Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wgrywanie win 7

xxerorxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie jak wgrać na laptopie system windows 7 z pendrive na laptopie jest system windows 8 i jak wgrać windowsa 7 z pendrive ?

Pendrive jest bootowalny specjalnie by wgrac system

76561198375594763.png

Opublikowano

Wepnij pendrive zrestartuj lapka, wejdz w bios i ustaw start z portu USB.. U mnie tak się to odbywało.

Opublikowano

Właśnie nic się nie dzieje ;/ Próbuje zainstalować z dysku normalnie że wchodze w Komputer --> Dysk wymienny i daje setup pisze ze zainstaluj Windows 7 klikam Kreator rozpoczyna prace a po chwili wyskakuje bląd.

76561198375594763.png

Opublikowano

Kliknij na (|) - przycisk wyłączania trzymając shift, potem nadal trzymając shift zrestartuj lapka(uruch. ponownie)kliknij na TroubleShoot(po lewej, sam dół), potem opcje zaawansowane i tam kliknij zmień ustawienia UEFI. Restartujesz i czekasz na biały ekran z napisami. Klikasz prawą strzałke aż do okienka BOOT, potem wybierasz SecureBot, klikasz Enter i wybierasz disabled. Potem Bootujesz z pendriva normalnie.

aw

Opublikowano

Moze zrob tak, reset kompa i w pierwszych sekundach uruchamiania, wcisnij F12 (menu bootowania) bynajmniej u mnie jest to f12 ale u cb tez powinno tak byc.

Jak juz to menu ci sie uruchomi to wybierasz Pendrive (bedzie cos pisalo o USB lub nazwa twojego pendrive) i wtedy powinno ci sie pojawic okno instalatora, pamietaj by sformatowac dysk, w instalatorze oczywiscie.

PS: Sorry za brak polskich znakow, ale pisze z angielskiej wersji linuxa :( I nie za bardzo dziala tak jakbym chcial

Cześć...

Opublikowano

Czy masz sformatowanego pendriva na system? Jaka sygnatura?

Tak mam bo u siebie na komputerze stacjonarnym normalnie zrobiłem formata z usb.

Moze zrob tak, reset kompa i w pierwszych sekundach uruchamiania, wcisnij F12 (menu bootowania) bynajmniej u mnie jest to f12 ale u cb tez powinno tak byc.

Jak juz to menu ci sie uruchomi to wybierasz Pendrive (bedzie cos pisalo o USB lub nazwa twojego pendrive) i wtedy powinno ci sie pojawic okno instalatora, pamietaj by sformatowac dysk, w instalatorze oczywiscie.

PS: Sorry za brak polskich znakow, ale pisze z angielskiej wersji linuxa :( I nie za bardzo dziala tak jakbym chcial

Jest jeden problem jak mam podłączony pendrive do laptopa to on go np nie widzi w biosie by ustawić z czego ma być rozruch ale jutro się pobawie z tym.

Jest jeszcze 1 problem z panelem dotykowym. Klikan FN + F9 i panel wgl nie działa sterowniki zainstalowane a nie mam pomysłu jak to włączyć by on działał .

76561198375594763.png

Opublikowano

x64 bitowy system

Udało mi się wczoraj odpalic tego pendriva ale jak już miałem wybrać dyski na którym mam zainstalować system wyskoczył komunikat bym załadował sterowniki ;/

76561198375594763.png

Opublikowano

nie włożyłeś przypadkiem pendrive do USB 3.0? a bootowanie z pendrive ustaw w biosie jak nie chcesz za każdym razem się bawić.

1. pendrive

2. hdd

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

nie wiem czy cokolwiek zdziałasz, bo mi tak samo pojawiał się komunikat aby wybrać sterowniki na usb 3.0 a jak wpiąłem do 2.0 to ok było;

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

@Koggz Windows 8 to jest wielka tragedia. Dla tego chcę win7, a jak pisze że mam wybrać te sterowniki to jakie ja mam sterowniki mam wybrać i do czego bo nie czaje tego.

76561198375594763.png

Opublikowano

Windows 7 z dodatkiem SP1 z tego co pamiętam obsługuje już samodzielnie USB 3.0, więc użyj takiego obrazu i nie będzie prosił o załadowanie sterowników. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Windows 7 z dodatkiem SP1 z tego co pamiętam obsługuje już samodzielnie USB 3.0, więc użyj takiego obrazu i nie będzie prosił o załadowanie sterowników. 

Akurat mam z dodatkiem SP1.

Problem rozwiązany zakupiłem płytkę nagrałem system i wszystko śmiga właśnie się instaluje ! :)

Dzięki wszystkim co się starali mi pomóc !

76561198375594763.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...