Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AutoIt v3 Window Info

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem napisać własnego bota do gry z wykorzystaniem pixelsearch. Potrzebuje jednak pobrać kolor konkretnego pixela. Szukałem po internecie i znalazłem program AutoIt v3 Window Info. Powinno się go uruchamiać z menu Start i w polu wyszukaj wpisać nazwę tego programu. Wpisywałem wiele nazw ,ale żaden program nie spełnia tych kryteriów. Postanowiłem ,że pobiorę go z internetu. Prawie nic nie znalazłem ,ale jak już coś było to zawirusowane. 

Proszę o pomoc.

Czy ktoś ma zastępczy program lub czy ktoś zna link do tego programu (niezawirusowanego)?

Opublikowano

Co do problemu: kolor piksela pobiera się funkcją PixelGetColor, np. takim kodem możesz sobie sprawdzać na bieżąco koordynaty i kolor:

HotKeySet("F8","stop")
Func stop()
	Exit
EndFunc
While True
	$x = MouseGetPos(0)
	$y = MouseGetPos(1)
	ToolTip($x & " " & $y & " " & PixelGetColor($x,$y))
	Sleep(10)
WEnd

Co do programu: ten program jest dodawany razem z AutoIT. Wystarczy że wejdziesz w miejsce, gdzie zainstalowałeś AutoIT i tam masz dwie aplikacje: Au3Info.exe i Au3Info_64.exe. Nie służy ona jednak do pobierania koloru, tylko do sprawdzania właściwości okien - jak chcesz robić bota za pomocą pixelsearch to nie potrzebujesz tego w najmniejszym stopniu.

@1361622928-U485574.png_Anus_

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...