Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak stworzyć sztucznego gracza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki packet (czy cuś takiego) jest, żeby stworzyć fake gracza? xD

Czekam na hejty, że nie umiem pisać pluginów itp, itd... Każdy jest człowiekiem, po to jest forum, żebym mógł się czegoś zapytać ;>

Opublikowano

Chodzi mi o wejście na serwer fake playera (bota) bez odpalenia MC. Np. Na telefonie.

W takim razie boty Teapota w Go, albo stresstester ze SpigotMC (świetny programik w Javie ;)), ale płatny ileś tam dolców. Mogę Ci podrzucić o ile to znajdę gdzieś na Google Drive. 

Boty Teapota: https://github.com/Teapot418/eelbot

P.S. napisałem Ci też na Skype w tej sprawie. ;)

­

5465845486.png

Opublikowano

Jaki packet (czy cuś takiego) jest, żeby stworzyć fake gracza? xD

Czekam na hejty, że nie umiem pisać pluginów itp, itd... Każdy jest człowiekiem, po to jest forum, żebym mógł się czegoś zapytać ;>

PacketSpawnNamedEntity

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

PacketSpawnNamedEntity

Czekaj, czekaj. Za pomocą tego wejdzie "fakeplayer" na serwer? Nie chodzi mi o plugin!

PS: Same fejmy mi odpowiadają! o.O

Opublikowano

Odpowiadam na pytanie zadane w temacie, a jeżeli ci chodzi o wysłanie protokolu za pomocą odpowiedniego pakietu do serwera to:
1. Wysłanie pakietu  Handshake

[2]. Jeżeli sytuacja wymaga, czyli jeżeli serwer jest w trybie online-mode to musisz podać session id, secret key

3. Wysłanie pakietu od wchodzenia.

Może wydawać się łatwe, ale to takie nie jest. Tak zwane osoby "newbie" sobie z tym rady nie dadzą, bo na 100% nie miałeś większej styczności z netty.

1. Struktura pakietu Handshake:

Pakiet: 0x00 (var int)

Wersja protokołu: http://scr.hu/94b/7y9b8 (int)

IP: ip serwera (string)
PORT: port -|- (short)
Tryb handshake: odpowiada za poinformowanie serwera co masz zamiar zrobić. 1 - pobrac status, 2 - zalogowac sie  (var int)

[2]. Od uwiezytelniania graczy nie bede podawac pakietu.

3. Struktura pakietu Login Start:
Pakiet: 0x00 (Var int)
Nick gracza (string)

btw. boty już dawno wyszły z mody, gdyż serwery zaczeły już sie sensownie przed tym zabezpieczać.

Opublikowano

nie miałeś większej styczności z netty.

Nie pierdol mi tu o netty 14 letni gimbie, bo gówno wiesz o połączeniach klient-serwer a przemądrzasz się podając mu wiedzę z poradnika na internecie.

Topic: Wystarczy użyć citizens api

~Niniejszy post jest trollem.

Powód trollowania; Zanizajacy sie poziom na MPC, nawał pseudo-koderów gimbusów.

Jestes ze mna? wklej to sobie w sygnature.

Opublikowano

Nie pierdol mi tu o netty 14 letni gimbie, bo gówno wiesz o połączeniach klient-serwer a przemądrzasz się podając mu wiedzę z poradnika na internecie.

On chciał zalogować bota, "prawdziwego" a nie tylko stworzyć entity.

Netty może i nie jest tu potrzebne, ale ułatwia, chyba że chce się ręcznie robić to wszystko co robi za nas netty.

­

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Odpowiedziałem mu na pytanie jak wejść na serwer sztucznym botem. No to mu odpisałem jak WEJSC botem na sztuczny serwer. By mógł zadać pytanie: "Gdzie mogę uzyskać API od sterowania sztucznym graczem na serwerze ?"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...