Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy da się wyłączyć zapisywanie logów serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Posiadam plugin na logi serwera.

Lecz bukkit sam zapisuje logi.. i pyt:

Czy da się wyłączyć zapisywanie logów w Bukkicie?­

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Chyba to trochę idiotyczne dokładać sobie coś zbędnego do serwera skoro już jest. Zrezygnuj z bukkita na rzecz Spigota, dużo ciekawiej zapisuje logi, nie tworzy 1 pliku lecz w osobnym katalogu zrzuca pliki log które po przekroczeniu chyba 100KB zostają archiwizowane i tworzone są nowe. Zbędne logi zawsze możesz wyrzucić. Według mnie zrobiłeś podejście typu wgrania chestshop mając essentials.

Opublikowano

­

@czaman @Krzysiek554

Chyba to trochę idiotyczne dokładać sobie coś zbędnego do serwera skoro już jest. Zrezygnuj z bukkita na rzecz Spigota, dużo ciekawiej zapisuje logi, nie tworzy 1 pliku lecz w osobnym katalogu zrzuca pliki log które po przekroczeniu chyba 100KB zostają archiwizowane i tworzone są nowe. Zbędne logi zawsze możesz wyrzucić. Według mnie zrobiłeś podejście typu wgrania chestshop mając essentials.

Z doświadczenia wiem iż (moje autorskie pluginy był pisane na BukkitAPI) pluginy pisane pod jakieś API najlepiej działają na tym API.... to raczej logiczne. Autorski plugin o wiele lepiej i wydajniej zapisuje logi, które w prosty sposób trafiają do administracji gdy jest potrzeba bez zbędnego grzebania w FTP.  Co do ChestShop to nie mam pojęcia o co ci chodzi, lecz Essentials posiada wbudowany sklep a więc to tylko zawalanie serwera pluginami.

Po co ci plugin na Logi? #WTF!

Przeżuć się na Spigota tak jak napisał @czaman

To samo co wyżej.

Nadal szukam! Da się to wyłączyć, da, ale jak?!

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Hmmm, jedyny sposob jaki przychodzi mi do glowy to nadpisanie Loggera w silniku swoim ;)

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...