Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS i Pingami.

Uszin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś miesiąca mam problem z FPS oraz Pingami . Średnio miałem 40 FPS oraz 70 PING . A teraz mam 20FPS i 250 PING . Dostałem nowego kompa i nic się nie zmieniło internet mam 10mb.  Co z tym zrobić ? Nie mam modów. 

Opublikowano

Dostałem nowego kompa

Komputer pewnie z allegro i tu jest wina problemu. Pewnie jakieś wirusy, albo dysk zamulony. 

Opublikowano

przepraszam bardzo. Komputer składany . sam wybierałem nawet części . Więc prosiłbym nie mówić odrazu że z allegro. Pisałem że dostałem to znaczy że ja za niego nie płaciłem.

Opublikowano

Powiem tak, nie jestem jakims komputerowcem ale:

Grałem na minimalnych wyłączone prawie wszystko i miałem 30-35 FPS, nagle komp zaczoł sie dziwnie zachowywac (samoczynne restartowanie itd..)

Przeskanowałem go antyvirem (parwie czysty), ale dalej sie restartował i teraz najlepsze:

Odkurzacz wyczyściłem kompa od środka przeinstalowałem WOTa i na prawie full grafice (bez śladów gąsienic itd.) mam stałe 61 FPS

Wiem śmieszne ale mi naprawde pomogło

Opublikowano

No , ale na tych parametrach co ja mam nie powinno się tak dziać.

Opublikowano

W tle zapewne steam,hamachi,gadugadu i inne duperele a w obudowie metrami sześcienne kurzu. Dysk wypchany śmieciami po brzegi a folder wot zapchany, pobranymi aktualizacjami i powtórkami czyli jakieś 30 Gb. Zajrzyj do działu komputery i tam powiedzą ci jak zrobić gruntowne czyszczenie kompa

Opublikowano

przepraszam bardzo. Komputer składany . sam wybierałem nawet części . Więc prosiłbym nie mówić odrazu że z allegro. Pisałem że dostałem to znaczy że ja za niego nie płaciłem.

Nie przepraszaj, Juriego się nie przeprasza. 

Przeskanuj kompa, sprawdź czy stery aktualne.

Opublikowano

Może jednak nie masz wystarczających parametrów? Podaj co masz w nim.

Tak jak koledzy wyżej, przeczyść kompa (polecam CCleaner) i zamykaj aplikacje działające w tle.

Tak jak kolega wyżej napisał wyłącz Antyvira i w procesach explorer.exe również

Opublikowano

Komputer pewnie z allegro i tu jest wina problemu. Pewnie jakieś wirusy, albo dysk zamulony. 

Juri- Janusz informatyki na mpcforum...

Prosimy o pełną specyfikacje.

Tak jak kolega wyżej napisał wyłącz Antyvira i w procesach explorer.exe również

Może niech wpisze jeszcze w run "shutdown -r -t 0", też powinno pomóc...

Opublikowano

Bez specyfikacji kompa średnio coś sensownego wymyślić. Mówisz że sam składałeś i że nie jest to komp z allegro. Co z tego? Czy Ty musisz być bardziej obeznany niż te patałachy? Mogłeś złożyć jeszcze większe gówno [nikogo nie obrażając]

Więc podaj pełną specyfikacje kompa, i temperatury w spoczynku i pod obciążeniem. 

Opublikowano

ok parametry kompa :

procesor i3-4160 GHz

Pamięć ram 4gb 1333mhz ddr3 goodram

Zasilacz Crosair 500w

karta graficzna asus r7 260x 2gb 

Dysk twardy Seagate 1tb 7200

Płyta główna Gigabyte Ga-B85m-hd3

Opublikowano

mało FPS to raczej wina grafiki, która jakoś najwyższych lotów nie jest. Ping to w 99% wina dostawcy internetu.  Jeżeli chcesz osiągnąć więcej FPS zmniejsz rozdzielczość i ustawienia graficzne. 

Powiedz jeszcze jaki monitor masz [szczególnie chodzi o rozdzielczość]

Opublikowano

no to na fps poradzisz jedynie zmianą ustawień graficznych na niższe, zmniejszeniem rozdzielczości, wgraniem modów obniżających jakość gry ale poprawiających płynność.

Opublikowano

no to na fps poradzisz jedynie zmianą ustawień graficznych na niższe, zmniejszeniem rozdzielczości, wgraniem modów obniżających jakość gry ale poprawiających płynność.

Czo?! Mam taką samą grafikę,słabszy procesor i 2x mniej ramu i mogę grać na średnich a on nie? Nawet przy rozdzielczości 1440/900 czyli standardowej mam 50-45 fps. To się nazywa zasyfiony komputer

Opublikowano

zasyfiony, nie zasyfiony, może trafił gorszą sztuke procka, która się przegrzewa?  sam na ~9 letnim kompie [athlon x2 2,6GHz, 3gb ram, gts 450] miałem na minimalnych koło 20-50 fps, także nie mów mi tu o "słabszych częściach" ;]

@Topic: podaj jeszcze temperatury.... jakby się nie dało tego wszystkiego za 1 razem napisać, ehh...

Opublikowano

mało FPS to raczej wina grafiki, która jakoś najwyższych lotów nie jest.

Akurat grafika jest bardzo wydajna. Kupiłem ją ostatnio i gdyby nie to, że ogranicza mnie procesor oraz ram spokojnie na maksymalnych śmiga. Przy core 2 duo 2x2.6 i 3GB DDR2 800 na standardowej na wysokich średnio 50 FPS i a na poprawionej niskie/średnie (mieszane) 30FPS.

@top

Moim zdaniem skoro nic nie pomaga to sformatuj komputer. Sam tak robię gdy już nic nie pomaga i jest to najprostszy sposób, chyba że masz tyle danych które potrzebujesz których nie masz na co zgrać.

Opublikowano

Jeżeli już mówimy o sprzęcie to szczerze mówiąc jest beznadziejnie dobrany w Twoim wypadku.

Słaby procesor + słaby RAM + mocna karta graficzna- nie wróży to nic dobrego w grach.

Ogarnij sobie WOT Tweaker i powiedz czy coś się zmieniło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...