Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile cali monitor

acrum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar kupić nowy monitor i nie wiem ile cali najlepiej będzie pasować do CS'a ? Może polecicie jakieś monitory?

Opublikowano

To nie sa cale.

24 i nie wiecej. 

To rozdzielczość. :P

22/24 przy 1920x1080

Opublikowano

Do 24 cali, wiekszy jest niepotrzebny i gorszy. Wazna jest wlasnie czestotliwosc odswiezania jak kolega wyzej napisal. Na to bardziej zwroc uwagę.

Opublikowano

ja mam 21 cali i odległość glowy od monitora na wyciągnięcie ręki. Bardzo przyjemnie się gra, nie musisz "latać" Oczami po monitorze :)

Opublikowano

No tak, wez 27 cali z pewnoscia bedzie Ci sie dobrze gralo ;x.

Moge grac i na projektorze jak usiade w odpowiedniej odleglosci 

Opublikowano

Wlasnie o to chodzi zeby za bardzo nie latac oczami bo tylko sie meczysz i skupiasz sie na mniejszej ilosci miejsc na raz. Dlatego 22-24 cale z 140Hz to najlepszy wybor

Opublikowano

Optymalne jest 21 cali, najlepsze co można wybrać :) Tylko patrz na ilość hz, bo na dzisiaj kupowanie 60-75 to czyste topienie pieniędzy, technologia tanieje i potem ciężko to sprzedać :). Chyba, że grasz "dla zabawy" i wyciągasz max 100fps :)

Opublikowano

I zawsze bedziesz slabszy niz ktos na 24"

Nie ma to jak specjalisci z MPC.

Okazuje się że wielkość monitora ma  przełożenie na skuteczność w grze :D

Opublikowano

Nie ma to jak specjalisci z MPC.

Okazuje się że wielkość monitora ma  przełożenie na skuteczność w grze :D

Niech usiada dwie osoby o b.podobnym skillu, jedna na monitorze 24", druga na projektorze, chyba wiadome, ze wygra osoba, ktora gra na 24"

4zzt3n.png

Opublikowano

Projektor ma wiekszy input lag niz monitor komputerowy, 21-24 cale optymalnie, osobiscie bral bym 23 bo jest to imo najlepsza wielkosc monitora. Jednakze cena 144 hercowego monitora jest w okolicach 1000zl.

graphic.png
Opublikowano

Niech usiada dwie osoby o b.podobnym skillu, jedna na monitorze 24", druga na projektorze, chyba wiadome, ze wygra osoba, ktora gra na 24"

Jeśli projektor będzie wysokiej klasy i będzie miał np 120hz a monitor to będzie samsung za 300zł to chyba wiadome, że wygra osoba grająca na projektorze.

Zresztą po co ta dyskusja wielkość monitora jest bez znaczenia, może miec 17 albo 27 cali i będzie się na nim grało tak samo. Ważne żeby miał duża częstotliwośc odświeżania,

każdy kto grał na dobrym sprzęcie to potwierdzi.

Opublikowano

Jeśli projektor będzie wysokiej klasy i będzie miał np 120hz a monitor to będzie samsung za 300zł to chyba wiadome, że wygra osoba grająca na projektorze.

Zresztą po co ta dyskusja wielkość monitora jest bez znaczenia, może miec 17 albo 27 cali i będzie się na nim grało tak samo. Ważne żeby miał duża częstotliwośc odświeżania,

każdy kto grał na dobrym sprzęcie to potwierdzi.

ja p******e chlopie kazdy ci to potwierdzi ze czym wieksza rozdzialka jak i ilosc cali gra sie gorzej! Ofc. Tylko w GO bo taki srefield 3 na 4k moze byc za maly..
graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...