Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja nt. najlepszej klasy w NosTale

ojciec mpc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra wieczora. Jak wiadomo w grze posiadamy trzy klasy - każda z nich ma swoje plusy jak i minusy. Chciałbym się dowiedzieć która klasa jest według was najlepsza. Oczywiście, należy się wypowiedzieć a nie napisać coś w stylu "Łucznik najlepszy bo nim gram i jest najlepszy" bierzemy tutaj pod uwagę niemal że wszystko: LoD,  Glace, Spki i tym podobne. Ten temacik może ten posłużyć jako odpowiedź na pytania: Mag czy Łucznik. Ja moją wypowiedź zamieszcze później :)

"Ojcowie gineli, a my dziś mamy wszystko"

Opublikowano

wg. mnie łucznik

ma dobre sp:

* wk - przydatny do expa

* des - co prawda niezbyt fajny, ale przydaje się na event wiosenny

* cs/zwiad - kosa na glacy/arence po prostu dobre combo i dmg

* rang - to do wyboru, wiele ludzi wybiera pomiędzy rangiem, a zwiadem, lecz ja bym jednak wybrał zwiada ze względu na dobre combo

Jeżeli ktoś jest nowy to polecam zagrać lucznikiem, ponieważ wg. mnie jest to najłatwiejsza postać do ogarnięcia.­

dsa

Opublikowano

Jak dla mnie woj jest piękną klasą do gry :)

+ Dużo hp

+ Mnich który jest pod wszystko

+ War. Gdy masz dobrą zbroje jesteś nie do zabicia.

+ Nie musisz dużo wydawać na broń jeśli grasz np. tylko warkiem pod tanka, a jeśli grasz mnichem pod atk to nie musisz wydawać dużo hajsu na zbroję, bo jak się wbijesz i zrobisz całe combo to nie ma tej osoby :v

- Dużo trzeba wydać hajsu na eq i sp

- Resy to podstawa bez tego nawet z sp 99j +15 i eq u7 +8 będziesz padać od ranga +0 :v

Mag

+ Dużo many na skille. Prawie w ogóle się nie kończy na 90lv.

+ Posek i vulc. Mają przepiękne skille na zmniejszanie dmg przy użyciu many. Na arence z bańką na posku + poświęceniem od mnicha + resy i arm u7 +8 z dobrą osl biją Ci tyle co nic.

+ Wystarczy eq u6-7 +7/8 z średnimi osłonkami i sp 80-99j +9-10 i już potrafisz kosić ludzi na arence.

- Mało hp i jesteś po prostu na 2-3 skile od ranga, zwiada, mnicha, itd.

- Zabawa na arence jest dopiero od 90lv gdyż eq :v Chyba że na mniejszy lv masz jakieś pro uber elo z osłonkami za 300kk xD

- Trzeba się nauczyć grać tą klasą. Kiedy użyć tego i tego skilla, jakie combo zrobić i kiedy.

- Brak krytycznych uderzeń :v

Łucznik

+ Wk jest po prostu do wszystkiego. I do Expa na LoD, bazylach, dropu piórek, pvp. Na glacy jest średni chyba że jest masowe pvp to ele, bluszcz, last i wszystkie kille twoje.

+ Zwiad, cs najlepsze sp na glace. Duży zasięg mocne skille. Cs na glacy to jest typ : Zabij i uciekaj. Zwiad to : Niewidka i last.

+ Nie masz problemu z znalezieniem fam. Wystarczy że masz wk i jesteś wszędzie gdzie nie ma wymogów xD

+ Dość tanie eq na -85

+ Rang z 100atk z hukiem robi Ci całe pvp na arence jak i 1:1.

+ Sin. Charga dobry sztylet u6-7 +7/8 z fajną oslo i po 30k potrafisz z skilla :v

- Mało hp.

- Mało many.

- Trzeba wydać dużo pieniędzy na 85lv żeby być dobry bo musisz mieć broń u6-7 +7/8 żeby mieć mocne hity jak i zbr u6-7 + 7/8 żeby wytrzymać jak najdłużej i zadać jak najwięcej obrażeń.

To chyba tyle xD.

Grałem każdą postacią na 85lv i każda jest dobra na swój sposób. Nie da się określić która jest najlepsza. Jeśli chcesz się wbijać jak terminator i długo trzymać to woj to najlepsza klasa, chcesz z odległości kraść kille, wybierz maga albo łucznika. Wybór należy do osoby :v

Opublikowano

Ja tam wybrałem gre łukiem. Według mnie magiem gra się kooszmarnie. Padaka na cp3 sp3 (ta narzekam). No może gram łukiem bo jestem z nim mocno związany czyli kocham łuczników. A najbardziej nienawidze np. w filmach wojowników z mieczami. Kocham łuczników i to będzie mój żywioł po końca dziejów.

Opublikowano

Prawda jest taka, że obecnie wojownik jest najlepszą klasą. Mag jest koxem na glacy, ale w pvp ssie (mowa tu oczywiście o przeciętnym eq), a łucznik na glacy ssie totalnie, z kolei ma świetne 1vs1. Wojownik jest przekozacki zarówno na glacy jak i 1vs1 :). Wystarczy zresztą spojrzeć na turniej pvp Avalonu. Casta, który eq składał pewnie z rok, zmiażdżył każdego, w tym knajta, który w swoją postać ładował full kasy praktycznie od początku serwera (a każdego łucznika knajt zjedzie bez problemu). Woj na mnichu z eq u6 zwykle zjedzie sety u7 pozostałych klas (no chyba że mają naprawdę przekozackie osłonki).

Opublikowano

Ja mam broń u5 +5 oblech utrwalony i jakoś daje rade więc nwm co wy macie z tymi setami. A osłonek wogule nie kupuje bo mnie nie stać. Brak hajsuw, nie umiejętność oszczędzania i bach..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...