Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pojemnościowy mikrofon do 120 zł do nagrywania amatorskiego rapu.s

ad777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, czy polecacie jakieś tanie mikrofony pojemnościowe USB do nagrywania amatorskich rapsów?
A, i czy pop filter jest bardzo potrzebny? 
I jeszcze jedno, czy mata wygłuszająca jest potrzebna?

post-370536-0-78567800-1386625363.png

By ja xD

Opublikowano

Do rapsów popfiltr ci się przyda. Zależy od mikrofonu.

Mata? Niekoniecznie. Zależy jaką masz na myśli.

Jeśli taką pod mikrofon to raczej jest ci zbędna, co do mat na ściany.. Dłuższa historia, zależy od akustyki pomieszczenia.

Szukasz czegoś z wbudowaną kartę czy posiadasz jakaś?

Opublikowano

W popfiltr możesz się zaopatrzyć. Jednak to naprawdę zależy od mikrofonu.

Masz jakaś kartę dźwiękową?

Opublikowano

Nie o to, ale okej. Pewnie po prostu masz integre. Na dobry mikrofon musisz wydać około 200-300 zł.

Z racji, że nie masz żadnej karty dźwiękowej nie jestem w stanie polecić ci czegoś, co da radę w tej cenie.

Jedyna tania pojemościówka, która chyba nadaje się do śpiewania to Behringer C-1U.

Ewentualnie Tracer TRS 3, Mediatech MT391, Trust Starzz + jakaś karta. Jednak do 100 zł ciężko znaleźć coś dobrego.

Opublikowano

Jeśli kupisz Begringer'a to karty już nie potrzebujesz. No chyba, że chcesz mieć lepszej jakości dźwięk w odsłuchu lub odszumiać wszystko live.

Opublikowano

Właśnie dlatego polecam ci go do śpiewania. Jako, że zakupisz pop filtr to będziesz oddalony od niego jakieś 5-10 cm. Więc czułość raczej będzie okej.

Samson Go Mic jest fajny do podcastu, nie wiem jak sprawdza się przy vocal'u. Większej różnicy raczej niema, to i tak nie jest sprzęt stworzony do tego.

Opublikowano

A jeszcze na pewnym forum o tematyce rapu polecają " shure c608", nadaje sie ten?
I z tego co widze ciężko go dostać...

post-370536-0-78567800-1386625363.png

By ja xD

Opublikowano

Tak oczywiście, będzie duże lepszy do vocal'u. Tylko, że to mikrofon dynamiczny, a Ty chciałeś pojemnościowy.

Pzt. ten mikrofon posiada złącze XLR, więc musisz do niego dokupić specjalną kartę lub konsole.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...