Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić własny serwer?

SoVan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy macie pomysł jak zrobić własny serwer ? Postawić go na serwerze dedykowanym ? Skąd wziąć pliki ?

Opublikowano

Na poczatek polecam Ci hosting pukawka.pl lub craftserve.pl

Wybierasz ofertę i kupujesz

Następnie masz od hostingu instalator serwera bukkit/spigot i różne wersje minecrafta. Po wybraniu silnika instalujesz

Później do folderu plugins wrzucasz pluginy Cię interesujące i włączasz serwer.

Konfigurujesz pliki, tworzysz mapę i serwer gotowy ;

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

Na poczatek polecam Ci hosting pukawka.pl lub craftserve.pl

Wybierasz ofertę i kupujesz

Następnie masz od hostingu instalator serwera bukkit/spigot i różne wersje minecrafta. Po wybraniu silnika instalujesz

Później do folderu plugins wrzucasz pluginy Cię interesujące i włączasz serwer.

Konfigurujesz pliki, tworzysz mapę i serwer gotowy ;

Da się zarobić na takim serwerze ? Chodzi mi o to, żeby server sam się utrzymywał. 

Opublikowano

Tak, hosting craftserve oferuje itemshop, pukawka raczej tez. Mozesz rowniez zrobi platnosci na stronie np: profitsms.pl, na ktorej mozesz zarabiac pieniadze. Wyplacac dla siebie i wplacac na hosting

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

Tak, hosting craftserve oferuje itemshop, pukawka raczej tez. Mozesz rowniez zrobi platnosci na stronie np: profitsms.pl, na ktorej mozesz zarabiac pieniadze. Wyplacac dla siebie i wplacac na hosting

Mógłbyś się ze mną skontaktować ?  Właśnie wychodzę na basen i będę później, a mam kilka pytań.

www.steamcommunity.com/id/gtrpl 

GG: 46002079

Opublikowano

Wystarczy tylko, że wykupisz hosting Pukawka.pl lub FiberHost (polecam hosting Pukawka.pl), i później krok po kroku masz od nich informację jak musisz dalej postępować. 

Da się zarobić na takim serwerze ? Chodzi mi o to, żeby server sam się utrzymywał. 

Oczywiście kolego, że się da. Jeżeli zrobisz dobrą reklamę serwerowi, to później jakoś samo się to rozkręci i pieniądze z serwera będą. 

Opublikowano

Kup sobie vpsa na mineserv, wejdz na tamtejsze forum i tam masz wszystko ładnie i dobrze opisane, jeżeli będziesz miał problemy wejdź na tsa ts.mineserv.eu lub napisz mi na skype: kuba.zychol to ci pomoge :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...