Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usterka karty graficznej Intel® HD Graphics 3000 w laptopie Toshia Satellite C655

_aXe_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie mam pewien , problem gdyż nie wiem co zrobić i proszę o pomoc/doradę .

Mój laptop to

Toshia
Satellite C655

Procesor:Intel®Core™i3-2330M
Ram: 4 gb
System : Win 7 Home Premium 64 bit
Karta graficzna : Intel® HD Graphics 3000

No i właśnie o tą kartę chodzi rok temu wszystko chodziło ok czyszczę w miarę tego lapka mam na gumowych podkładkach a jednak . Sądzę iż karta jest uszkodzona ponieważ lapek chodzi itd , lecz np grając w Leauge Of Legends czuje coś takiego 40-120 fps a tu nagle ścinka 4 sek ścinka 4 sek i tak jest cały czas nie da się tego wytrzymać , wyskakiwał mi pare razy BlueScreen iż jest problem ze sprzętem audio starałem się pobierać tzw łatki no i nie wyskakiwał . I nie wiem co zrobić , jak kartę graficzną dokupić do niego , a jak już to jaką? Czy oddać do nwm do jakieś pomocy technicznej lecz gwarancje miałem od sklepu na 24miesiące tylko .Co już się skończyło bo lapek ma ze 3 lata. Zastanawiałem się nad podpięciem karty dedykowanej zewnętrznie lecz adaptery są dosyć drogie . Jak i ogólnie nie wiem co mam do końca teraz począć , potrzebuję lapka pilnie nie tylko do gier , to tylko dla odprężenia jakiś MMO ,MOBA , TESV (ps przed uszkodzeniem chodził pięknie ) . Nie wiem co mam teraz zrobić i proszę o pomoc .

Z poważaniem
Bartłomiej.

(Jeżeli napisałem w złym temacie serdecznie przepraszam i proszę o przeniesienie gdyż się nie orientuje)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...