Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Apple iPhone 6 128G

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad telefonem Apple iPhone 6 128G i mam pytanie, czy ktoś go może ma? Telefon się tnie? jak z aparatem i nagrywaniem ? i ogólnie jak to całościowo wygląda, nie znam się zabardzo na telefonach, zazwyczaj kupowałem jakieś samsungi do 1700zł ale teraz mam ochotę chapnąć się na coś z firmy Apple, ale nie jestem pewien czy to będzie dobry zakup, dużo ludzi pisze w internecie, że się nie opłaca ale tylu ilu jest piszących negatywne opinie tylu jest co piszą pozytywne... polecacie mi ten telefon?

tutaj link z allegro :

http://allegro.pl/nowy-apple-iphone-6-128gb-gold-eu-pl-gliwice-fv23-i4996376264.html

edit* - jak się nie zgadzacie z moim wyborem to prosiłbym o polecenie jakiegoś telefonu, mój się rozwalił i nie opłaca mi się go naprawiać...

Cenie sobie :

- Szybkość telefonu

- Dobry aparat

- Lekki telefon,cienki dość cienki

Opublikowano

jeżeli cenisz sobie wage i szybkość to iphone na pewno takie są z 6 nie miałem do czynienia ale z innymi miałem i raczej gorsze nie są ;] 

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad telefonem Apple iPhone 6 128G i mam pytanie, czy ktoś go może ma? Telefon się tnie? jak z aparatem i nagrywaniem ? i ogólnie jak to całościowo wygląda, nie znam się zabardzo na telefonach, zazwyczaj kupowałem jakieś samsungi do 1700zł ale teraz mam ochotę chapnąć się na coś z firmy Apple, ale nie jestem pewien czy to będzie dobry zakup, dużo ludzi pisze w internecie, że się nie opłaca ale tylu ilu jest piszących negatywne opinie tylu jest co piszą pozytywne... polecacie mi ten telefon?

tutaj link z allegro :

http://allegro.pl/nowy-apple-iphone-6-128gb-gold-eu-pl-gliwice-fv23-i4996376264.html

edit* - jak się nie zgadzacie z moim wyborem to prosiłbym o polecenie jakiegoś telefonu, mój się rozwalił i nie opłaca mi się go naprawiać...

Cenie sobie :

- Szybkość telefonu

- Dobry aparat

- Lekki telefon,cienki dość cienki

Nigdy! Mój kolega ma iphone 5s, ja mam moto g. Różnica jest kolosalna! U mnie 0 lagów, u niego momentami nie do wytrzymania (chodzi mi tu o grę order & chaos online). W tej cenie kupisz 2x lepszy telefon. Dodatkowo ios jest zmasakrowany pod względem ograniczeń. Dużo ludzi mówi, że iphone jest bezawaryjny, to właśnie dlatego że nic się z nim nie da zrobić (oprócz jailbreak'a) a preinstalowany system w 99,5% jest bezawaryjny. Ja osobiście mam cm 12 (nightly) i często nie ma zasięgu/nie działa interfejs i trzeba czekać na update, ale na preinstalowanym sofcie też nigdy nic się nie działo.

Wniosek: chcesz mieć się czym pochwalić (uwaga - możesz zostać wyśmiany (lub odwrotnie) przez znajomych), nie masz na co wydawać kasy, lubisz design dla 5-latków, jesteś fanboyem apple - bierz iphone. Chcesz dobry telefon, z otwartym systemem i dużymi możliwościami, dużą pomocą techniczną w całym internecie, update/inny system/recovery możesz sobie w dowolnej chwili wgrać sam, cheatowanie gier to nie duży problem, cała masa gier i apek - bierz androida.

PS: już lepszy wp niż ios !!!

Czekam na hejty :D

­

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Nie do wytrzymania do są twoje bzdury kolego.

Sam nie jestem zwolennikiem iOS i całego asortymentu apple, ale cenie tą firmę bo sprzęt mają porządny.

Nie oszukujmy się a) iPhone 5s nie równa sie iPhone 6 B) iPhone 5s nie laguje, coś musiało być nie tak że lagował.

Zacznijmy od tego że kto w smartfonie za 2000+ (będąc jeszcze laikiem) wgrywa custom romy, rootuje go itd.? We flagowcach android ma taką wydajność że customy możesz sobie odpuścić. Oczywiście porównanie Android vs iOS jest również bezsensu.

Zależy czy cenisz sobie iOS, jest nieco zamknięty ale w smartfonie za takie pieniądze nie powinno to być problemem, aczkolwiek ja iOS'a nie lubię. :)

Na twoim miejscu poszedłbym w kierunku Galaxy Alpha (kosmiczne wyniki w antutu, do tego rozdziałka ta sama co w iP 6) do tego kupił sobie dobry tablet (nexus 9, shield) i jeszcze by Ci kasy zostało ;)

lownfast

Opublikowano

Nie do wytrzymania do są twoje bzdury kolego.

Sam nie jestem zwolennikiem iOS i całego asortymentu apple, ale cenie tą firmę bo sprzęt mają porządny.

Nie oszukujmy się a) iPhone 5s nie równa sie iPhone 6 B) iPhone 5s nie laguje, coś musiało być nie tak że lagował.

Zacznijmy od tego że kto w smartfonie za 2000+ (będąc jeszcze laikiem) wgrywa custom romy, rootuje go itd.? We flagowcach android ma taką wydajność że customy możesz sobie odpuścić. Oczywiście porównanie Android vs iOS jest również bezsensu.

Zależy czy cenisz sobie iOS, jest nieco zamknięty ale w smartfonie za takie pieniądze nie powinno to być problemem, aczkolwiek ja iOS'a nie lubię. :)

Na twoim miejscu poszedłbym w kierunku Galaxy Alpha (kosmiczne wyniki w antutu, do tego rozdziałka ta sama co w iP 6) do tego kupił sobie dobry tablet (nexus 9, shield) i jeszcze by Ci kasy zostało ;)

No to że coś jest nie tak to wiem, bo dodatkowo podczas grania nagrzewa mu się do 60 stopni (albo więcej). Jak się znasz to na wszystkim możesz wgrać modyfikację. Żeby zrobić bricka chyba na prawdę trzeba nie mieć mózgu. A nawet jeśli raz na 1000 telefon się zbrickuje to najczęściej odin załatwia sprawę. Ja moją motke g zrootowałem od razu jak wróciłem z salonu playa. Gdybym miał np galaxy s5 też bym tak zrobił.

Nie rozumiem tego całego zafascynowania iphonami. Mam znajomego, który robi w branży wideo i jedyne co ma to ios. Tylko w domu używa windowsa bo go na mac booka pro nie stać (ale np na galaxy s5(6?) w pół roku by zarobił). Gdzie tu logika?! Ja bym chyba zwariował z takim interfejsem.

@ topic

Jest jednak coś, czego raczej w innych modelach nie znajdziesz. Pamięć wewnętrzna, duży + za to dla apple. Jest tej pamięci naprawdę masa i jak zgubisz telefon to nie martwisz się o kartę pamięci. Jeśli zależy ci na pamięci to jakiś andek z 32 GB wbudowanej i karta pamięci 64+ GB, albo iphone 128 GB :).

­

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

No właśnie. Mój kolega ma, mój znajomy... Aby wyrobić sobie mocne zdanie to trzeba korzystać z czegoś dłużej niż tyle co ktoś dał pokazać. A IOS a OSX to inna bajka. Ale też się tego dotyczy.

Topic:

Musisz wybrać między Androidem a IOSem. Jednoznacznie lepszego wybrać się nie da więc musiałbyś zobaczyć parę telefonów na jawie. Nawet się przejść do np Saturna ;) A przynajmniej ja bym tak zrobił.

Wg twoich preferencji iPhone byłby dobry... Ale np Alpha również. Więc wracamy do punktu wyjścia.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Posiadam Iphone 6 64Gb oraz Nexus 5 32Gb i szczerze wolę Nexusa do wszystkiego oprócz robienia zdjęć i filmów.

Iphone 6 jest całkiem spoko w użytkowaniu ponieważ nie ma z nim problemu, bateria dobrze trzyma przy włączonym LTE itp.

Ogólnie pewnie bym go nie kupił lecz miałem okazję za 2000zł sprawić sobie nówkę zafoliowaną to czemu nie?

0LsM05U.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...