Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Minecraft zacina komputer

FokickPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój problem polega na tym, że gdy chce stworzyć swoją paczkę modów Aktualnie mam ich 29. Gdy tworzę nowy świat żeby sprawdzić czy każdy mod wgrany działa i wgl. Po chwili grania cały komputer mi się zawiesza. Nie pomaga Ctrl + Alt + Delete (komputer nie reaguje). Tracę możliwość ruszania myszką. Nic się nie da zrobić prócz restartu kompa. Ale te ciągłe restarty nie wpływają dobrze na komputer. Mam nowy komputer mam go 6 dni. Na Minecraft przypisałem 3GB ramu. Całego na komputerze mam 8. Mam Jave 64 bit Offline (bo taka tylko jest na 64bit). Komputer mam 64 bitowy. Windows 7. Co mam zrobić, żeby tak się nie robiło? 

PS. Posprzątanie CCleanerem pomagało na którki okres czasu.

Opublikowano

Może masz za dużo tych paczek, pousuwaj niektóre, które ci nie są potrzebne może pomoże.

Chodziło mi o to, że mam 1 paczkę w której mam 29 modów. Wszystkie potrzebne jak coś. :)

Opublikowano

A procesor jaki? Mozliwe, ze to on nie domaga lub karta graficzna.

Jakie sa te modyfikacje moze niektore sie gryza lub bardzo wymagajace?

Z procesorem jest wszystko w porządku. Jest lepszy niż stary tak samo jak karta graficzna , na którym Minecraft smigal. Mam około 70 fps na średnich ustawieniach. Fancy, 12 Render Distance. Mody które mogą być wymagające to Biomes O'plenty, Mo Creatures.

Opublikowano

@FokickPL

to co to integra? ;o ja na intel hd 4400 mam 30 fps na extreme i fancy ;oo na moim radku 70 i to laptop nie jakis koks

poza tym az 29 modow ja bym sie nie dziwił do tego jesli masz dosc slaba karte to ona od tego wszystkiego niedomaga.Moze sie przegrzewać a gdy sie przegrzewa to sie wylacza przez co nie ma kontaktu miedzy tobą a ekranem czyli obsluga. Wina moze byc tez systemu(jesli masz *nie kupiony* to im lubi odbijac)

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Witaj. Podaj kartę graficzną. Jaką masz. I usun sobie .minecraft i zainstalij mc jeszcze raz.

@Edit  Procesor jaką ma temperature? Też miałem taki problem. W spoczynku mój procek miał 40stopni. A jak włączyłem Mc, Skype Odbijało mu.. xD Temperatura była ponad 70stopni I komputer sie zacinał. Jakie masz chłodzenie Boxowe? Czy jakieś inne?

Opublikowano

Karta Graficzna : AMD Radeon R7 Graphics. (Ma 2GB)

Procesor : AMD A10-7850K Radeon R7 Compute Cores 4C+8G

Karta i procesor są połączone. W każdym razie tak mi mówił ten gość co mi go składał. 

Jakim programem najlepiej sprawdzić temperature Procesora i Karty?

Opublikowano

Najwidoczniej mody są zbyt obciążające, a komputer zbyt słaby i stąd ten problem. Drugą opcją może być, że mody mogą być niekompatybilne ze sobą. 

Wgraj dla pewności inną paczkę modów i zobacz, czy z tą wgraną paczką modów zacina Ci się Minecraft. 

Pozdrawiam, czekam na odpowiedź. 

Opublikowano

Jeżeli piszesz, że w ustawieniach masz Fancy i 12 Render Distance, to zmień je na Fast i około 8 Render Distance. Nie różni się aż tak bardzo graficznie od poprzednich ustawień, a na pewno zyskasz na wydajności.

Co do monitorowania temperatury, to polecam SpeedFan.

Opublikowano

Najwidoczniej mody są zbyt obciążające, a komputer zbyt słaby i stąd ten problem. Drugą opcją może być, że mody mogą być niekompatybilne ze sobą. 

Wgraj dla pewności inną paczkę modów i zobacz, czy z tą wgraną paczką modów zacina Ci się Minecraft. 

Pozdrawiam, czekam na odpowiedź. 

Mody są ze sobą kompatybilne. Wszystkie. Na innej paczce tak samo było. Tylko to zachęciło mnie do stworzenia swojej własnej. 

Jeżeli piszesz, że w ustawieniach masz Fancy i 12 Render Distance, to zmień je na Fast i około 8 Render Distance. Nie różni się aż tak bardzo graficznie od poprzednich ustawień, a na pewno zyskasz na wydajności.

Co do monitorowania temperatury, to polecam SpeedFan.

Już sprawdzam. Zmieniałem i działało. Działa nawet na Fancy i 8 Render Distance. Temat do zamknięcia. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...