Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wbijanie na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam serwer i ktos by mi pomogl?. Chce zeby zamiast >nick> joined the game to [+] >Nick> dołączył do gry. Z góry dzięki

Aha, i jeszcze 1 sprawa. Konfiguruje caly dzien otherdrops a dalej cobble mi dropi robie wszyscy to co na poradnikach yt i nic niewiem co robic

Opublikowano

Musisz wejść w FTP i edytować ten plugin który masz za to odpowiedzialny, jaki pluginy instalowałeś?

Opublikowano

WorldEdit, iConomy, funnyguilds, coloredsigns, dchatleaner, eaststone, permissionsex, randomlocation, holoapi, worldguard, essentialsy wszystkie oproc antibuild, otherdrops,authme a w te ftp to gdzie wejsc? ja dodaje pluginy za pomoca filezilla

Opublikowano

chodzi o to ze nie dropi mi to co chcialem ogladalem wszystko co mozliwe pisalem to co oni ale dalej jest cobble z stone'a. po angielsku mam też

Opublikowano

W otherdrops ustawiasz np DIAMOND_BLOCK

ile %na wypadniecie ze stone

W ilu sztukach wypada

Co ma sie na chatcie wyswietlic jak dropnie :)

//EDIT

albo zamiast DIAMOND_BLOCK to ID przedmiotu :)

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

no wlasnie robie to samo ale dalej dropi mi cobblestone zrobilbys mi bookshelf diamenty obsydian tnt refile zloto i szmaragdy na 5%?. A z tym joinmessage jak zrobic zeby pisalo kto wychodzi bo pisze mi ze Player wychodzi

Opublikowano

No bo nie za każdym razem ci będzie dropić te rzeczy co masz ustawione, 5 procent czyli na 100 dropi 5...

Opublikowano

Masz na te wchodzenie mam nadzieje  że pomogłem

on join:
	broadcast "&8[&a+&8] &b%player%"
on quit
	broadcast "&8[&c-&8] &b%player%"

Pomogłem? like

a i do tego drugiego to na pw moge ci wysłać skrypta

« Zapraszam na server ip: playcraft.ench.pl »

Opublikowano

dzięki ci bardzo playpvp daje lubie to ale jak zrobic te otherdrops by ktos mi musial podeslac albo wejsc na moj serwer i tam wszystko opowiem co i jak ;/

playpvp chętnie poproszę ;)

aha i jaki polecasz plugin na gildie? bo sam niewiem co wybrac funnyguilds czy co innego 

to wyslesz te otherdrops ?

Opublikowano

Nie musisz instalować żadnego pluginu poprostu wejdź w ftp w essentials i tam masz na dole Dokładniej : od 375 do 371 :

# You can set a custom join message here, set to "none" to disable.

# You may use color codes, use {USERNAME} the player's name or {PLAYER} for the player's displayname.
custom-join-message: "&2-{PLAYER}"

# You can set a custom quit message here, set to "none" to disable.
# You may use color codes, use {USERNAME} the player's name or {PLAYER} for the player's displayname.
custom-quit-message: "&4{PLAYER}"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...