Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do szkoły, MacBook, albo jakiś inny?

SearsWesalDeath

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po wakacjach idę już na studia (Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu) i potrzebuję jakiegoś dobrego laptopa, myślałem nad MacBook Air i5-4260U 8gb 128gb OSX :

APPLE MacBook Air
  • Procesor Intel Core i5-4260U 1.4-2.7 GHz
  • Technologia Intel Hyper Threading i Turbo Boost 2.0
  • 8 GB szybkiej pamięci operacyjnej DDR3, 1600 MHz
  • Dysk SSD o pojemności 128 GB
  • Matryca o rozdzielczości 1440 x 900 13,3" z podświetleniem LED
  • Złącza Thunderbolt, USB 3.0
  • 12 godzin pracy na baterii
  • Obudowa z jednego kawałka aluminium
  • Podświetlana klawiatura
  • System operacyjny OS X Mavericks

(http://apple.strefamarek.allegro.pl/apple-133-macbook-air-i5-4260u-8gb-128gb-osx.html)

Jestem ciekaw waszej opinii o tym sprzęcie, czy jest on dobry czy może kupić ten laptop ? - http://asus.strefamarek.allegro.pl/laptop-asus-g751jt-t7010d-i7-16-480ssd-1tb-gtx970.htmlnaprawdę się na tym nie znam, nie wiem czy te dwa będą dobre... może jakiegoś złożyć? zależy mi na szybkości, dużym dysku, dobrej grafice ( czasami w jakieś gry się pogra :> ) i żeby mi się dobrze na nim pracowało, np. mam otworzone 10 word padów + pare innych programów do zapisywania i żeby mi się po prostu nie ciął.

Co o tym myslicie?

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

A myślałeś nad tabletem ?

pomożesz ? http://www.mpcforum.pl/topic/1359550-telefon-apple-iphone-6-128g/#entry11557894problem z wyborem telefonu :D

Mam tablet Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 i żałuje, że go kupilem :) Nie znam się na elektronice więc nie pomogę Ci.

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Jak z funduszami? Z doświadczenia wiem, że studenci nie powinni kupować laptopów po 7 tysięcy ;)

Apple do kosza, nawet na tą firmę nie patrz, wyrzucasz kasę w błoto.

Od siebie mogę polecić Delle z serii Inspirion, lepsze wersje mają już wbudowaną dedykowaną grafikę, wydatek rzędu ~3,5 tysiąca, jedne z lepszych laptopów pod Twoje wymagania.

Opublikowano

Powiem Ci tak ja wybrał bym laptop ten Asus który podałes jak najbardziej bardzo mocny ALE NIE W TEJ KONFIGURACJI której podałeś Po co Ci 16 Gb ram w ŻYCIU tego ni wykorzystasz...

Proponuje Asus G751jt z i7 8gb ram i GTX970mPodświetlana klawiatura, bardzo mocna karta graficzna nowosci będa działać bez problemu +aluminowa obudowa świetyna matryca IPS Dysk SSD 250 gb + 1000 GB HDD na dane...  Ten komputer ma wszystko :P

Chyba ze jeszcze mocniejszy Asus G751jy z i7 8gb ram i GTX980m dyskiem SSD 250 gb wszystkie inne bajery jak wyzej.

Ewentualnie nowośc Acer vn7-791g z i7 8gb ram i GTX860m. - tutaj równiez matryca FULL HD IPS bardzo dobrej jaksci dysk SSD 120 gb + HDD 1000 GB. Podświetlana kalwiatura.

Jak masz jeszcze jakies pytania wal smiało.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

http://www.x-kom.pl/p/205910-notebook-laptop-17-3-msi-gt72-2pe-i7-4710hq-16gb-1281000-gtx880m-fhd.htmlten jeżeli do grania.

Powiedz czy potrzebujesz 1 laptopa czy 2. Wolisz IOS czy Windows. Wolisz mniejszy 15,6 cala czy 17,3.

17,3, IOS / Windows - obojętnie, mogą być dwa, fundusze : nawet do 15tyś. byle by był dobry laptop i na dłużej niż 2-3lata ;)

Opublikowano

Jak z funduszami? Z doświadczenia wiem, że studenci nie powinni kupować laptopów po 7 tysięcy ;)

Apple do kosza, nawet na tą firmę nie patrz, wyrzucasz kasę w błoto.

Od siebie mogę polecić Delle z serii Inspirion, lepsze wersje mają już wbudowaną dedykowaną grafikę, wydatek rzędu ~3,5 tysiąca, jedne z lepszych laptopów pod Twoje wymagania.

Powiedz w czym laptopy Apple są gorsze jeśli kolega chce laptop do szkoły?
Opublikowano

Powiedz w czym laptopy Apple są gorsze jeśli kolega chce laptop do szkoły?

Głównie cena - jakość, ale nie ma sensu zaczynać dyskusji 'Apple vs Inne', bo to jak porównywać iOS do Androida, PS4 do Xboxa... Każdy ma upodobania, jednakże cena sprzętów apple jest po prostu nieadekwatna do możliwości, które są oferowane.

Do szkoły można wziąć laptopa, fakt, ale nie trzeba wydawać na niego 5 tysięcy, żeby korzystać z przeglądarki czy innych przydatnych rzeczy. Fakt faktem, apple ma fajne funkcje, ale czy warto po nie sięgać za taką cenę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...