wady

One hits,one hits runeyylo yea lets go bitches

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...