Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer dawnych czasów

MrLigi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Chcę zrobić serwer ze starych czasów metina. Potrzebuję wszelkich informacji, jak to było na metinie 2007/8, gdyż nie wszystko pamiętam. Jeżeli macie jakieś filmiki/pliki, cokolwiek, dajcie pod tym tematem.

Pozdrawiam

Opublikowano

Brak groty, katakumb i innych gówien. Standard dt zostaje, exp w red lesie. Brak petów, wierzchowców.

Siedzi Anonn & DejmieN i Hax1or na ławce...

Podchodzi do nich Bóg xMateo i mówi co tam leszcze?

Oni odpowiadają nie bij ziomek bo się boimy już przez Cb mieliśmy sprawę w sądzie.

xMateo ucieszony i mówi dawać szmal.

Oni wyjmują wszystko co mają i uciekają ;)

Opublikowano

brak nowych setów broni i zbroi, standardowe mapy bez edycji, beż zbednych nowych ulepek,

Pomogłem w grach ? w czym kolwiek daj tego like motywuje do śledzenia forum ;] 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, większość z nich już są normalnie w plikach serwerowych. Dawajcie jeszcze jakieś propozycje, co było ;)

@UP, mówię o globalu, a nie jakieś chińskie privy.

Opublikowano

jak na globala to tyle :) najprościej to pobrać pliki raina i masz starego globala :) tylko expa zmniejsz i yangi 

Opublikowano

Lv max 120 , eq typu hwang i nic poza tym 

Co Ty wiesz o starych czasach metinach.

Kiedyś 99% graczy nie wiedziało co to hwang, a zwiększenie lvla to była dla nich wielka magia, a mając 80lvl byłeś potęgą na globalu, nie mówiąc o 99lvl.

Ja jestem za tym, aby raty troszkę tylko zwiększyć o raz albo o pół raza ;d

Opublikowano

Możesz też dać 10ku do G bo wątpie czy komuś się będzie chciało tyle wbijać co na plu :P

UP

Na yt masz sporo takich filmików jak ludzie grali w 2007/8 sam czasami oglądam żeby przypomnieć sobie te stare piękne czasy :)

Opublikowano

Przede wszystkim administrację, która nie będzie olewała graczy, jak teraz na PL. Kiedyś chociaż odrobinę było lepiej, czyż nie? A, stare, nieprzetłumaczone dialogi, Biolog i kilka misji by się przydało. Bez bajerów i będzie dobrze. I ta nazwa: "POLSKA" - też przypomina te stare czasy.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

@MultiGTAMISSION POLAND ;P co do adminów na pl'u, to czy ty w ogóle grasz na pl'u? ja mając 82 lvl i 3 konta po 60 lvl napotkałem gm'a w miesiącu z 80+ razy nieraz kilka razy dziennie, nwm o co Ci chodzi, ale moje zdanie jest takie, że nie olewaja graczy :P

Opublikowano

powiem tyle, że zrobic to najłatwiejsza rzecz jaka istnieje, lecz by ludzie grali na nim to już wyższa szkoła jazdy ;/

Opublikowano

Pracuję nad serwerem dniami i nocami, teraz przygotowuję drop z potworów. Jak myślicie, ile % jest na dropnięcie czegoś na plu? Tak średnio? Bo raty mam zrobione trochę większe, aby nie było nudy, a yangi będą dropić normalnie, gospodarka sama się ustawi. Drop przedmiotów chcę ustawić ciut większy niż na pl.

nie potrzebujesz clienta 2006 ;__; wystarczy 2008 i juz :)

co do skili to prosze

http://www.mpcforum.pl/topic/650894-nowy-wyglad-skilli-by-ganara/

Ja już pracuję nad skillami z metina 2007. Na razie miałem kwadraty, gdyż są one w innym formacie, ale mój konwerter sobie z tym poradzi ;)

Będą białe aury ^^

Opublikowano

Jeżeli próbujesz zrobić coś w starym klimacie, to z góry Ci powiem, że jest to skazane na niepowodzenie.

Sam próbowałem coś postawić, ale serwer ledwo zipiał, aż w końcu musieliśmy zamknąć projekt.

Dlaczego ta gra była kiedyś tak popularna i jednocześnie tak satysfakcjonująca? Bo jej nie znaliśmy. Teraz wszyscy wszędzie grali. Wszystko jest znane od A do Z i poza tymi "pseudo-nowościami" już nic Cię nie zaskoczy. Tworzenie old-school'a mija się z celem. Wchodzisz na serwer i nie ma już tej magii, tych samych ludzi, klimat zniknął, a gra zmienia się z przygody na zwykłą, monotonną nawalankę.

Byłeś młodszy i może tak jak ja, jarałeś się tą grą, jak dziewczynami w krótkich spódniczkach, ale wszystko przemija i idzie z duchem czasu.

I to nie jest problem metina, ale też innych produkcji. L2 i WoW (przykładem jest TBC - ludzie na WOTLK jeszcze siedzą bo CATA I MOP bardzo zbugowane) to tylko dwa przykłady z masy innych. Można jeszcze nadmienić MU i Cabala.

Jaki z tego wniosek? Nie marnować czasu i pieniędzy na nieopłacalną decyzję i nauczyć się na czyichś błędach. Próbowałem 2 razy i 2 razy poniosłem porażkę. Tak jak robiłem X-World'a, tak niestety ten klimat i ludzie już nie wrócą. Bo większość rozumie, że to wszystko co tam było nie wróci.

Nie chcę Cię zniechęcać, jednak jako kolega starszy stażem i być może wiekiem chcę ostrzec przed wielkim rozczarowaniem.

PS. Drop z PLa masz w plikach z globala niemieckiego. Gdzieś się walały po forum - sprawdź w poradnikach.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Jak by wam wszystkim to krótko i na temat wytłumaczyć...

Klimat metina nie tworzyły pliki...

Atmosfera jaka tam panowała była tworzona przez graczy. Było całkowicie inaczej ale nie ma co tu sie rozpisywać bo teraz wejdą na yt jakiś pajac wydziera sie nie wiadomo co za harakiri odpier... i wchodzą dzieciaki na metina i aż grać się nie chce.

@Kodexior   z Tobą się co do metina nei zgodzę ponieważ już w tedy były chińskie serwery czy nawet polskie więc gracze znali już metina w 90% przynajmniej.

Pozdrawiam

😅

Opublikowano

Lv obok postaci daj, niby ma być staro ale to nie aż tak. Maxymalny lv 120, brak petów, jakis runek, alchemii i innego syfu- najlepiej zrób Old Tiveria :)

Bronie - 65 -> 80 (Syrek) 

Zbroje - 70 ->105 (Niebian) -> pierwszy 120lv HWANG!

Bizu - tylko z łez,

Tylko zrób tak żeby maxymalnego lv nie wbic w ciagu 1 miesiaca i zeby go wbic bez is.

Powodzenia, jesli tak bedzie masz 1 stałego gracza.

Tiveria.pl 

Start : 04.08.15 - GODZINA 18-20

Oczekujemy :)

Opublikowano

Pamiętam, jak zaczynałem grać na Pl - to było chyba open beta. Nie tylko nie było wtedy wierzchowców ale i koni, medale dropiły w lochach małp ale nikt nie wiedział po co one są. Co do lochów małp - przed każdym stał strażnik (jak dziś przed DT) i to on przenosił wszystkich graczy w pt do lochu. Po wejściu do lochu miałeś 30 minut aby dojść do roomu z bossem i go ubić. Po zabiciu bossa pojawiał się item (potrzebny do ukończenia jakiegoś questa) i po chwili całe pt lądowało w m1. Jeżeli pt się nie wyrobiło w czasie również lądowało w m1 a lider zamieniał się w małpe i był nią przez godzinę (chyba). Wśród bonusów był bon na giganty chociaż samych gigantów jeszcze nie było (wszyscy myśleli, że to bon na te duże czarne orki). Po wejściu koni został zlikwidowany ten bon, dzisiaj giganty już są a bonu nadal nie ma :P Niestety nie ma plików starszych od plików Raina i czasy bety metina odeszły bezpowrotnie :(

Opublikowano

@MrLigi ja tam mogę zrobić taki serwer, dla mnie to kwestia hmm 2-3 tygodnie by ewentulane bugi wywalić :) ( wiem wiem szpaner się znalazł ) lecz chodzi mi o to, że nawet jak zrobie taki serwer to kwestia rekamy :/ ja zbytnio $$ nie mam ;x

Opublikowano

2-3 tygodnie? Wybacz, może to tak wygląda, że to tylko przeróbka plików 2k8 ale jednak to o wiele więcej pracy aby przywrócić wszystko tak aby nie było błędów. Pliki 2k8 są wyjątkowo zbugowanymi plikami, a praca na 2k10 i przeróbka pod stary klimat jest też czasochłonna :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...