Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tanie elektroniczne wersje gier na Allegro.

Inchuel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio przeglądając gierki na xbox'a natrafiłem na dość ciekawe oferty, min. GTA V po 30-70 zł. Po wejściu w opis aukcji, doczytałem się, że sprzedający po dokonaniu zakupu wysyła nam na e-maila dane do jego konta xbox live. Z tego co doczytałem sobie w google, polega to na tym, że ja kupuję sobie jakąś grę, następnie wystawiam ją np. na Allegro, ktoś to kupuje, wysyłam mu dane do konta z którego ma pobrać tę grę, ta osoba pobiera (właściwie jak to się pobiera? coś słyszałem, że potrzebne są do tego 2 pady, lub jakieś bawienie się z kablem od internetu), potem usuwa profil, potem ktoś inny kupuje i tak w kółko? A jeżeli kilka osób na raz ściągnęło by ten profil i chciało pobrać gre, to musieliby czekać aż pobierze ją ktoś inny a następnie oni? Czy też dla każdego kupującego wysyłane są dane do oddzielnych profili? Posiadam AC Black Flag na xbox'a. I tak sobie pomyślałem, że, mógłbym ją sprzedawać na allegro :P

Opublikowano

Po prostu wysyłasz komuś passy, on się loguje, wchodzi w sklep i pobiera za darmo daną grę.

Potem jak on pobrał to zmieniasz passy, a gra komuś zostaje.

Przenoszenie licencji z gry na nas jest w tym przypadku zabronione.

Takie działania są niezgodne z regulaminem Microsoftu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...