Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka arte wybrac?

RidensMoriar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Doszedlem na swoim koncie do czego chcialem i teraz czas zaczac grac arta, lecz nie wiem ktora.
Nigdy arta nie gralem wiec ktora dla poczatkujacego najlepiej grac i dlaczego akurat ta?

Opublikowano

Witajcie

Doszedlem na swoim koncie do czego chcialem i teraz czas zaczac grac arta, lecz nie wiem ktora.

Nigdy arta nie gralem wiec ktora dla poczatkujacego najlepiej grac i dlaczego akurat ta?

Na początku żadne arty nie są fajne :P Mnie się dobrze gra niemieckimi (Grille) i brytyjską (FV304)

Opublikowano

Ja gram niemieckimi i mi pasują. Popróbuj sobie na testowym i wybierz tą która tobie odpowiada

Opublikowano

Artylerie amerykańskie mają celność porównywalną z rozrzutnikiem gnoju (celownik maksymalnie skupiony a pocisk leci 100 metrów za/przed celem)

Polecam brytyjskie. Są celne ,szybko skupiają i mają wysoki tor lotu pocisku (grałem VI i VII tierem) 

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Artylerie amerykańskie mają celność porównywalną z rozrzutnikiem gnoju (celownik maksymalnie skupiony a pocisk leci 100 metrów za/przed celem)

Polecam brytyjskie. Są celne ,szybko skupiają i mają wysoki tor lotu pocisku (grałem VI i VII tierem) 

Dokładnie, trafienie czegoś Amerykańską artą graniczy z cudem, ja również polecam Brytyjskie. 

Opublikowano

Witajcie

Przede wszystkim pierwsze 4/5 tiery przeleć najlepiej na free expie. Ja bym ci polecił niemiecką linię Grille, Hummel itd.

Opublikowano

Ja gram ruskimi ale mialem ten plus ze nie musialem od poczatku arta grac tylko z kv-2 weszlem odrazu na arty teraz mam 8 tier i gra sie zajebiscie od 3 lat gram ruskimi czolgami i moim zdaniem sa b.dobre

ale tez polecam niemieckie artylerie Grille,Hummel itp

Opublikowano

Pierwszą artę jaką zacząłem robić to niemieckie i w ogóle nie żałuję. Od Grille gra mi się niemi po prostu prze fantastycznie. Na hummelu najczęściej wchodziły mi maks hity (~1000HP) nawet w 8T. Drugą jaką zacząłem były amerykańskie i skończyłem na 4T. Jak dla mnie porażka arty, celność tak jak ktoś napisał bliska rozrzutnikowi gnoju, owszem na 10T na gold OB 11m splash fajna sprawa, ale to dlatego, że trafić w cel to jest cud więc czymś musieli to nadrobić (wiem bo grałem na testowym).

Opublikowano

Hmmm, T9 i T10 amerykańskie mają blisko 10% lepszą celność (pkt procentowych, nie o 10%) od brytoli. Ciekawe...

Opublikowano

Bo trzeba umieć celować, a nie najechać na czołg i strzelić. 

Top:

Stanowczo odradzam ruskie. Są najgorsze. Mobilność w porównaniu do BC słaba, słaby splash, pocisk bardzo płasko leci, jest duży, camo nie ma, po za RoF'em zalet nie ma. Celność średnia w praktyce, bo parabola jest niska.

Amerykańce i brytole najlepsze. Pytanie jakie zalety chcesz. Dla MrOmena z tego co wiem najlepszy jest GC.

Opublikowano

­Amerykańskie - dobry splash rekompensuje słabą celność (2-3 pocisk trafia centralnie) peski które nie trafiają i tak potrafią zabrać w granicy 400-600 do tego dochodzi bd wychył działa który nie rozwala całego celonika co 3 sec jak w przypadku arty radzieckie czy niemieckie :)

Brytyjskie jak wyżej + parabola pocisku która potrafi wyciągnąć czołg za kamienia czy budynku

­signature.png

Opublikowano

A ja polecam niemieckie. Pierdolnięcie na gwtype jest.

GW może i jest świetną artą ale punktową. Jego wychyły na bok nie pozwalają mu swobodnie grać gdyż wróg może stać 2° dalej i celownik znowu się rozwali

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...